Voce |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Lipanj 2007 at 15:44 |
|
Pozdrav.
Imam nekih nejasnoca oko unosa voca u tijelo.Naime,stalno citam treba jesti puno voca,kad hocete da smrsate ne morate se uopste ogranicavati u vocu,s druge strane u nekim clancima stoji da se voce treba izbjegavati,osim jabuka. Ja sam inace navikao da jedem sezonsko voce,sve iz mog vrta neprskano:)Ponekad pomislim da sam ovisnik o vocu,jer ne prodje doslovno nijedn dan da ne pojedem barem tri vocke Ali ne vjerujem u jabuke velicine lubenice savrsenog oblika i nista na njima.Insekticidi,pesticidi i sve vrste -cida su bacene na njih. Preporuke?Voce,u kolikoj mjeri,koje voce tacno,kada u toku dana?Koliko je korisno uopste jesti mnogo voca. |
||
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
prije podne ,na prazan stomak,zbog totalnog iskoristavanja fibera kao i vitamina ,nikad poslije jela zbog mogucnosti kvarenja i bolova u stomaku,,dnevna potreba za vocem je negdje oko 400-500 grama...jabuku nikad neguliti,kora je jako korisna,,,,
|
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
emilio, kak si mu lijepo sve napisao. Voce obavezno oko 30 min prije jela (zbog gore navedeno). Naime, ako pojedes voce nakon obilnog obroka, ono ce samo istrunuti na vrhu zeluca i nikakve koristi od njega, osim sto ces se napuhati. |
||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hm...Mislim da je ipak bolje oguliti koru,ako je voce prskano,a takvo je svo iz prodavnica...
Jer dzab ti je sto uneses nezasicenih masnih kiselina,koje su zdrave,kad u isto vrijeme uneses i abecedu otrova na -cid Te nezasicene masne kiseline mozes probat nadoknadit nekako drugacije.Moje skromno misljenje |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da, ali svi hranjivi sastojci cu u kori, tako da ako nju ogulis, opet nemas nista.
|
||
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dakle, voce se sastoji od ugljikohidrata i vode. ugljikohidrati u vocu su jednim dijelom vlakna i skrob, a drugim dijelom jednostavni seceri. 3 vocke dnevno je idealno. ne treba pretjerati jer organizmu u jednom trenutku nije potrebno toliko energije (secera) koliko bi unosio ako bi jeo puno voca. ja jedem jabuke i narance izmedju glavnih obroka. |
||
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
voce koje je prskano treba oprati u mlakoj vodi. Proizvodaci ipak prilicno paze na vrijeme karence, a to vam je vrijeme koje treba proci od prskanja do trenutka kada je proizvod neopasan za upotrebu. Problem je malo ako kupite jabuku ili nest od neke kumice na placu. Malo koja kumica zna sto je karenca.. pa onda Samo ti papaj voce kao npr lagani meduorok i uzivaj! Toliko si otrova u zivotu do sada vec pojeo da upce nisi pojma imao. Oprana jabuka nece ti nanjeti stetu
|
||
nobody
Viden/a u gymu Joined: 17 Lipanj 2007 Status: Offline Points: 26 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pitanje: što ako napravim par puta stoj na rukama pa voce vise nebude na vrhu? |
||
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Voce ne bude vise na vrhu..Hehe, svaka cast! I da kakvo truljenje u zelucu?Kaj vi mislite da ph zeluca dopusta truljenje? Onda bi kad bi podrignuli pobili sve oko sebe..
Edited by themaja |
||
http://sportprehrana.bloger.hr/
|
||
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
svaka cast mcstro odoh odmah isprobati.....more aktion |
||
nobody
Post Options
Thanks(0)
|
|
šta stoj na rukama ili podrigavanje s trulim vocem?
Ne ali fakat,dali i hrana koja se duze probavlja trune po takvom? |
||
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
|
Trune hrana ali ne u zelucu. Truljenje hrane se dogadja u debelom crijevu. Ali ne osvrci se na taj ruzan izraz. Normalno je to. Kad pustis vjetar to je nusprodukt tih bakterijica u nama koje izazivaju "truljenje".. Ono sto je vazno je jesti raznoliko i u manjim obrocima. |
||
http://sportprehrana.bloger.hr/
|
||
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ludo jedna..... Voce se ne jede poslije obroka jer nema smisla. Sigurno si primjetio kako se napuses od voca i podrigujes kao mala - e pa to ti nije zato sto ti je klopa bila ukusna nego zato sto ti se voce brze razgradi od meseka u zelucu i onda radi dar-mar. Ako ga jedes, jedi ga bar pola sata prije jela. |
||
nobody
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok,jedem ja voce i prije obroka (jedem ja stalno voce! ) tako da mi napuni zeludac i da se ne prenajedem meseka... Kuzim ja sve to... Ma daj subota je... |
||
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
ica-beograd
Viden/a u gymu Joined: 24 Lipanj 2007 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja sam cula da voce ne treba jesti u popodnevnim satima i uvece...Da li je to tacno? Ja ga recimo jedem za uzinu izmedju dorucka i rucka i oko š7 h...po jedna vocka.
|
||
Koja je razlika izmedju skole i zivota? U skoli dobijete lekciju,a zatim vam daju test. U zivotu dobijete test koji vas nauci lekciji.
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |