Reciklirano mlijeko |
Post Reply |
Author | ||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Srpanj 2011 at 15:11 |
|
Za sve one koji još piju (reciklirano), mlijeko ...
Mlijeko sa proteklim rokom šalju natrag proizvođacu, koji ima zakonsko dopuštenje da ponovi proces pasterizacije na š90 stepeni, te da ga vrati natrag na tržište. Prema zakonu, taj proces može, da se ponavlja pet puta. Proizvođac je dužan objaviti koliko puta je ponovio ovaj proces i on ga obicno objavi ali na svoj nacin, znajuci da niko ne pita, dali je bilo kupljeno mlijeko prerađeno više puta. Tajna je napisana na dnu kartonske kutije sa sitnim brojevima. Pretpostavimo da je napisani broj š2345, nedostajuci broj oznacava koliko puta je bilo mlijeko recirkulirano. Recimo š2 45, broj 3 nedostaje - to znaci da je mlijeku 3 puta protekao rok i toliko puta je bilo ponovo prekuhano. To nije sve, jer u paketu sa š2 tetrapaka, nekim kutijama nedostaju brojevi, a u drugima ne. Ipak to znaci da je cijela pošiljka tretirana jednako. Na taj se nacin, tvrtke dobro bogate i to tako što recikliraju pokvareno mlijeko i onih koji nose posljedice smo, naravno mi koji pijemo, ono što pijemo. |
||
Brunhilda
Viden/a u gymu Joined: 06 Kolovoz 2010 Location: Hrvatska/Zagreb Status: Offline Points: 322 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sva sreca pa sam potrošnju mlijeka svela na minimum, da ne kažem da ga ne pijem nikako. ovo nisam znala i hvala ti za info. užas!
|
||
SMAJLICA
Viden/a u gymu Joined: 07 Rujan 2010 Status: Offline Points: 291 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne pijem mlijeko....Od mlijecnih samo jogurt i posni.... Ne iznenadjuje me vise nista po tom pitanju!! Uzas!! I onda se pitaju odakle sve te nove bolešcure izlaze?! Kaos!! Jedino sto svoje ukucane ne mogu ubijedit u to!! Kad pocnem pametarit o literaturi, samo skrecu temu! I onda govore, kao: "Neka su svi budale, a ja jedina pametna..." Jahhh, tezak je zivot nas "drugacijih"
Edited by SMAJLICA |
||
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne izlaze otuda bolešcure!
Hrvatska nema mlijeka, pola se uvozi, pa se valjda i zato to radi... A nema mlijeka, jer seljaci propadaju, vješaju se zbog takvog "biznisa" Ovo Vam je plod, kapitalizma, buisnessa, demokracije... |
||
SFC. tyros US SPECIAL FORCES ASSESSOR
|
||
SMAJLICA
Viden/a u gymu Joined: 07 Rujan 2010 Status: Offline Points: 291 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To se slažem... Dok se jelo što prirodnije (i koristilo mlijeko i sir seljaka); i dok je vladala domaca kuhinja, pola ovih bolesti nije postojalo... Danas svakim danom nova, rigoroznija...
Edited by SMAJLICA |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja nigdje ne nađem te brojeve na mlijeku kojeg koristim
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mlijeko ja zakon za masu :)
|
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ni ja... što se tice mlijeka, šibam litru dnevno i ne zanima me |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mali ispravak, imam doma nekoliko onih zbregov mlijeka od 0.2L i slucajno jucer na dnu di su zaljepljeni rubovi naišao na neke brojeve: š2345678 i ispod toga piše broj 4 Edited by ThornOfFaith |
||
bea
Cita FAQ Joined: 06 Svibanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 61 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sad cu ja ic pregledat sve tetrapake doma jos mi je tata prije bio direktor nabave i kvalitete mljeka,a mama inspektorica koja nadzire sve te gluposti vezano uz zivotinje i nitko mi nis nije reko!! bit ce frke sad
|
||
Where are you?
Here. What time is it? Now. What are you? This moment. |
||
bea
Cita FAQ Joined: 06 Svibanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 61 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ok znaci sve znam i sve je ok tata kaze ovako: kad se mljeko jednom sterilizira na š30 njemu je rok trajanja iako pise 2mj cak do 4mj ali sve se vecinom proda u tih 2mj ako se kojim slucajem na paleti od 600kg razbije par paketa i pustaju paleta se vraca u mljekaru i onda se opet sterilizira obicno u roku od š0 dana nakon sta je to mljeko napustilo tvornicu.. ajmo dalje...veliki nabavljaci mogu napravit ugovor da ostatak mljeka koji ostane vrate u tvornicu ali to opet mora u laboratorij da bi se vidjelo dal je sve u redu ako nije i proso je rok trajanja mljekare bacaju mljeko jer im se ne isplati za 2000kn koje mogu zaradit sebi narusit reputaciju....etogac idem dalje pit mljeko
|
||
Where are you?
Here. What time is it? Now. What are you? This moment. |
||
BorG
Viden/a u gymu Joined: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Points: 155 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Thx bea...
ma samo pit mlijeko... ja dnevno litar popijem kako god... mlijeko dooobro!
|
||
Train Smart. Eat Right. Sleep 10 Hours a Day.
|
||
Paprat
Cita FAQ Joined: 02 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zanimljivo...tata ti radi u mlijecnoj industrijI? Meni je zena paincarila stim mlijekom, malo sam njuškao i naisao na ovo: http://manjgura.hr/krizno-komuniciranje/reciklirano-mlijeko-ne-drzi-vodu-iliti-suplji-hoax-za-plasenje-potrosaca/ Edited by Paprat |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |