Pectoralis major |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
neonski24
Cita FAQ Joined: 09 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Lipanj 2011 at 08:44 |
|
Pozdrav svima, novi sam ovdje, sviđa mi se site i vrlo je informativan.
Imam jedno pitanje. Vec neko vrijeme vježbam, bez nekog programa, amaterski, da budem u formi. Mogu reci da sam manje više zadovoljan izgledom, ali ima jedan kritican dio koji se nikako ne razvija kako želim. Radi se o pectoralis major, odnosno o njegovom SREDNJEM GORNJEM dijelu. Vježbe koje inace radim za prsa su sklekovi, razvlacenje na ravnoj i potisak na ravnoj. Ne primjecujem nekakav napredak u tom dijelu pa sam narucio MVP Pro Whey 3G + MVP Crecthyl u kapsulama i probat cu pojacati intenzitet. Sad me zanima koje vježbe da uvedem a koje ce ciljano utjecati na taj srednji gornji dio prsnog koša jer pectoralis minor mi je znatno veci i jaci od srednjeg dijela. Inace sam š9š cm i 94 kg, 25 god. Pozdrav |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Suplementi nemaju veze s tim. Za gornji dio prsa su sve vrste kosih i vertikalnih potisaka i razvlacenja! Znaci, kosi bench, kosi fly, military press i slicno |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
neonski24
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala na informaciji
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nema na cemu ;)
|
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Osim vježbica koje naglašavaju taj gornji dio, a koje je spomenuo Ily pripazi i na progresiju, bez toga ništa. I naravno, pretpostavljam da je prehrana ok
Misliš na to da ti je donji dio pectoralis majora znatno jaci od gornjeg? Minor je ispod majora i zapravo ne postoji srednji dio što se anatomskog gledišta tice ;) Možeš recimo probat ovu komb.: potisak šipkom ili bucicama (možda bolje šipkom jer možeš vecu težinu stavit) kao vježbu kojom pogađaš cijeli pectoralis + kosi potisak + fly (možeš i kosi). Zapravo ovisi o treningu, ne znam kakav ti je raspored..samo pazi da ti kod kosog ramena ne uzmu veci dio posla.....naravno, ovo je samo jedna od varijanti koje se trenutno sjetih :)... Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
neonski24
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da, to sam mislio.. taj unutarnji gornji majora je slabiji. A nisam položio anatomiju pa nisam bio precizan ;) Edited by neonski24 |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nisam ni ja Edited by Gym_girl |
||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jedino šta ce ti pomoc u tom problemu je nabacivanje mesa na prsa i progresija na bencu kak ti Đimka veli. Hoceš ti radit ravni, kosi benc, potiske bucicama na ravnoj il kosoj klupi, ista stvar, potisak ko potisak, svaki pogađa KOMPLETNA prsa. |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A da.. bez nabacivanja mase, nece se popunit taj dio..
|
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma možda mu sve to štima, možda bi samo trebao malo frekventnost treninga povecat....neki super reagiraju kad ubace recimo bar 2 put tjedno zaostalu mišinu skupinu ako su je inace stalno trenirali jednom....neki odlicno reagiraju kad ih razbiju šx tjedno, a nekima bolje odgovara više...
|
||
||
Claric
Cita FAQ Joined: 24 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 89 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Military press je vjezba za ramena i ona uzmu vecinu tog pokreta tako da ga nemoj raditi za gornja prsa jer nema smisla...
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hoceš reci da pectoralis nema nikakvu ulogu u tom pokretu? |
||
||
mickey
Cita FAQ Joined: 25 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 50 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
nije to rekao, vec da vježba puno više koristi druge mišice... |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
aha, a ti si odvjetnik?
A koje to mišice puno više koristi, a koje puno manje? Claric nije doslovno rekao da pec. nema nikakvu ulogu, istina ali otkud da ja znam da on to ne misli? Samo je rekao da ramena uzmu vecinu tog pokreta iz cega ja ne vidim što uzima drugi dio pokreta....a mene baš to zanima :) btw. nitko nije rekao da netko dođe na trening prsa i odradi samo millitary, TO nema smisla..... |
||
||
mickey
Cita FAQ Joined: 25 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 50 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da, jako skup odvjetnik :D
pa ramena i triceps su tu glavni (uz stabilizatore trupa) ne bi ni radio m.p. na danu za prsa (ili danu za bench ako vježbate za snagu)... |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
je li triceps glavni ili ima neku drugu ulogu? .....ajmo ispocetka Ima li pectoralis ikakvu ulogu, i ako da, koju i koji dio pectoralisa :)
Zašto? |
||
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |