Kolicina hrane! |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
SMAJLICA
Viden/a u gymu Joined: 07 Rujan 2010 Status: Offline Points: 291 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Ožujak 2011 at 22:15 |
Ovako, vodim racuna o kolicini hrane, zbog stomaka...Jedino uz glavni obrok (npr. neko meso i jogurt) pojedem jos dosta povrca u kojem se apsolutno ne ogranicavam(vecinom brokula,karfiol,celer...). Da li je to ok i da li mi povrce moze uz glavni obrok naskodit i "razvalit" stomak?
Otprilike mogu pojest uz sniclu fileta i solju jogurta, pola kafriola i pola ili cijelu brokulu... Je li to ok i, ako nije, koliko je dovoljno? To sam izprakticirala jer tako manje unosim uh i masti... Unaprijed hvala Edited by SMAJLICA |
|
spicy91
Viden/a u gymu Joined: 20 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 275 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja u zadnje vrijeme uz skoro svaki obrok jedem oooogromnu zdjelu zelene salate..a imam 5-6 obroka..i mislim da mi nece ništa bit i da se ne može pretjerat s takvim povrcem..ali ja nisam strucnjak pa ce ti netko bolje znat rec:)
|
|
Discipline is remembering what you want.
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Drago mi je da sam našla nekog ko ja Ma iskreno, to mi zaista pomaze da se zasitim, a ne gomilam nepotrebno uh i mesa koliko nije bas potrebno...Zato bih bas voljela to znati! Da znam je li mi to dobra ili losa navika U svakom slucaju, nije ti naskodilo do sada, pa nebi trebalo ni meni, nadam se Hvala ti!
|
|
spicy91
Post Options
Thanks(0)
|
ma ja mislim da ne može naškoditi,kcal iz povrca koje mi jedemo su skoro pa zanemarive,a sumnjam da ima nešto štetno u njemu..
mene cimerica/decko/roditelji uvijek cudno gledaju kad jedem dorucak/rucak/veceru ili jednostavno 2 žlice posnog sa ooogromnom obiteljskom zdjelom salate,ali meni paše danas sam uz dorucak pojela 3 rajcice,a to neki ne pojedu kroz cijeli dan:)) ma bolje da se trpamo povrcem nego necim drugim.. |
|
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
povrce je must have za skoro svaki obrok, što zbog vlakana, što zbog vitamina/minerala, osjecaja sitosti, i ostalog da ne nabrajam a manje više svi znaju benefite.
uz povrce, druga najbolja stvar je definitivno voce. ja ne znam osobu koja se udebljala od voca i povrca, a vi? |
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Heheh...da, to imaš pravo. Bolje da se trpamo povrcem, heheh! A ne, Thorn, nisam ni mislila da se deblja od povrca , vec me zanimalo da li se može prejerati sa kolicinom....zbog obima ŽENSKOG struka...
Tj. zanimalo me, kad vec vodim brigu o kolicini uh, masti...svega ostalog, tj. o kolicini mesa i kruha uz obrok, da li moram brinut i o kolicini obarene brokule i karfiola A drago mi je ako je to tako.... Cita Faq, nebi vjerovala koliko smo slcicne sto se povrca tice Mene isto rijetko ko razumije i cesto puta sam "fenomen" u drustvu zbog toga, pogotovo kad svi skupa jedemo Da si u mom gradu, mogle bi se i druzit , tako bi bar jedna drugoj bile SHVATLJIVE |
|
spicy91
Post Options
Thanks(0)
|
ahhaha ali pazi ti tu našu zajednicku tocku-lude za povrcem..ja ne vjerujem
|
|
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
pa dobro, bolje zvuci s navodnicima i sa onim "KISELIM" smajlijem na kraju
Bolje bi bilo da se hvalimo jedna drugoj kako mozemo sve papat, a da centimetri ne micu, ali ... |
|
spicy91
Post Options
Thanks(0)
|
ali ništa od toga:)
ostajemo mi kod povrca |
|
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Yuuuupiiiiiiii
|
|
spicy91
Post Options
Thanks(0)
|
koji je tvoj cilj?u fazi mršavljenja si ili?
|
|
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Uh. ma duga prica...Ja sam pak skroz sklona gojenju, pa sam u srednjoj skoli srezala sve uh i masti, tj. godinu i pol sam bila iskljucivo na vocu i povrcu...Lude godine! Tako sam smrsala na visinu od š64 na 5š kg, sto je za mene uzaaasno mrsavo, vjeruj mi!
Sad ucim da balansiram normalno obroke, a trudim se maksimalno da se sto manje gojim, jer sad imam oko 55 kg. Ne bih voljela ici dalje. Posebno mi je kritican stomak i, kako ja zovem, "bubreznjaci" , jer mi se tu automatski sve lijepi cim pretjeram. However, naucila sam i voljeti malo svojih oblina sada...Obucem minicu i krocim hrabro ...Ne zveckaju mi vise kosti dok hodam A ti? |
|
spicy91
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sad želim skinuti salo,pa oblikovati tijelo,dobiti malo mišica..
Visoka sam š62 cm i trenutno imam 62 kg,htjela bih doci otprilike na tvoje težinu..također ucim sada sve o pravilnoj i zdravoj prehrani,jer sam u srednjoj radila svakave gluposti sa dijetama..uglavnom,ovaj put idem pametno pa šta bude |
|
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Polako i sigurno, draga! Velika je borba pred tobom! Vjeruj da je najlakši posao skinut kile, mada ti to sad smiješno zvuci, ali ja tek sada shvatam poentu mnogih stvari...a još uvijek vodim tu tešku borbu...
Najteze mi je prihvatit sebe ovakvu kakva jesam...Voljeti se sa obrascicima, jer ih prirodno (nazalost) imam... Zaista borba i kolotecina koja te vrlo lako moze povuci...Zato, moj savjet: CITAJ, CITAJ, CITAJ....Ovaj sajt je dosta dobar za savjete... |
|
spicy91
Post Options
Thanks(0)
|
hvala ti
vjeruj mi da sam ovjde jaaako puno i sve sam išcitala i neke osnove polako lovim i ucim..sad samo treba zapeti i ne odustajati jer ja sam odmalena "bujnija":) pa mi kile definitivno nece otic preko noci..ali zato kad odu..ma di ce mi bit kraj hehe da ne bude stalno off topic,jucer sam si pripremila zalihe povrca za tjedan koji slijedi(pošto odem na faks preko tjedna)..stavila sam si zelenu salatu u par onih plasticnih vrecica tako da za svaki obrok samo istresem u zdjelu:)btw velicina jedne porcije je dovoljna za rucak jedne povece obitelji + puuuno rajcica..ne znam koje da si još povrce uzmem,stalno derem po salati i rajcicama.. |
|
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Hehehe a tako je to kad se "navuces" na nesto...Sad ti uci na mojim greskama, draga! Ja sam svoj metabolizam unistila izbacivanjem svega...A to ti je sve ono : "PAA KAD CU VISE NAVUUUC TU MINICU NA VITKE NOGE, NEMMREM VISE CEKAT" i onda izbacis SVE VISE I VISE HRANE; nadjes se u kolotecini u kojoj sam ja bila...Smrsas i STO JE NAJGORE sviđa ti se; svi to primjete; stanes u minicu, a zdravlje ti ne pokazuje u kracem roku nikakvu promjenu (jer unosis minerale i vitamine iz povrca i voca)...Polaako kopne zalihe masti, proteina...I onda ako se na vrijeme ne trznes, SIGURNO da nesto (ne daj Boze) mora pocet da otkazuje...
Upamti samo da tebi nije cilj SAMO SMRSAT I STAT U NEKU ODJECU, cilj ti je izbacit junk hranu, naucit svoje tijelo na zdrav nacin zivota i ishrane...Moras istrajat I NE SKRENUT VREMENOM s pravog puta, jer pomiri se odmah sa cinjenicom DA TREBA DOSTA VREMENA! Tu sam da ti ukazem na svoje greske i da ti savjetujem da ti se isto ne desi, zato...kad god si za razgovor, slobodno pisi. Meni ova tema nikad nije dosadna! To je moja svakodnevnica! A draga moja, i ja sam bila i te kako bujnija, imala sam 69 kg na visinu š64, prije 8 godina...Al' to su sve te godine...Sad sam vec zrela djevojka i zelim jednog dana bebicu sa svojim deckom aBd. Zato sam se PRVENSTVENO trznula iz svog s****! Da mi se desilo ono najgore, nikad sebi ne bih oprostila. A cinjenica je da sam na rubu stojala mjesecima, na rubu anoreksije. Moja psiha me najvise ubila u pojam! Uspjeces, no sta! Bitna je volja i AKCIJA |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |