New Posts New Posts RSS Feed - Pijenje vode
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pijenje vode

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
HAS View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HAS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pijenje vode
    Posted: 28 Veljaca 2012 at 20:54
Ima li ko kakav savjet u vezi pijenja voda kroz cijeli dan da bi tijelo ostalo hidratirano? Problem je u tome što jako puno puta moram na wc, a wc mi nekad nije u dohvatu ruke i dogodi mi se da trpim sat i više.  
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Veljaca 2012 at 15:06
Ako puno piješ vode, puno ceš i mokriti (u pravilu) osim ak se nisi najeo neke ultra slane hrane...

Ako malo piješ, malo ceš i mokriti, jednostavno...

E sad najbolje je nac neki balans, ali svakako je 1. scenarij bolji nego 2.

Iako mi još nije jasno što te tocno muci? Dosta nas bude ograniceno dostupnošcu wc-a pa se moramo snac.
Back to Top
ToDi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ToDi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Veljaca 2012 at 20:08
1 caša (250 ml) pri ustajanju i prije dorucka.
1 caša (250 ml) izmedju dorucka i prijepodnevne užine.
2 caše (500 ml) izmedju prijepodnevne užine i rucka.
2 caše (500 ml) izmedju rucka i poslijepodnevne užine.
1 caša (250 ml) izmedju poslijepodnevne užine i vecere.
1 caša (250 ml) nakon vecere i prije spavanja.

Ukupno imaš 2 l vode vec popijenih koliko je preporucljivo. Na ovaj nacin ti se tijelo super hidratizira. Barem ja tako radim u mom slucaju. :)
Back to Top
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Veljaca 2012 at 22:32
Sad postoji i program pijenja vode? Zanimljivo, a ja totalno naivno nekad znao uzet i 1 dcl a nekad bome se znalo zalomit i 7dcl odjednom
Back to Top
ToDi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ToDi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Veljaca 2012 at 22:43
Znam :D
Zvuci ludo, ali ako želiš osigurati da si unio do ili nešto više od 2 l, možeš po ovoj šabloni tako unositi bez nasumicnog brojanja koliko si pio i kada si pio vode i slicno. :)

Jedno je jako važno (!!!) - najviše pola litre, tj. 500 ml vode mora biti u tijelu u prvih pola sata. Višak je OTROV!

Znaci, u pola sata je moguce popiti do 500 ml vode jer naši bubrezi mogu toliko obraditi u 30 min.

To sam zapamtio jednostavno jer je jedna žena, za neku glupu nagradnu emisiju, pila, pila i pila litre vode ne vodeci racuna o vremenskim razmacima da bi na kraju umrla od trovanja vodom. ;)
Back to Top
Ballerina View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ballerina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Veljaca 2012 at 23:25
daj ti zezaš za ovo?? hahahha 
ne mogu ja od 50kg popit vode koliko i neko od 90kg.. ovisi sve... ali ovako"nasilu" mi je presmiješno
kloni se dr-ozza i ostalih
Back to Top
tare View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tare Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 00:03
Originally posted by ToDi ToDi wrote:

Znam :D
Zvuci ludo, ali ako želiš osigurati da si unio do ili nešto više od 2 l, možeš po ovoj šabloni tako unositi bez nasumicnog brojanja koliko si pio i kada si pio vode i slicno. :)

Jedno je jako važno (!!!) - najviše pola litre, tj. 500 ml vode mora biti u tijelu u prvih pola sata. Višak je OTROV!

Znaci, u pola sata je moguce popiti do 500 ml vode jer naši bubrezi mogu toliko obraditi u 30 min.

To sam zapamtio jednostavno jer je jedna žena, za neku glupu nagradnu emisiju, pila, pila i pila litre vode ne vodeci racuna o vremenskim razmacima da bi na kraju umrla od trovanja vodom. ;)

Nadam se da ovo ne mislis ozbiljno... Ne postoji takvo sta kao trovanje vodom.
Normalno, ako se unesu 2 litra odjednom da ce ti biti muka i tjerati te na povracanje, al je neistina da se ne smije vise od 500 ml odjednom radi bubrega- jer veca kolicina vode ce jednostavno dovesti do renalne vasodilatacije i jaceg filtriranja, tj. veceg volumena mokrace. Naravno, sve ovo vrijedi za zdravu osobu.
Za takve stvari se kao standard nikad ne uzimaju stariji ljudi sa srcanim problemima i slabom funkcijom bubrega.

Edited by tare - 01 Ožujak 2012 at 00:06
Back to Top
Agatha_4 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Agatha_4 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 00:30
Ako recimo popiješ 10 litara vode u danu doci ce do naticanja mozga i smrti.. Ali nece ništa bit od 2 litre vode ili 3 ili 4. Ovisi od osobe do osobe,sve što vodi k ekstremima NE VALJA.
Back to Top
tare View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tare Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 17:20
Originally posted by Agatha_4 Agatha_4 wrote:

Ako recimo popiješ 10 litara vode u danu doci ce do naticanja mozga i smrti.. Ali nece ništa bit od 2 litre vode ili 3 ili 4. Ovisi od osobe do osobe,sve što vodi k ekstremima NE VALJA.

Pobogu, ko to pije 10 litara vode dnevno ? Mozda fizicki radnici za mjesalicom usred ljeta, takvom opet nece biti nista, ispisat ce samo litar od toga.
To je isto kao da kazes da kilo proteina dnevno ostecuje bubrege, dva kila UH dovode do ubijanja hormonalne ravnoteze... Normalno da dovode, al ko toliko unosi u sebe ?
Svasta cu procitati...
Back to Top
ToDi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ToDi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 19:51
Možda i nije baš 500 ml na svakih pola sata Stern Smile Negdje sam procitao tako da bi bilo preporucljivo ...

Nešto citata:

'Trovanje vodom može se dogoditi tijekom obilne konzumacije vode. U ovom slucaju voda ne prolazi kroz bubrege i odlazi u druge organe koji pocinju oticati. U tom trenutku mozak je najviše ugrožen. Oticanje moždanih stanica izaziva grceve, komu, probleme s disanjem i smrt'

...

Trovanje vodom nije cest slucaj. Zdravo ljudsko tijelo može filtrirati do 1.000 mililitara vode po satu.

Znaci, to bi bilo 500 ml po 30 min.

Smrtonosna doza vode je dvije litre u jednom satu.

...

Pravilo je uzimati jednu litru vode na 1.000 unesenih kalorija. Buduci da osoba dnevno u prosjeku u sebe unese 2.000 kalorija, logicno je da joj za to treba dvije litre vode.

...

Medjutim, jedna litra vode u organizam se unese i hranom - juhom, vocem, povrcem, koje u sebi sadrži i do 90 posto vode. Samo je kruh sadrži 40 posto. Dodatne dvije litre vode stvaraju otežavajuce okolnosti za organizam.

U nekim slucajevi tijelo uistinu treba vece kolicne vode, primjerice kada vježbamo ili za vrucina, ali cak ni tada ne treba pretjerivati.

Izvor: http://zadovoljna.hr/clanak/dijete_i_zdravlje/zbog-previse-vode-moguce-umrijeti.html
Back to Top
Igor View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Igor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 20:23
    Siguran sam da je bilo trenutaka da sam popio 2+ shakera 7dcl vode u manje u sat vremena,ali dobro.Prije koju godinu bilo na Oprah kako su ubili decka natjeravši ga da pije vodu,kao dio obreda inicijacije na koledžu unutar onih društava Omege,Alfe,Bete...gurnuli mu ljevak u usta i tocali dok se nije srušio i umro,mislim da je bilo negdje oko 7l vode.     

Edited by Igor - 01 Ožujak 2012 at 20:54
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 21:14
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/umrla-od-trovanja-vodom.html

o ovome ToDi prica...i ja sam citala da bubrezi ne mogu preraditi više od pola litre u 30min
Back to Top
Agatha_4 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Agatha_4 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 23:35
Tare-Decko je napisao da se ne možeš otrovat vodom na što sam ja napisala kako se možeš otrovati vodom,nisam rekla da ljudi imaju cilj popit 10 litara dnevno,ali je moguce jer ako citaš novine ceš procitat da je par osoba vec umrlo od toga..
Bože neinformiranih ljudi :D
Back to Top
Agatha_4 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Agatha_4 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2012 at 23:36
Tj.ti si napisao/la..
Back to Top
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ožujak 2012 at 18:22
Pazit cemo da se ne otrujemo vodom i tempirati kolko je smijemo popit, a redovno cemo posegnut za "kockom" il dvije cokolade, mrknut neš iz pekare, slistiti lazanje il cevape ili vikendom obneviditi od alkohola, kako da ne...

Dajte ljudi, smanjiti brzinu i bit ce sve ok
Back to Top
pepperedangus View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pepperedangus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Ožujak 2012 at 06:30
piješ kad si žedan i to je to, u prosjeku ceš bar 3 litre strusit u sebe šta je ok mjera.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.