Definicija, procjena |
Post Reply | Page 123> |
Author | ||||
sinistral
Cita FAQ Joined: 09 Veljaca 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Svibanj 2011 at 12:01 |
|||
Dakle poceo sam raditi na definiciji (valjda) prije nekih mjesec dana. trcim (džogiram, zapravo, cca š2km/h) 3xtjedno po 45-60min, u sredini nekada ubacim vježbanje tamo na jarunu na onim vježbalištima (zgibovi, sklekovi, trbušnjaci, lešnjaci, tricepsi, razgibavanje). Vec sam jebenu boju dobio. planiram ici na kalorijski deficit. muško, 25/š82/80, kaže da mi je 2500kcal potrebno dnevno uz moj režim vježbanja, planiram na oko š600-š800 biti. Koliko sam vidio, puno proteina ce mi trebati da gubitak mišica ne bude prevelik. Radim i kod kuce te osnovne body weight vježbe, plus imam 2 bucice od š2.5 kg. planiram onaj PX90+ program poceti ovaj vikend. i ponovno se vracam na gubitak mišica.. Inace sam jace građe, tako da kao cu izgubiti nešto mišica, nije problem, samo da ne pocnem izgledati ispijeno. Htio bih biti lean, ali ne mršav. Uz sve što sam rekao, neznam da li još nešto trebam nadodati, da li je nužno da idem u teretanu? Neznam u kojem topicu sam to procitao, netko je rekao da bi kada se trenira definicija, trebalo jednaput tjedno ici u teretanu i raditi osnovne vježbe za cijelo tijelo, 3 serije po 5 ponavljanja, dakle da bude teško. Mogu li bez toga proci? |
||||
imhotep22
Cita FAQ Joined: 17 Svibanj 2011 Location: Macedonia Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
za kakvu definiciju pricas???definicija misica ili????
|
||||
Makedonac,nemojte zamjeravati na gramaticke i pravopisne greske.
|
||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Opcenito bi trebalo raditi treninge sa teskim utezima kako bi potisao misice na rast.. sto imas vise misica, vise ces kalorija trositi.. sto vise kalorija trosis, vise ces masnoce izgubit.. znaci sto vise misica, manje masnoce.. |
||||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
o cemu ti pricaš? davore dok je u kalorijskom deficitu ne može graditi mišice, ali trebao bi raditi heavy work jer ce tako sacuvati više mišica, pogotovo ako š tjedno digne kalorije u plus ( trebao bi) neka onda odradi taj heavy trening Edited by Iluvatar |
||||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Pa ciljam na rezim prehrane po Vedranu Jaksicu.. |
||||
|
||||
sinistral
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Znaci koliko sam shvatio.. Ako se želim izdefinirati bez da žrtvujem previše mišica, trebao bih kcal držati na pozitivnoj nuli, a ponekad i u plusu, te uz kardio raditi i heavy lifting barem jedanput tjedno?
Ja sam imao dojam da je za rast i održavanje mišica puno bitniji sastav prehrane (proteini) od same kolicine kalorija.. Uglavnom, bez teretane dakle teško i nikako kažete. A ništa, onda idem sada kako sam krenuo, probati sa ovim p90x+ i kardio sa manje kalorija mjesec dana, da se još malo u formu dovedem, pa se baciti u teretanu da vidim. Nije da imam nešto protiv teretane kao takve, ali vec sam nekoliko puta pokušao u zadnjih nekoliko godina i jednostavno nemam ni živaca ni motiva ni volje. Previše mi je suhoparno to, cak i kada imam društvo. A probat cu opet, možda bude više srece bilo ovaj put. Kad sam vec tu, ima neki link za program heavy lifting šxtjedno, da sad ne kombiniram niti tražim sam, laik sam teški?
|
||||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ovako, ako si na pozitivnoj nuli, neceš gubiti ništa, da gubiš na kilaži moraš biti u minusu, što veci minus, veci gubitak masti, ali i mišica Sastav hrane nije važan ako nema minusa, samo se možeš potruditi da unosiš više proteina a manje UH jer ce ti to sacuvati mišice i povecati oksidaciju masti što se tice heavy treninga, ako nemaš iskustva u teretani, nije za tebe! A sam trening snage imaš u p90x, stoga ne moraš u teretanu @Davor: neznam kakav je to princip po V. Jakšicu |
||||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
||||
sinistral
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Nije mi jasna logika za te kalorije i unos hrane. Recimo primjer: ako jedam samo i iskljucivo kruh i vodu, a u plusu sam, od cega ce se graditi mišici?
ovako sam ja to shvacao: ako sam u minusu, a jedem visoko proteinsku hranu, višak proteina ce se dijelom iskoristiti i za energiju (?) i pišat cu žuto (?), a ostatak potrebne energije ce ici iz masnih naslaga i manjim dijelom mišica. Ali pošto imam i trening snage, taj gubitak mišica ce biti u najmanju ruku minimiliziran. što od ovoga nije tocno? Hvala za savjete za vježbanje i teretanu :)
|
||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Nije to doslovno njegov princip prehrane, ali sam vidio na jednom forumu da je on napisao tekst o tome.. 3 dana u kcal deficitu (š000kcal), 4. dan na 0.. i tako u krug.. |
||||
|
||||
Wooz
Viden/a u gymu Joined: 29 Prosinac 2010 Status: Offline Points: 120 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Sto ce ti p90x i kardio , p90x je kompletan program i sastoji se od jednog dana sa utezima , a drugi bez . Tako da ti ne treba kardio jer ga radis u sklopu p90x-a
|
||||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Meni se cini da možeš graditi mišice i sa manje hrane... ako ja mogu...može i on.... :P Samo dobro tempiranje Uh ....
|
||||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ti to meni :)? Koji god da je odgovor, ponovit cu: ako si pocetnik/ica baš baš ili na roidsima, možeš dobivati mišice i mršaviti , inace sva pravila svemira i matematike vrijede i ovom slucaju! Nešto ne može nastati iz nicega.. ako si u minusu s energijom, nemaš energije za graditi nova tkiva i to je to! Može se postajati jaci kroz prilagodbu cns-a ali ne mogu se graditi mišici i to je to :) A što se tice sinistralovog pitanja, ovako: onaj dio koji si shvatio je u biti dobro shvacen, a što se tice prvog djela i kruha i vode.. neceš izgraditi mišice Za izgradnju mišica su potrebne tri stvari: poticaj tjelu da gradi mišice(citaj trening) građevni materijal (proteini) i energija ( kalorije) kad se sva 3 uvjeta ispune, mišici se grade... s obzirom na hrpu drugih stvari koje su nam genetski određene, taj proces ide lakše ili teže, uz manje proteina ili više i slicno ;) Nadam se da su neke stvari sad jasnije :) |
||||
||||
sinistral
Post Options
Thanks(0)
|
|||
pa logicno da je neka kolicina energije potrebna i za izgradnju mišica, ali ako sam u manjku sa kalorijama, ne može li tijelo tu energiju uzeti iz masti? :) sumnjam da su neke velike sume u igri.. Ali uglavnom, da, neke stvari su jasnije i iz ovoga threada, a i što sam škicao okolo.
pa možda je svetogrđe, ali nemam uvijeta da se držim striktno tog p90x programa, što zbog faxa, što zbog posla, što zbog putovanja.. pa cu nekada umjesto njega ubaciti jednostavno trcanje i neke vježbe sa tijelom.
|
||||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Eh, da uzima samo iz masti svi bi imali mali bf i odlicno izgledali Nekada ce uzeti energiju iz masti, ali ce tijelo u nedostatku energije prije "potrošiti" mišice nego masti |
||||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ne cini mi se da on nije pocetnik uopce... i ne slažem se sa tobom Illy ... djelomicno da ali ne u potpunosti.... u zadnjim fazama defke ok....ali u neki ranijim još stigne nešto i napraviti....
|
||||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|||
tako je, to nažalost ne ide tako, to bi bilo ono pretvaranje sala u mišice, u zatvorenom krugu, što je ravno alkemiji skoro :) I sinistral, mišici su jako "kupi" za izgraditi a i za održavanti, nažalost! Osim ako si genetski freak naravno.. ako si kao vecina populacije, procitaj ponovo recenicu prije ove |
||||
||||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |