TRX trening - TRX trake |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Listopad 2011 at 15:25 |
Jeste probali vježbati na TRX-u?
Imamo jedan zanimljivi clanak na ovu temu, pa procitajte ako vec niste: Puno teretana je sada uvelo TRX, cuo sam i sa dosta strane da ga ekipa jako koristi i da body fitness-ice i vježbaci znaju imati upalu od treninga na TRX -u i da se znaju razvaliti na TRX-u. Jeste probali vježbati na TRX-u?
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo i video vježbe za TRX:
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
gordan72
Cita FAQ Joined: 13 Lipanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 98 |
Post Options
Thanks(0)
|
Primijetio sam da neke teretane nude grupne TRX programe ili bar imaju TRX ..
Meni to izgleda jako korisno i treninzi zanimljivo ... imam namjeru barem mjesec dana ici na neki TRX grupni program ... E, sad me zanima je li ok sav trening bazirati na tome ili trebam nadopunu treniranja ...? I opcenito kakva su iskustva s takvim grupnim programima? Jel netko išao na tako nešto? Cilj mi je gubitak masti i kako imam dosta slab gornji dio tijela (u smislu da mi usprkos relativno velikoj masi nedostaje snage i izdržljivosti), mislim da bi tu TRX bio dobro rješenje. Na srecu doma ne mogu instalirati TRX, pa se ne bediram što su trake tako skupe ;) |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
trx je koristan rekvizit jer omogucuje izvodjenje mnogobrojnih funkcionalnih vježbi kojima se može razviti snaga, izdržljivost, fleksibilnost, agilnost, stabilnost cora itd. Isprobala sam grupni program s TRX-om i zadovoljna sam rezultatima prvenstveno što se tice snage i zdržljivosti. Ipak, gotovo svaki puta na terningu se nadju i drugi rekviziti tipa girje, medicinke itd. odnosno nijedan nije iskuljucivo s trx-om iako ima toliko vjezbi da bi se i to moglo napraviti. Moj savjet je da svakako probas ovaj grupni trening ali bi ja dodala ( a to i prakticiram) 2 treninga full body i neki lagani kardio jer ciljas na gubitak masti pozz |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Svakako cu si "ubosti" TRX grupni program ...
.. upikirao sam Mofit fitness centar (zbog blizine) ... nadam se da ce biti ok tamo. Misliš 2 x Tjedno TRX i jednom npr. sat orbitreka ili bicikla? |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja radim- 2* tjedno u teretani sa slobodnim utrezima full body, 2* tjedno idem na trx i recimo da 1-2 tjedno ubacim brzi hod ili orbitrek cca 40 min onak cisto iz zabave. prije sam mjesto ovog cardia radila HIIT,al sad mi je jednostavno previse |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
5 puta tjedno ... svaka cast.
Ja bih 3xTRX, a mogu nakon toga ubaciti cca. 30 min orbitreka ... A doma imam kettlebell ... hmm ... ili 2 x TRX i 2 X Kettlebell ... i jednom tjedno opalim dužu šetnju ... Dileme, dileme ... :) |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
koda sebe slušam kako se dvojim na tvom mjestu ja bi pocela s 3* tj trx + 2 puta HIIT i onda kad se tijelo navikne,(a znamo da hoce) i kad stane padat mast, onda ovu drugu combo |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Thanks ..
misliš HIIT odmah nakon TRX-a? Meni je malo too much 5 puta ici u teretanu na tjedan ... A kasnije nabavim 12kg kettlebell (sad imam 8 kg i postao mi je prelagan) i idem na TRX + Kettlebell kombinaciju |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
mislila sam u dane kad ne ides na TRX odradis HIIT kod kuce nekih 20 min. Iskombiniras neke vjezbice visokog inteziteta pa se igras s rad/odmor. Meni je ovaj HIIT koji je Extreme dao posluzio prvih 2 mj. Onda sam presla na ovu drugu combo- 4 * tj teretana/trx + duze setnje. Sto se tice kettlbell-a mozes i s njim dobar trening napravit, posebno ako imas 2 i jos razlicitih tezina |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
naravno, zaboravila sam napomenuti- kod trx je bitno da je trener kavalitetan jer ako je dobro ce iskombinirati sat pa se obuhvati cijelo tijelo. Probaj malo pratiti šta radi tj koje mišicne skupine obradjuje na treningu
|
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
To s trenerom ... znaš kako je .. ideš na blef.
Ok kao prvi trening je probni (i besplatan), pa se tu može vidjeti kako ide, tj. kakav je trening. Hvala na savjetima |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
eto, usnimiš je/ga prvi put i moci ceš procijeniti nema na cemu javi kako je prošlo jer sam se ja prvi put upalila tolko da sam u mraku svijetlila |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Iduci tjedan krecem .. još ovaj tjedan se "nabacujem" kettlebellom ;)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |