Imunitet |
Post Reply | Page 123 7> |
Author | |||||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Prosinac 2010 at 13:25 |
||||
Dakle, rijec je o podizanju imuniteta-pišite ako ste imali iskustva s jacim padom imuniteta i kakve ste preparate koristili, biljni pripravci, multivitamini, cajevi, medovi, sirupi, prahovi, kapi, sokovi...sve šta vam je pomoglo, šta je dokazano, isprobano, a efikasno
|
|||||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
imam imunitet ko puding (tako je jedan frend opisao).. do sad sam imala dvije atipicne mononukleoze kad me zagrebe grlo redovito je profolis akutalan (u caju,sam.. ) ili "bakin pripravak" : iscijedjen limun sa zlicicom meda i "papanje toga" u zadnje 2 godine cesce jedem cesnjak i luk.. koliko god smrdi..utjecu na cirkulaciju al i bolji imunitet. Kiseli kupus mi je najdraza zimska namirnica jer je izuzetno bogat c vitaminom (najvaznijim vitaminom za imunitet). A bez obzira na doba godine - cijedim limun, jedem jabuke, kakav jogurt sa probiotikom.. postoje pripravci koji se mogu naci pod imenom "zeleni med" - iskreno ne znam od cega je taj med al znam da mi ga majka koristi koja je onkoloski bolesnik. Njoj su preporucali i maticnu mlijec. Ostalo je cista komercijala i kemija (noni sokovi, aloe vere i ini..). |
|||||
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
|||||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Crna Kej
Slažem se da su prirodni pripravci najbolji , u slobodno vrijeme stalno nešto ceprkam po fitoterapiji, ljekovitim cajevima i sokovima, prijateljica iz Londona studira nutricionizam pa na Fejsu stalno piše i stavlja linkove na jako zanimljive postove, clanke i sl. Samo, na kraju više ne znam je li ono što unosimo hranom stvarno dovoljno vitamina ili ipak treba neki "backup"?cula sam za kontradiktorne tvrdnje i studije upravo na tu temu. kako koristiš propolis? U kapima ili kapsulama? Bi li preporucila neku određenu marku/firmu farmaceutsku? Hvala na odgovorima |
|||||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ja propolis kupujem onaj u kapima od Krke - od kad sam bila mala. Inace, smatram da unosimo nedovoljno vitamina. Bas danas me smeta pri udisaju i ici cu si uzet plivit c od 500mg i odradit 7 dana "kuru".
|
|||||
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
|||||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Zašto izmišljati toplu vodu? Jednostavno u ove zimske dane pojacajte unos vitamina C, to je to. Ja sam sad po zimi na 3g vit c dnevno i nema nikakvih problema. Barem je vit C jeftin, u dmu je 100 g 15 kn
Edited by Zoki - 14 Listopad 2012 at 17:11 |
|||||
Rijeąeno na PM.
|
|||||
Viden/a u gymu Joined: 07 Veljaca 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 352 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Svako jutro uzmem žlicu mješavine meda, propolisa i peluda nešto neobicno i izvrsnog okusa te uz zobene naranca a za rucak i drugi međuobrok puno povrca (u ove zimske dane kiseli kupus)
Opet znam da je jednostavnije kako kaže soner, odeš u dm kupiš vitamin C i deri po tome |
|||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
||||
morao bi probat sto znaci konstantno slab imunitet da bi mogao rec "izmisljat toplu vodu".. |
|||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
rokaš ga više puta na dan i to je to |
|||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
||||
|
|||||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Pa al ga zato uzmes 2,3,4 put dnevno da mu koncentracija ostane u tijelu u vecoj mjeri |
|||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
||||
|
|||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
upravo to. zato i rokneš par grama dnevno i cao |
|||||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
ma kava hipervitaminoza od C-vitamina, nemres
pretjerat.....cak su u bolnicama ispitivali sigurnost i pokusavali ljecit bolesti mega dozana od mozda do 30-50 gramamozda i vise , ne sjecam se vise,tesko d abi to radili da je C vitamin opasan.......kak si smaa rekla ispišaš ga, topiv je u vodi.... Edited by The Phoenix |
|||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
||||
|
|||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
||||
ajmo malo o c vitaminu i stetnosti..
Toxicity
|
|||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
||||
|
|||||
Post Reply | Page 123 7> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |