Whey i glukoza |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 30 Travanj 2007 at 13:41 |
Kako pijete whey i glukozu poslije treninga - zajedno pomijesano sa vodom ili prvo glukozu pa onda za par minuta whey?
Ja sam prije pio odvojeno, nekako mi je to bilo bolje, ali posto mi se vise neda nosit vrecice, sad sve stavim u shaker i zajedno pomijesam. |
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mozes slobodno piti zajedno bitno je da pijes s vodom zbog apsorpcije i da nije proslo vise od pola sata nakon treninga.
|
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
bas sam danas prvi put umjesto banane jeo glukozu (prah) s whey-em. koliko toga treba? ja sam stavio 3 zlice... |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Glukoze u pravilu ide 2x kolicina wheya; ali to isto ovisi o intenzitetu treninga. Koliko je trening intenzivan toliko ti glukoze treba; krece se od nekih 50g pa na vise. |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sad cu i ja pocet s glukozom, to inako ful malo kosta , do sad sam samo whey s vodom pio poslije treninga, ali kupit cu sad glukozu u dm-u pa cu probat s tim da vidim dal mi pase
|
|
Stribi
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 50 |
Post Options
Thanks(0)
|
pa kazu oko šg po kg tjelesne tezine |
|
ne postoji objektivna stvarnost, sve je stvar subjektivnog dozivljaja
|
|
Stribi
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 50 |
Post Options
Thanks(0)
|
je moras neki ugljikohidrat brze apsorpcije uzet sa wheyom jer se u protivnom whey potrosi za nadoknadu glikogenskih rezervi odn energije a to ne zelis. malo ce ti mozda bit preslatko al jbg ;) |
|
ne postoji objektivna stvarnost, sve je stvar subjektivnog dozivljaja
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, istina, malo je preslatko onda, ali nije toliko da se ne moze pit, tako da nema problema
|
|
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni moj pametni trener josh nie naruchio whey, a otkad sam mu rekla, grrrr..
|
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
Pa kupi u trgovini, sta nemas neku trgovinu od tih stvari tamo kod tebe?
|
|
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma morala bi u os ich.. gnjavit starog da me vozi..mos mislit sto bi htio.. oni ne ne znaju dach ja to uzet.. jer smatraju to mojim budalastinama, pa ne chu ni pricat bolje
|
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
Ma znam, tako su i meni starci na pocetku govorili da su proteini stetni, da ce me to napuhat i tome slicne gluposti, to su ti predrasude koje nazalost postoje u nasem drustvu , i takve stvari ce ti rec i 90% doktora opce medicine koji nemaju pojma o tome
Ali evo, cini se da su starci nesto i skuzili nakon sta sam im nesto objasnio |
|
just_a_girl
Post Options
Thanks(0)
|
weeee stiglo mi al nije to meni bash fino a natjerat chu se pit.. e da jel bolje s mlijekom (kojim?mislim na postotak m.m.) ili s vodom? jel vi pijete svaki dan? il samo kad imate trening? jednom ? dvaput? procitah ono tam gore i da nije proslo pol sata.. a meni danas sogor kaze bas obratno (a on se dugo bavio time), kaze da tek nakon jedno pol sata nakon treninga pijem.. sta sad onda?
|
|
Mr G.
Post Options
Thanks(0)
|
Pisali smo vec o tome
Znaci whey ide iskljucivo nakon treninga (2 pune jusne zlice, odnosno sto je 30ak grama) i kao opciju mozes ubacit whey nekih 20-30g i tijekom dana kao medjuobrok -> za dobivanje misicne mase. Znaci poslije treninga kombiniraj whey+glukoza - whey 30g a glukoze (grozdjani secer) stavi otprilike 60g ili vise -> ovisno o intenzitetu treninga. Nemoj sada pretjerivati sa whey proteinom - znaci š-2 puta dnevno a ostale obroke kombiniraj hranom. Dodatak je samo dodatak, bez kvalitetne prehrane nema nista |
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sto se tice whey proteina tu uvjek postoje proturjecnosti o vremenu uzimanja. Neka istrazivanja pokazuju da whey ima bolji ucinak ako se pije prije treninga, ali moj savjet za whey protein je popiti ga odmah nakon treninga i to s vodom zbog bolje apsorpcije. Sto se tebe osobno tice neces osjetiti neku razliku ako ga pijes odmah ili pola sata nakon treninga, to je problem jedino profesionalnim sportasima koji koriste kombinacije suplemenata pa moraju imati tocno odredjen timing.
|
|
just_a_girl
Post Options
Thanks(0)
|
fala fala..
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |