Trening eksplozivnosti |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 20 Studeni 2010 at 10:43 |
|
Zanima me ako ima tko kakvih iskustva i primjera treninga.. sve je pozeljno.. ja cu napisati jedan program koji sam nasao na internetu..
Legionarski trening Sklekovi 5 kom Sklopke 5 kom Poskoci iz cucnja 5 kom Sprint 50m, lagano trcanje 200m Sklekovi 6 kom Sklopke 6 kom Poskoci iz cucnja 6 kom Sprint 50m, lagano trcanje 200m Sklekovi 7 kom Sklopke 7 kom Poskoci iz cucnja 7 kom Sprint 50m, lagano trcanje 200m.. Znaci sve se radi bez pauze.. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
fedanov
Viden/a u gymu Joined: 08 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 258 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Loš program,jedino su cucnjevi od ovoga baš dobri za eksplozivnost,50 m je previše,bitno je onih prvih 5-6 metara... Sklopke?Jesu li to spajalice,nešto kao trbušnjaci ili nešto kao golmanski skokovi u rukometu?Ako je ovo drugo,onda je isto dobro za eksploziju! Ovaj program je dobar za izdržljivost,a osnove eksplozivnosti su uglavnom u brzini izbacaja,skokovima i slicnim stvarima.Radiš onoliko ponavljanja do koliko možer raditi š00%,ništa ono samo da odradiš,jer time dobivaš na masi! |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hoce li dobit na masi s tim vježbama cak i kad nije u kcal suficitu? Nece. Dobit ce na masi ako bude ispunjen osonovni uvjet a to je kalorijski suficit, dakle- vježbe za masu ne postoje. |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Morrighan
Pali po spravama Joined: 05 Svibanj 2010 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 1020 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Vise skokova! |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
teoretski... vježbe od š2 - š5 ponavljanja uzrokuju vecu hipertrofiju nego š- 5 ponavljanja! naravno, ništa nije bez iznimaka.. ali u nacelu |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To je slicno tvojem! Inace, kad radim tako, onda si ubacim jednu vježbu sa skokom, drugu npr.hodanje na rukama u lijevo i desno (kad si u položaju za sklek), treca opet skok nešto, cetvrta opet položaj za sklek pa jednom rukom dotakneš drugu! Svakakve kombinacije postoje! |
||
LiveStrong
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja mislim da to prvenstveno ovisi o omjeru brzih/sporih miš. vlakana pojedinca |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Andrej_93
Cita FAQ Joined: 01 Studeni 2009 Status: Offline Points: 43 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Imas ono da skocis i dodirnes kolenima grudi, i jos ova vezba cucni upor lezeci cuni ustani i mozes ubaciti sklek nadam se da me razumes. Umesto sklopke mozes ubaciti zgrcno do seda ako se umoris , i niske startove bar za explozivnost.
|
||
marinzgr
Cita FAQ Joined: 29 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
vec jako dugo ucim o takvom tipu treninga a i najviše ga prakticiram jer mi je to najvažnije u mom sportu...
ugl sve vrste skokova,na jednoj nozi,obije,iz polucucnja,u vis,dalj,naskok i saskok,sklekovi sa skokovima ili pljeskom,marinci,kratki šrintevi do 20m,također možeš vježbat i sa utezima,samo trebaš otprilike stavit oko 50-60% max.snage i dizat što explozivnije,nabacaj,izbacaj itd itd :) nadam se nešto korisno ceš izvuc iz ovoga :) |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
i o tome, ali ne prvenstveno.. trening je bitan jako |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
fedanov
Post Options
Thanks(0)
|
|
Slažem se,koda sebe vidim |
||
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Prvo snaga pa onda eksplozivnost
|
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
što više ovo citam, manje mi je jasno kako ovakav trening može biti usmjeren na eksplozivnost. Netko tko nije ništa posebno trenirao imat ce neke rezultate ali nešto iskusnijem vježbacu ovo nece previše pomoci... |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
fedanov
Post Options
Thanks(0)
|
|
Možda je loše objašnjeno,npr. poskoci iz cucnja su dobri za eksplozivnost,sklekovi su isto dobri ako se rade sa pljeskom,po mogucnosti ruku i nogu,a sklopke nisu loše ako se radi suprotna noga suprotna ruka i ako je moguce s teretom.,npr. s medicinkom... Sprintevi i nisu nešto,najbitnije je onih prvih par metara,bolje napraviti š0 m sprint,pa 40 olagano i tako 5 puta,nego 50 sprint pa 200 lagano...to je moje viđenje svega |
||
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok, s vecinom što si napisao se mogu složiti, ali cak i kad bi sve navedene vježbe iz prvog posta pojedinacno bile dobre za poboljšanje eksplozivnosti ne vidim smisao u tome da se one rade sve na jednom treningu i to bez stanke. Kao što je i u samom sprintu za eksplozivnost koristan jedino pocetak, odnosno start - prvih desetak metara, tako ni predug trening eksplozivnosti nema bolji efekt. Ako se sve navedena vježbe rade bez stanke, koliko eksplozivan mogu biti u onih nekoliko zadnjih vježbi. Nakon jedne serije kratkog sprinta u kojem sam dao š00% ne mogu odmoriti samo pola minute pa onda opet. Efekt je sigurno bolji ako odmorim dovoljno da mogu opet ponoviti vježbu jednakim intenzitetom...ili barem približno jednakim. Takvih sprinteva mogao bih napraviti samo nekoliko ako bih želio da sve skupa ima smisla...kasnije bih bio previše umoran.
Budimo realni, nakon svega onoga što treba napraviti dok se dođe do sprinteva covjek vec bude crknut. |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
fedanov
Post Options
Thanks(0)
|
|
Onaj program je više za izdržljivost! |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |