cucanj, koliko duboko treba |
Post Reply | Page 123> |
Author | |
Zeka
Cita FAQ Joined: 21 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 88 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 21 Prosinac 2010 at 17:51 |
http://www.coopersguns.com/videos/exercise-
encyclopedia/vastus-medialis/squat/ Koliko ja vidim na ovom klipu treba da butine budu paralelna sa podom. Mada se meni cini da treba da ide jos dublje. Kako vi radite? |
|
Zeka
Cita FAQ Joined: 21 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 88 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jel radi iko cucnjeve :p
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja idem dublje, dosta dublje.......
|
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ Zeka
Ovisi, ima jako puno varijacija cucnjeva ;) Kako trenutno radim po PL treningu, radim cucanj do paralele, tj. malo ispod paralele, povremeno ubacim box squat. ATG squat vec dugo nisam radio, ali po mom mišljenju je ATG varijacija najbolja za razvoj kompletnih nogu ;) |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Idem najdublje što mogu s ravnim leđima, osim kad radim cucanj na jednoj nozi jer tada ne koristim bogznakakvu težinu pa je lagani odmak u "ravnim" leđima dopušten.
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
obicno gledam da što više probijem paralelu, bolje ukljuci ložu
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
ima ona izreka ''ass to the grass'' - guzica do poda. ja imam problema s time, nemam stabilnost tako da me uteg vuce napred... trener mi rekao da doma ucim taj pokret, guzica sto nize, a ledja sto ravnije (uspravnije)
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
i ja primjetio danas na treninga da me zna vuci napred.. vjerovatno je do lože i hip flexora užasno sma krut jer se nisma istezao 2 god skoro, aloža mi je genetski zategnuta... no sad sam ubacio istezanja pa bi trebalo biti bolje iz tjedna u tjedan |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Probajte izvoditi cucanj okrenuti licem prema zidu. Nožni prsti trebaju biti udaljeni od zida najviše 5 - 6 cm. cucanj izvedite najdublje što možete a da ne padnete na stražnjicu. Na taj ce vas nacin zid nauciti pravilnoj tehnici cucnja.
Ily, sasvim je jasno da i kruti mišici zadnje lože "smetaju", to jest da te sprjecavaju da izvedeš pravilan cucanj. Ipak, to ne mora biti jedini problem, ljudima cesto smeta loša mobilnost kukova i gležnjeva |
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
Evo i jedne fotografije:
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Na slici bi rekao da mu koljena prelaze prste, po svemu kaj
citam je to lose, kaj vi velite i u kojoj mjeri uspjevate to kontrolirat i dal vam se to s tezinom pogorsava, tja odnos koljena-prsti? |
|
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
Hm, na slici se može ciniti da se upravo to događa, ali upravo ovakvom korekcijskom vježbom može se nauciti držati koljena iza.
Fotografija nije baš savršena ali recimo da je najbolja koju sam uspio naci na googlu :) Ako staneš u stav sa stopalima samo malo šire od širine kukova, te prste usmjeriš prema zidu, dakle prema naprijed, a ne u stranu, onda ce te zid sprijeciti da koljena gurneš preko linije nožnih prstiju, a natjerat ce te da se više kreceš s kukovima. |
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
neznam jesi li vidio ovu saša.. za atg
e sad jedino što nije isti položaj leđa ( gubitak hiperekstenziranosti ali nekako mi se cini neizbježno kod potpunog cucnja Edited by Iluvatar |
|
|
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
Kažu da apgrejdaju stranicu pa ne mogu vidjeti. Probat cu veceras ili sutra.
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Meni se cini d aje on nagnut prema napred previše, skoro je
s glavom dotaknuo zid, zato su leđa zaobljena u donjem dijelu.......mislim d amoze to i ravnije al sam na psolu pa nemrem sad isprobavat na sebi da vidim, ali definitivno cu poradit na ovim drillovima sa zidom za usavrsavanje tehnike |
|
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |