koljena i vjezbanje |
Post Reply |
Author | ||
scarlett@r
Cita FAQ Joined: 10 Svibanj 2011 Status: Offline Points: 10 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Svibanj 2011 at 15:57 |
|
Da li mozda neko zna kako vjezbanje utice na koljena. Ja imam nekakve manje problema sa koljenima, naime, uglavnom me ne bole ali krckaju onako pri vjezbanju ili silazenju niz stepenice na primjer i to mi jako smeta. Ljekari kazu da je sve u redu, al' ja mislim da pojma nemaju jer to prosto ne moze biti istina.
Interesuje me da li intezivno vjezbanje moze na neki nacin uticati na njihovo stanje, tj. da li se ono moze pogorsati ili mozda popraviti? |
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pripazi na pravilno izvođenje vježbi, pogotovo cucnja i slicnih i ne bi trebalo biti problema :)
Također, izbjegavaj trcanje po betonu ;) |
||
scarlett.r
Cita FAQ Joined: 18 Ožujak 2011 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala na odgovoru...a stvarno ide na zivce...od puberteta me prate ti problemi sa koljenima i niko nikad nije postavio neku pristojnu dijagnozu. Nekad su znala bas da bole i da ogranicavaju pokrete...sada uglavnom, tako, krckaju i osjecam da su u nikakvom stanju i tada sa strahom izvodim sve vjezbe koje ukljucuju vece naprezanje koljena.
Voljela bih znati da li postoji neki nacin da poboljsam njihovo stanje ili na primjer, da li treba da nosim nekakve steznike za koljena tokom treninga i sl.? |
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jacaj mišice nogu, pogotovo kvadricepse. ;)
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Najcešce koljena bole baš zbog toga što je kvadriceps prejak u odnosu na zadnju ložu ;) |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
berlava
Viden/a u gymu Joined: 12 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 414 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jako rijetko bude quad jak kod problema sa koljenom... bude jaci od lože...pa treba raditi i na loži...to nikako to nije jak quad... nego treba raditi i naglasiti quad, ali se potruditi i oko mišica stražnje lože... Ovo krckanje ukazuje na pretjerano trošenje hrskavice, ukoliko nije nekim ekstreminm sportom izazvano, vjerojatno imaš genetski lošija koljena, lošiji odnos kostiju pa se brže troši..... radi na sebi... i šta manje skakanja, trcanja po tvrdoj podlozi i nekakvih impaktnih aktivnosti. |
||
scarlett@r
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala svima!
Znaci vise rada i na prednjoj i na zadnjoj loži...Poslušacu vas Edited by scarlett@r |
||
scarlett@r
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
scarlett@r
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moram javiti za nesto sto mi je pomoglo u vezi sa koljenima...mozda jos neko bude imao koristi od toga. Saznala sam za jedan dodatak prehrani, glukozamin sulfat. Ja sam pocela da pijem te tablete tek prije 5 dana (Glukozamin forte, š500mg) i od tada vise nemam problema sa koljenima dok treniram...vjerovali ili ne, nemam vise nikakvih smetnji ni bolova. Inace ovaj sastojak, navodno, pomaze obnavljanju hrskavice i preporucuje se kod sportskih i drugih povreda, za brzi oporavak i bolju pokretljivost zglobova.
Ne mogu vam opisati koliko sam srecna zbog toga. Tablete se koriste najmanje tri a najvise 6 mjeseci. Nadam se da cu konacno uspjeti da rijesim ovaj problem koji me dugo muci. |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
E pa onda sam ja lud jer ih stalno preporucam, a tebi nisam jer sam si postao dosadan, pa nek ja vidim :) Iako tehnicki, nebi trebao poceti djelovati u roku o 5 dana ;) placebo je isto dobar ;) Inace uzmi pravi suplement za zglobove koji ima i glukozamin i kondotroin i msm p.s tko ti je rekao to za duljinu uzimanja, ja na to nisam nigdje naišao a cujem da doktori to tako kažu |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
scarlett@r
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mozda je i placebo, ali me ne bole, krckaju i dalje naravno ali valjda ce i to proci.
Ovo za duzinu uzimanja sam procitala na uputstvu za upotrebu. Hvala na savjetu, potrazicu taj suplement koji preporucujes. |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |