voce |
Post Reply |
Author | |
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 25 Veljaca 2008 at 16:57 |
danas sam procitala o nakupljanju glikogena u jetri od voca,pa da se zbog nekih vocki moze udebljati.jel zna itko koje voce treba jesti a da "ne deblja" odn.,da ne sadrzi puno fruktoze?
|
|
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
e da! jel beskofeinska kava pametan izbor poslije podne i opcenito za piti?
|
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja jedem puno voca-i nikad nisam dobio gram viska od voca,istina je da voce sadrzi fruktozu,vocni secer slican glukozi,samo sto sadrzi puno vitamina i minerala,pa ti se bolje drzati toga nego cokolade ili kolaca!
Najbolje voce(najjace oksidativno djelovanje) su jabuke,limun,brusnice,banane(iako sadrze dosta kalorija,ali su pune kalija).Grozdje bi npr. trebala izbjegavati ako pokusavas smrsaviti,jer je puno fruktoze,ali i glukoze(grozdjani secer-ne zove se tako bez razloga). |
|
sanjalica
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 61 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svo voce u sebi sadrzi neki secer,al postoji jedno voce koje ne,a to je ananas.....on ti pomaze i pri mrsavljenju,zato postoji puno sokova od ananasa koji su pomoc pri mrsavljenju!!!!al voce ko voce je odlicna stvar i isto ko i povrce,treba sve jesti ,nista ne izbjegavati..... |
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
nema nista ljepse nego kad si umoran i iscrpljen pojesti svjezeg voca,i to iz vlastitog vrta:)
mislim-ako ces vec unositi secere (a to normalno moras da bi organizam mogao funkcionisati) onda pokusavaj ubaciti sto vise voca(fruktoza),povrca(celuloza),krompira(skrob),zitarica(sec eri sa ne prevelikim GI),a izbjegavaj slatko i tjesteninu! |
|
enaa
Viden/a u gymu Joined: 21 Studeni 2007 Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
preporucuju se narance, grejp, ananas, kivi.
|
|
bekica
Viden/a u gymu Joined: 21 Prosinac 2007 Status: Offline Points: 64 |
Post Options
Thanks(0)
|
u vezi ananasa,ja ne volim friski nego iz konzerve,jel moze tako?a nakon banane sam jako zedna pa popijem 2dcl odmah.neznam dal se to smije pa...recite svoje misljenje
|
|
enaa
Viden/a u gymu Joined: 21 Studeni 2007 Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
hm, nije ko friski i treba ga dobro ocijediti, ali mislim da nije problem pojesti i takvog.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |