Kuda idu izgubljene kile? |
Post Reply |
Author | ||
buci-buci1
Viden/a u gymu Joined: 14 Prosinac 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 251 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Prosinac 2010 at 15:18 |
|
Kuda idu izgubljene kile? Probala sam naci na netu, ali slabo da sam ista našla. Dakle, kilogrami nestaju, centimetri nestaju - ali gdje odlazi masno tkivo? Da li je to kroz stolicu, urin, znoj ili nesto cetvrto? Znam da je pitanje pomalo stupid, ali eto - zanima me.
|
||
nema neću, nema ne mogu, nema ne da mi se!
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Izgubljene kile ne idu nikamo, tj. tijelo ih iskoristi kao energiju. Znaci kad si u kalorijskom deficitu, onu razliku u kalorijama koja fali, tijelo uzme iz svog "viška". Višak je salo ili mišic, u idealnim situacijama ce tijelo kao energiju trošiti iz sala, u manje idealnim kombinirano a u najlošijoj ce trošiti mišic kao energiju, do toga ne bi smjelo doci.
|
||
Rijeąeno na PM.
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
+ ako recimo navuceš preko blagdana vode i ostalog srranja i onda nakon toga sve popiškiš i pokakiš |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da, to je treca opcija |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
buci-buci1
Viden/a u gymu Joined: 14 Prosinac 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 251 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa da, to je jedino i logicno. Da sam malo mucnula glavom - i sama bih skuzila. a ionako mi fizika i kemija nisu nikad bila jaca strana |
||
|
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gledala sam jucer dr WHO.. i iz masnih stanica su nastala
mala pomalo slatka ali užasno irittirajuc stvorenja.... |
||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
prije 2 mjeseca bio imao sam doma onu glupu prezentaciju aloa vere (posvadjao sam se s tipom cim smo se dotakli prehrane i cudotrvornog djelovanja aloa vere na mrsavljenje) i on je izjavio slijedece:
da li znate da je broj masnih stanica zadan, a da ih mi samo povecavamo i tako se debljamo. tek sada sam se sjetio odgovora da ga i u tome poklopim: ako je broj masnih stanica odredjen, to bi znacilo da ljudi liposukcijom kada izvade vecinu tih masnih stanica vise na tom dijelu ne bi trebali imati speka, ili vrlo malo buduci se nikada ne moze š00% izvaditi spek. ste vi kada culi za taj zadani broj masnih stanica? |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nooooot! Ali znam da se "debljanjem" tj. dobivanjem kila naše masne stanice množe, a "mršavljenjem" da se samo smanjuju, ali su tu. Zato i jesam pobornik liposukcije, jbg. |
||
buci-buci1
Post Options
Thanks(0)
|
|
ali, thea, zar liposukcija stvarno djeluje? meni se cini poprilicno bolno za mali rezultat... bar po onome sto sam gledala na tv-u...
|
||
|
||
Brunhilda
Viden/a u gymu Joined: 06 Kolovoz 2010 Location: Hrvatska/Zagreb Status: Offline Points: 322 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
liposukcija NIKADA nije samo jedan zahvat.
iako kirurzi imaju sve više iskustva sa njom i dalje tijelo ostaje na 'valove' jer nemogu ravnomjerno povaditi masno tkivo. a onda je tu oporavak u kojem opet samo ležiš i toviš se. previše boli za mali rezultat ako se mene pita. mislim da je sate provedene u boli, ležanju i rehabilitaciji potrošiti na kardio dati ce veci rezultat. |
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja sam cuo tto sad na faxu......to da je broj masnih stanica zadan u nekoj mjeri.....aliii da se moze utjecat na to mislim......evo zaboravio sam tocno cijelu stvar o cemu je pricao, al kladio bio se d aje spomenuo da je broj masnih stanica zadan tak da to i nije tolka neistina mozda........ A bas sam senilan, pol stvari se nemrem sjetit, al to je tak kad ubrzano radis 2 tjedna posto je vanredno pa imas 8 sati predavanja jednog predmeta dnevno i nemres sve upit....... |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Je, genetski je zadan broj masnih stanica, a s time i broj i osjetljivost receptora za prihvat razlicitih hormona na njima u usporedbi sa mišicnim stanicama. To je jedan od razloga zašto jedan ektomorf jako teško dobiva na masi...genetski manji broj masnih stanica, manjak ili neosjetljivost receptora na tim stanicama (nažalost (ili na srecu, zašto bi im sve išlo tako lako ) takvi cesto imaju neosjetljive receptore i na mišicnim stanicama što im otežava dobivanje na mišicnoj masi zbog otežanog primanja glukoze u stanice). Inzulin takvima jednostavno ne radi toliko frku kao onima sa vecim brojem masnih stanica kojima je stoga olakšano njihovo popunjavanje jer lakše prihvacaju inzulin, a time i prihvat u stanice svega onog što nosi sa sobom. Pretilost ima veze sa genetikom ali samo ako se ne kontrolira...veci broj masnih stanica pri rođenju sigurno ce utjecat na to koliko se netko lako deblja. Ja mislim da se taj broj cak i ne može smanjit, jedino povecat. Tako da ce osoba sklona debljanju ako se ne pazi stalno bit sklona tome. Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |