New Posts New Posts RSS Feed - Posljednji korak
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Posljednji korak

Post Reply Post Reply
Author
tare View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tare Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Posljednji korak
    Posted: 30 Ožujak 2010 at 12:39
  Pozdrav...
Kod mene je problem sljedeci: uspio sam skinuti glavninu viska kila, ali zadnji slaufi na stomaku ne ide pa ne ide (o ovome sam vec par puta pisao na forumu)... Dakle stanje na vagi je stabilno, 90 kg (š88 cm visina), ali izgledaju dobro rasporedjeni, tj. ne izgledam debeo nimalo, dok se ne skinem i taj jedan slauf ne ispadne !
I vec ga dva-tri mjeseca pokusavam skinuti ubijajuci se od crobnih treninga, plivanja,trcanja,bicikla,orbitreka, zadnje tri sedmice radim HIIT po tri puta sedmicno ali ne primjetim apsolutno nikakav napredak, sto znaci on ne ide- energija vjerovatno dolazi iz misica, sto nikako ne zelim...
Mislim da stvarno radim dosta, ako ne i previse crobne aktivnosti,ali ocigledno da je prehrana problem... kao da unosim previse UH, a ne cini mi se tako:

ujutru pojedem zobene sa niskomasnim mlijekom
oko š3:00 na faksu dvije vocke (najcesce naranca+jabuka)
oko š8:00 rijetko (dva puta sedmicno mozda) sendvic od integralnog kruha sa tunjevinom (ulje iscjedim iz nje)

to je sve od UH sto pojedem preko dana...

Mislim da mi i proteina ne fali u prehrani:
ujutru dva kuhana jaja uz zobene
oko š5 h 200 g posnog
tunjevina u sendvicu poslijepodne
za veceru posni (200g)sa bademima

Da ne govorim da sam zaboravio kakav je okus pice,bureka,pita, raznih,kolaca,tjestenine,grickalica itd...
Ne vidim problem,a vec 3-4 mjeseca pokusavam disciplinom skinuti salo sa stomaka...

Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Ožujak 2010 at 14:26

Ovo je vec ne znam koja tema s istim problemom pa je ocito da imaš nekih pogrešaka koje stalno ponavljaš

Moje sumnje: povišen kortizol (što zbog manjka uh, što zbog pretjeranog kcal deficita) i svakako premalo proteina, pogotovo za defku. cini mi se da zaboravljaš da od svih nutrijenata, P imaju najveci termicki efekt tj. najviše energije se potroši za njihovu probavu

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Ožujak 2010 at 14:35

slažem se sa Thornom...uh-a je definitivno premalo s obzirom na treninge, a o proteinima da ne govorim...ovo sve skupa ti ne dođe ni blizu š00g P...prvo to podebljaj :)

inace...zadnje odlazi najteže, tu tek pocinje pravi posao

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
tare View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tare Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Ožujak 2010 at 19:33
  Hvala na odgovorima...

Pitam se da mi se mozda organizam nije navikao, jer ja vec skoro š0 godina treniram crobno, ali uvijek duge treninge od najmanje sat vremena, niskog do srednjeg intenziteta...

Jel HIIT uspjesniji za skidanje sala od dugog treninga jednolicnog intenziteta?
I sta mislite o High Octan Trainingu (HOC)- upravo sam citao o njemu i cini mi se jako dobar i planiram to pocet isto prakticirati...
Hvala !
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Travanj 2010 at 11:21

Originally posted by tare tare wrote:

Hvala na odgovorima...

Pitam se da mi se mozda organizam nije navikao, jer ja vec skoro š0 godina treniram crobno, ali uvijek duge treninge od najmanje sat vremena, niskog do srednjeg intenziteta...

Jel HIIT uspjesniji za skidanje sala od dugog treninga jednolicnog intenziteta?
I sta mislite o High Octan Trainingu (HOC)- upravo sam citao o njemu i cini mi se jako dobar i planiram to pocet isto prakticirati...
Hvala !

š0 god. iste treninge, LI?  Nouuuuu brzo to mijenjaj i hvataj se sprinteva

HIIT, HOC, eventualno kardio natašte....al ovo definitivno pusti, sprintevi su zakon, pogotovo za ove zadnje tvrdoglavce..snaga, snaga tebi treba

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.