Domaci kruh |
Post Reply |
Author | |
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 17 Rujan 2010 at 11:56 |
sastojci :
300 g integralnog brasna š50 g crnog brasna š50 g raženog brasna 400 ml vode sol kvas : zamjesiti malo brasna , vode i soli u tjesto, dovoljno otprilike u kuglu velicine sake.... staviti u posudu, pokriti vlaznom krpom, i pustiti 3-4 dana da se stvori prirodni kvas. s time da se smjesa svaki dan premjesi, i krpa ponovno navlazi. - kugla kvasa se doda smjesi za kruh, i nakon mjesanja i dizanja( 2 puta pnoviti postupak)(dizanje vremenski duze nego sa germom), smjesa je spremna za pecenje.... uz napomenu da se prije pecenja uzme dio smjese u kojoj sad ima kvasa, i sacuva se za drugi puta, jer se na taj nacin ubrzava proces stvaranja novog kvasa...( otprilike vec slijedeci dan je spremno ponovo). - po zelji dodati razne sjemenke kruh sa germom : sve isto samo umjesto kvasa ide germa....... Napomena: Ako se radi s pekacem, svi sastojci se ubace u posudu i ta kuglica kvasa i stavi se na program da on zamiješa tijesto.I poslje neki program pecenja. Dio tog napravljenog kvasa se ostavi u friđu za drugi put. Edited by The Phoenix |
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
predobro izgleda! treba probati
|
|
Strong is the new skinny.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |