Plivanje i proteini |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Apotekar
Cita FAQ Joined: 20 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 10 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Sijecanj 2011 at 11:46 |
Jedno pitanje u vezi uzimanja proteina.Bavim se plivanjem,plivam svaki dan po 45 min do šh.Zanima me da li bi bilo pametno pojacati moju prehranu sa proteinima radi povecanja mase.Malo sam gledao po forumu i koliko vidim da bi mi najbolji bili whey proteini.Recimo da svaki dan poslije plivanja uzimam po 30g,da li bi to bilo dobro.Ne težim nekom brzom povecanju mase vec planiram to raditi sljedecih par mjeseci.
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
plivanje je cardio. od cardia nema misica. ;) ''Ne težim nekom brzom povecanju mase vec planiram to raditi sljedecih par mjeseci.'' ljudi godinama stjecu misice. Edited by GajbaPive |
|
Apotekar
Post Options
Thanks(0)
|
Ma lako za misice,ja ne mislim biti nabildan niti tako nesto.Samo me zanima pravilna raspodjela mase.
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Poslije treninga je sasvim OK popiti whey protein s dekstrozom. Poslije toga pojedes neki kruti obrok i to je to. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Apotekar
Post Options
Thanks(0)
|
Ok,puno hvala.
|
|
GajbaPive
Post Options
Thanks(0)
|
za dobivanje mase potrebno je misic staviti pod opterecenje. pod opterecenjem dolazi do ''trganja'' misica gdje dolaze proteini i pune te rupe. tako se misic razvija i raste. prilikom plivanja opterecenje nije toliko da bi izazvalo ''trganje'' (ne mogu se sjetiti pravilne rijeci) vlakana misica, a bez toga nema rasta misica. |
|
Apotekar
Post Options
Thanks(0)
|
Aha zanimljivo hvala na korisnoj informaciji,a da li moze doci do nekih loših efekata ako koristim proteine ukombinirane s plivanjem.
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne može.
|
|
- Darac -
Viden/a u gymu Joined: 19 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 376 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nop, samo moze doci do dobrih efekata tako da slobodno uzimaj tako kako si rekao, naravno kasnije iza toga pojedes neki kvalitetan obrok i to ti je super. |
|
GajbaPive
Post Options
Thanks(0)
|
whey s dexom, jer ako nakon treninga uzmes samo whey tijelo ce ga pretvoriti u glukozu i nisi napravio nista korisno s wheyom.
|
|
Insy
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Samo se ubacim, jer je rijec o plivanju
teretana prije plivanja ili plivanje prije teretane ili jedan dan jedno i jedan dan drugo? |
|
GajbaPive
Post Options
Thanks(0)
|
svakako plivanje poslije, ali da li odmah poslije ili nakon sat dva? |
|
kiki4
Cita FAQ Joined: 10 Veljaca 2011 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nisi mogao,bolji sport odabrati od plivanja.Ja sam isto aktivni plivac,kombinujem treninge,radim 2+š.Proteine nemoj uzimati ni za zivu glavu,tu hemiju skloni od sebe.Sve proteine mozes naci u hrani.Dobio si mase,samim tim ti ta hemija ne treba.Plivanje je opasno sto se kila tice,ali naj,naj,naj sport.Pozdrav
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
što ima loše kod proteina, tocnije wheya? Od toga mu nece
ništa loše bit |
|
kiki4
Cita FAQ Joined: 10 Veljaca 2011 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja nisam zagovornik proteina,ja recimo pojedem tjesteninu poslije plivanja,sa mesom radi hranjenja misica koji su se potrosili,tokom treninga.Zavisno od duzine treninga i jacine moze se pojesti poslije treninga sta ti se jede,jer je organizam istrosen,a misic trazi da bude nahranjen.Mada,sportski doktori poslije treninga preporucuju puretinu i piletinu,kao jedan veliki proteinski izvor,posebno puretina.
|
|
Pitbull
Post Options
Thanks(0)
|
Nakon treninga je bitno da se pojede p + uh obrok. Nebitno
je hoce li on konzumirati whey, ali od wheya mu se nece ništa štetno dogoditi |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |