buco treba savjete :) |
Post Reply |
Author | |
buco17
Cita FAQ Joined: 05 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Veljaca 2012 at 20:59 |
Pozdrav svima!
Eto, i ja sam se odlucio zdravo hranit i zivjet. Nakon 3 tjedna proucavanja i pretrazivanja po forumu i webu, mislim da sam dosta toga naucio o zdravoj hrani i vjezbanju, te sam si sam slozio plan prehrane i vjezbanja, pa sam se odlucio ovdje javit i zatrazit vasa misljenja,prijedloge i savjete. Dakle imam 17 godina, visok 175cm i 80kg, BMR 1921. Cilj mi je skinut masne naslage na trbuhu te malo ojacat ruke, prsa i trbusni zid. Prije 10 dana sam poceo sa zdravom hranom i laksim vjezbanjem i sljedeci tjedan planiram krenut ozbiljnije i narucit whey proteine,no jos nisam siguran kad i kolko wheya bi trebo uzimat( znam da dnevni unos mora bit 1-2g/kg i najbolje uzimat ujutro i odmah nakon vjezbanja ),no svejedno trebam vase misljenje o ovome: plan prehrane: D (6.30h): 150g zobenih pahuljica + whey 30g + 3dl mlijeka M1 (10h): sandvic od razenog kruha + pureca šunka + povrce R (14h): piletina/puretina/ribe + riza/krumpir + povrce M2 (17h): voce (najcesce banana i jabuka) V (19h): 100g posni sir + ljesnjak/bademi Te nakon vjezbanja mlijeko + whey + ljesnjak/bademi. Sto se tice vjezbanja, ne idem u teretanu jer sam sa sela i najbliza teretana mi je predaleko. Ono sto imam su 2 bucice s promjenjivim utezima do 10kg, sobni bicikl i sipka za zgibove. Vjezbam od 19-21h i to kruzni trening te vjezbe sa bucicama ( za ruke i prsa) i nakon toga brzo hodanje i trcanje vanka ili sad dok je hladno sobni bicikl oko sat vremena. Hvala svima koji su ovo procitali i izgubili svojih 2minute, a jos bi bio zahvalniji onima koji bi rekli jos neki prijedlog ili savjet :)
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav
Okvirno prehrana izgleda OK, jedino bi ja npr jos u taj medjuobrok s vocem ubacio 100g posnog ili, ne znam o kojim kolicinama mesa, krumpira, rize se radi u ostalim obrocima , ali mozda bolja opcija je da te vocke ubacis za M1 i rucak, mrvicu manje rize pojedi i ubaci jednu vocku npr......a u taj medjuobrok ubaci npr jaja i povrce ili nedjto tipa vecere, dakle obrok proteini plus masti.... Daj napisi kako ti izgleda kruzni trening........ |
|
buco17
Post Options
Thanks(0)
|
pa za rucak pojedem oko 200g mesa i otprilike 2-3 kuhana krumpira srednje velicine ( za sad onako od oka)... s obzirom da sam se prije stalno napucavo sa svinjetinom,burekima i pizzom,te sam skroz nenavkinut na ovo imam jos koji dodatni meduobrok, tad si uzmem par ljesnjaka ili oraha, no svaki dan napredujem i imam sve manje tih miniobroka :)... sto se tice gore navedenih meduobroka oni ovise kad sam u skoli, jer sam jedan tjedan od 7-14h, drugi od 13 do 20h, pa mi je bed iz torbe izvadit posni i banane, tak da kad sam u skoli jedem ovaj sandvic...mislim da sam shvatio sto si zelio rec, te cu malo promjenit jos taj plan... sto se tice kruznog radim zgibove,cucnjeve,sklekove,trbusnjake,iskorak i ledjnjake (po clanku programa kruznog treninga ovdje na fitness.com.hr) radim u serijama te ih svakih par dana povecavam s obzirom da sam u jako losoj kondiciji, ili slab? :)
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
E da, zaboravio sam dodat, pwm poslije treninga ne idu bademi , ljesnjaci niti masti, uzima se protein sa UH viseg glikemijskog indexa, znaci whey plus grozdjani secer npr..........
Daj mi reci, ove vjezbe radis s opterecenjem, dakle sa tim bucicama kaj imas? |
|
buco17
Post Options
Thanks(0)
|
pa ovaj kruzni trening ne radim s bucicama... prvo radim taj kruzni i nakon toga radim neke vjezbe s bucicama za biceps,triceps i prsa ( po ovome :
http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/ :) ) i to radim dok se ne srusim na pod... i zasad ih radim u pon,uto,cet i pet
i hvala za ove gore savjete :) i pls... jel mozes prevest PWM? to pokusavam saznat al nikako... cak mi ni google nije pomogo
Edited by buco17 - 05 Veljaca 2012 at 22:16 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |