Jelovnik za definiciju |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Tancho
Mixa shakeove Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Studeni 2012 at 16:56 |
|
Jelovnik cca. 3000kcal
Dorucak-Whey mjerica i pol,100g intergralnog kruha(kruh nadrobim u vodi sa wheyem),banana,jabuka Medjuobrok-200 g posnog sira,30 g badema ili oraha Rucak-100g integralne riže,300g mesa(piletina,junetina,puretina,tuna,dagnje ili racici),300g povrca(paradajz,paprika,zelje) PWM-Whey mjerica,dextroza 50g,banana Vecera-200g posnog sira,300 g povrca,5 jaja Da li je jelovnik ok ili bi trebalo nešto korigirati,naravno kolicine ce nešto varirati iz dana u dan zavisi o intenzitetu i vrsti treninga,isto tako mogu navecer umijesto jaja uzeti meso ili obrnuto,umijesti orašastog u medjuobroku ubaciti voce... |
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
cek, kolko si ti visok i koliko imas kila?
|
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
198 cm visok i 93 kg težak(zasad),planiram još koju kilu gore pa onda na defku...
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
aha, znaci ovo gore je jelovnik koji trenutno koristis za masu? nije mi bilo jasno kako 3000kcal za definiciju
sto se tice ovog gore jelovnika ja samo za dorucak ne bi jela kruh i bananu zajedno, mislim da je to previse UH s obzirom na proteine. Da li je trening poslije dorucka? Ostalo- za meduobrok bi dodala neki UH, ostalo mi je ok. Pokusaj da ti D, R i V budu priblizno isto kcal i podjednako nutritivno rasporedeni Edited by avangarde - 01 Studeni 2012 at 21:20 |
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Covjek ide na još dodatnih kg, trebaju mu UH.
Ali, kruh ujutro ti je navika s vodom ili? Ako nije, to izbaci jer ne vidim što ce ti tu kruh ujutro. Radije stavi malo zobenih u tu vodu s wheyom i vocem, nego kruh...
|
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne ovo gore je jelovnik za definiciju zato što cu imati LI cardio ujutro(potrošnja cca. 300kcal),pošto idem pješice u školu 2x30 minuta hoda(isto potrošnja od skoro 300kcal na moju težinu) i još pješice u teretanu 2x20 minuta i trening cca. bude trajao 1,5 sat(aerobni i anaerobni) tako da se bude potrošilo...Ovaj kruh što uzimam ima cak nešto bolje karakteristike od zobenih(više proteina i nešto manje ugljikohidrata i masti) a potšo je integralni mislim da mi dodje na isto a i finiji mi je za jesto u smjesi(whey+voda) nego zobene...
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
vidiš zoki da sam dobro skužila - 3000 tis kcal za definiciju..hm hm..koliko godina imas? |
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
18
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znaci za održavanje ti je potrebno cca 3200kcal. Dakle, ako hoceš masu, a cini mi se da bi trebao bar još par kg gore. ja bi rekla 5 kg onda trebaš uzimati više od održavanja. Ti si sad krenuo na masu ili vec duze vrijeme jedes ovako 3000kcal? ako da, kako ti ide? mislim jesi dobio s ovakvim jelovnikom šta na masi i jesi se pri tome zamastio pa želiš na definiciju poslije ili? nije mi jasan redoslijed ? |
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne,jedem oko 3600-3700 kcal dnevno,krenuo sam prije 2 mjeseca na masu sa nekih 85 kg,zamastio se nisam previše,nešto se dobilo na trbuhu i u licu(gdje prakticki jedino i dobivam salo,na ostalim dijelovima tijela skoro ništa) ali vecina ljudi koji me poznaju kažu da sad izgledam bolje nego sa onih 85 kg...hehe
Ovu masu planiram raditi još do kraja 12 mjeseca pa onda na definiciju... |
||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Naravno da izgledaš bolje sa 93kg na 198cm, nego sa 85...
|
||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
ok, sad mi je sve jasno znaci, kad budeš na defku išao onda trebaš ici 20% kcal ispod održavanja, dakle, za tebe bi to bilo cca 2600 kcal. Ja bi pocela s 2700 kcal pa si onda smanjivala kad mast prestane padati. |
||
mr-triple-double
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2012 Location: zg Status: Offline Points: 462 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bitan je omjer masti i misica u tijelu a ne kilaza. joj kad bi to zene jedanput shvatile lol |
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja sam vec ponudila da mjenjam 56 kg s 22%bf sa 60 kg i 18%bf |
||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
frend je 198cm...i imao je prije 84kg...i da je ne znam koliko mišica imao, bio je premršav za svoju visinu
|
||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da li imate još koju primjedbu u vezi jelovnika,što bi još bilo dobro dodati,nešto maknuti?
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |