Dipsevi |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Bodybuidling4
Cita FAQ Joined: 16 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 19 Sijecanj 2013 at 09:37 |
Imao bi pitanje u vezi dipseva, zanima koj je najbolji broj serija i ponavljanja za ovu vjezbu? :)
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovisi.
Koliko puta tjedno ih misliš raditi? Koje ceš još vježbe ukljuciti u treninge? Što ti je cilj treninga? Mislim, može i ovako: 3 x 10 :) |
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
uvijek je najbolje mijenjati. ako stalno "tuces" iste serije, isti broj ponavljanja, to nije dobro.
zato jednom napravi 3x15, drugi put 4x12, treci put 4x8 s nekim opterecenjem,... |
|
Bodybuidling4
Post Options
Thanks(0)
|
do sad sam radio 3 x 10 i bio sam zadovoljan, ali ovo sto Gajba kaze da bi bilo bolje mijenjati slazem se da se tijelo ne privikne na uvijek odredjeni broj, i onda slabije rastu misici jel? :)
ma ovo 3 x 10 je najednostavnije i volio bi ovako nastavit pa ako vidim da je napredak manji, posto sve serije uvijek isti broj radim, onda cu mjenjati, zato jer nije mi cilj imati velike misice, nego odrzavat ovakvo tijelo kakvo je, i mozda jos dobit nekoliko kila misica :) i dalje nastavit trenirat bez obrzira na postugnit cilj.. vec kad to bude! :) treniram dipseve cak 3 puta tjedno
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja radim 3 serije do otkaza... po 20 komada cca..
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
rioso
Viden/a u gymu Joined: 15 Sijecanj 2013 Location: Osijek od 1982. Status: Offline Points: 386 |
Post Options
Thanks(0)
|
Oko 3 serije do otkaza, nakon njega si eventualno malo pomognem nogama.
Nagnut na naprjed, gotovo max extenzija ruke i spust do dolje dok nadlaktice ne budu pod 90 ° |
|
Bodybuidling4
Post Options
Thanks(0)
|
svidja mi se.. do otkaza cu i ja :) hvala
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Do otkaza? Zašto? Koji su benefiti takvog treninga?
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja radim 4x6 sa 16 kg opterecenjem , to nije do otkaza .
Dali da radim 3 serije sa još vecim opterecenjem ili da ovak ostavim ?
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja san kad san bija u top formi zna radit 5x5 sa 20 kg opterecenja, uskoro opet krecen prema tome
|
|
rioso
Viden/a u gymu Joined: 15 Sijecanj 2013 Location: Osijek od 1982. Status: Offline Points: 386 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav Saša! Ja ih trenutno tako radim tj do otkaza ,nakon njega izvucem koje ? negativno ponavljanje?. Oni su mi zadnja vježba te skupine i iz odredjenih razloga ju tim nacinom želim dodatno stimulirati na adaptaciju, rast, dati im dodatni kick. Za sada funkcionira, kada ne bude ,nešto cemo mijenjati. Sigurno znaš i sam da postoje razlicite vrste i metode BB/fitness treninga (u ostale ne ulazim) ,a ovo je samo jedna od njih po nekima kontroverzna ili kakva god svatko je tu da sudi za sebe.. Pitaš zato jer se vjerovatno ne slažeš s tom tehnikom? |
|
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja radim verziju - ruke na klupici, noge na pilates lopti. 6 ili 7 serija po 10 komada. Zna postat tesko, uff
Al veselim se opterecenju |
|
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
I bez pilates da su ti noge na podu ili na klupici je ta vjezba beskorisna i prilicno nezgodna i opasna za rame, sa pilates loptom jos dodatno povecavas rizik od ozljede zbog nestabilnosti i mogucnosti da izgubis ravnotezu ili naglije trznes i skliznes tijelom, a oslanjas se na ramena koja su u neprirodnom i nestabilnom polozaju. Vrlo mala greska moze dovesti do teske ozljede ramena
Edited by The Phoenix - 22 Sijecanj 2013 at 13:52 |
|
LolitaInChains
Post Options
Thanks(0)
|
Ok, nisam to znala! Vidjela puno slika fitness modela koji to rade, iako to nije neki orijentir ni garancija za vježbu te treneri u mom gymu ovu vježbu predlože svojim klienticama koje treniraju, samo u varijanti s nogama na podu. Dakle, trebala bih klasicne dipseve raditi? Što ako mogu samo jedan? Haaha Kickbacks su mi premalo. Radim sa 7kg.
|
|
|
|
rioso
Post Options
Thanks(0)
|
Ako možeš sama jeda, uzneciju pomoc možeš još 2-3 ili4. Ali navijamo i za 10! :)
Neka netko stane iza tebe, poviješ noge u koljenima, prekrižiš u skocnim zglobovima ,a osoba iza tebe ih primi u ruke/dlanove. Po potrebi se odgurneš da izvuceš ponavljanja ili ako je jako teško pomagac može malo podici. Vremenom napreduješ.. |
|
LolitaInChains
Post Options
Thanks(0)
|
Može, budem. A i kickbacks cu se truditi. Morala bih uspjeti ako toliko ovih riskantnih napravim
|
|
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |