Ravni bench press |
Post Reply |
Author | ||||
Zoka NL
Cita FAQ Joined: 13 Srpanj 2010 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Srpanj 2010 at 11:05 |
|||
Pozdrav, novi sam na forumu, a relativno novi u svijetu fitnessa (pola godine treniram). Zanima me (napokon) kako pristupiti benchu, tojest kako tocno organizirati trening. Trenutno, moj maksimum je 70 kg, odnosno mogu podici tu tezinu jedan put. Osobno, volio bih raditi piramidalno - znaci, da pocnem sa 50 ili 55 kako zagrijavanje (6-8 puta), nakon toga drugi set 60 ili 65 kg( 4-6 puta) i onda par serija (po š ili 2-3 puta uz pomoc) sa 70 kg? Da li je to dobar metod? Problem je sto me instruktor u teretani uvjerava da svaki set treba biti sa istom tezinom, i tek kad dignem prvi set 8 puta, da tek onda dizem tezinu. Znaci, u ovom slucaju, ja bih dizao sve tri serije 60 kg i tek kad mogu podici tu tezinu vise od 8 ponavljanja prvi set, onda dizem na 65 ili vec sta. Eto, moze malo savjeta oko ovoga, znam da ima razlicitih misljenja, ali dobro je sve cuti. Isprike ako je ovo vec negdje receno, ja nisam mogao da nadjem. Edited by Zoka NL |
||||
Omen
Cita FAQ Joined: 13 Srpanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 66 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ja sam u teretani radio uvijek 4 serije ravnog bencha s tim da je prva serija bila cisto zagrijavanje (znaci 3 serije). Edited by Omen |
||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Omen, molim bez takvih preporuka drugom pocetniku
|
||||
Omen
Cita FAQ Joined: 13 Srpanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 66 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Nije preporuka. Samo kažem kako sam ja radio ;). Nek radi kak njemu trener veli :P.
|
||||
HRV123
Cita FAQ Joined: 23 Srpanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Pozz
I ja sam novi na forumu, al nisam (po mom mišljenju) novi u teretani. Idem vec š0 mjeseci i znam dosta toga. Rezultati su mi odlicni. Kemiju ne koristim i preporucam vama da ju ne koristite (marketinški trik) jer u tih š0 mjeseci sam vidio ljude koji koriste preparate a nema vidljivog ucinka na njima. Da ne duljim. što se tice benca ja sam u pocetku odlaženja na fitness bio dosta slabiji. Nisam mogao dici malo vecu kilažu više puta. Ni sada nisam Arnold S., ali za š0 mjeseci to je super. Trenutno radim 4 serije sa ponavljanjima 20 / š4 / š2 / otkaz (do 8 uglavnom)..Al ni 20 / š0 / 8 / otkaz nije loše..Dižem 30 kg / 40 kg/ 50/ i zavisi da li mi je ostalo snage ili ne (ili 60 ili 70 kg)..Stvar je u tome što ne treba dizat na brzinu, vec da ruka osjeti težinu utega i to spuštajuci na prsa polako i polako dizajuci. Vidio sam likove koji dižu moje težine ili vece a razmak između prsa i šipke bude i više od 5 cm. Sve je to ispravno ali nema ucinka. Bench press je vježba za prsa, a ne ruke i zato treba uteg past na prsa i onda ga dizat. Ukoliko niste spuštali uteg direktno na prsa, razgibajte se dobro jer skoro svaki put osjetim malu upalu u prsima (a to je dobar znak). I bolje je napravit 20 ponavljanja od 30 kg nego se mucit sa 60 ili 70 kg ako ne dignemo ni 5 puta....................................................... |
||||
opasni
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2010 Location: Afghanistan Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
wtf ?????????????!!!!!!!!!!!!!!! |
||||
mrtav hladan
|
||||
Omen
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ja sam također pocetnik što se tice same teretane ali frende, ja nikad nisam cuo da netko ovako radi bench press a bogme niti vidio a raspitao sam se u zadnje vrijeme kod dosta ljudi i na dosta foruma.... |
||||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Kakav božji marketinški trik? Jel ti misliš na kemiju kao AAs ili misliš da je suplementacija kemija?
Dizanje treba bit eksplozivno a spuštanje nešto sporije.
Nije. Bench press je složena vježba koja ukljucuje triceps,prsa, prednje rame etc. Ako hoceš izolirat prsa radi cross i fly-eve.
Zašto? |
||||
Rijeąeno na PM.
|
||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
HRVš23 imaš upozorenje pred brisanje tvojih postova ako nastaviš dijeliti takve glupe savjete i iznositi neutemeljene izjave!
|
||||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
@ HRVš23
Drži se podalje od dijeljenja ovakvih savjeta, ti ni sam neznaš što pišeš Nema smisla da te quote-am jer sve što si napisao je fail. |
||||
Rijeąeno na PM.
|
||||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|||
HRVš23 š0 mjeseci si u teretani i vec si se osjetio sposobnim dijeliti savjete drugima? Nece ici. Dok se ne nauciš pameti, svaki tvoj post ce biti obrisan. |
||||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |