Njoki od ricotte u umaku (R) |
Post Reply |
Author | |
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Travanj 2010 at 10:01 |
Njoki od ricotte u umaku od špinata, pršuta i plavog sira
za 2 osobe Njoki od Ricotte 200g Ricotte (ili nekog drugog svježeg sira) 20g maslaca na sobnoj temperaturi š jaje š/2 žlicice soli svježi timijan i vlasac 20g ribanog parmezana 70g grisa (pšenicne ili integralne krupice) 40-50g brašna Ricottu ocijedite, stavite u zdjelu i propasirajte. Dodajte joj sol, maslac, žumanjak i naribani parmezan te dobro izradite rucnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Potom dodajte gris i umiješajte ga žlicom u ostale sastojke. Postepeno dodajte brašno dok se ne pocne formirati tijesto. Tijesto ce biti još dosta ljepljivo ali neka vas to ne brine. Naravno, vi možete upotrijebiti više brašna, ali tada njoki nece biti tako lagani i ukusni. Dobro pobrašnite radnu plohu i ruke. Uzmite žlicu tijesta, spustite ga na radnu plohu i dlanovima ga razvaljajte u dugacki valjak. Nožem izrežite dobiveni valjak na jastucice dugacke 2-3cm pa svaki jastucic među dlanovima formirajte u kuglicu. Njoke slažite na pobrašnjeni stolnjak ili pleh obložen papirom za pecenje. Postupak ponovite sa ostatkom tijesta. Njoke kuhajte u dosta kipuce posoljene vode dok ne isplivaju na površinu, 3-4 minute. Vadite ih šupljikavom žlicom, stavite u zdjelu i po želji prelijte sa malo maslinovog ulja. Umak od špinata, pršuta i plavog sira 50g pršuta 3 ražnja cešnjaka 400g mladog špinata sol & papar svježi timijan i bosiljak š00g plavog sira (Gorgonzola, Roquefort, Stilton...) 30g ribanog parmezana 50 ml mlijeka 2 žlice kiselog vrhnja Pršut narežite na tanke štapice, a cešnjak na ploškice. špinat operite i posušite. Ako su listovi veliki prepolovite ih. Na malo maslinovog ulja kratko prepržite pršut i cešnjak dok ne dobiju boju. Dodajte špinat, posolite i popaprite te pirjajte dok ne uvene. Izvadite iz tave i pomiješajte sa skuhanim njokima. Na istom ulju rastopite plavi sir, dodajte mlijeko, ribani parmezan i kiselo vrhnje. Posolite i popaprite po ukusu, dodajte svježi timijan i bosiljak te kratko kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok ne dobijete gust jednolican umak. Njoke pomiješane sa špinatom i pršutom servirajte na tanjur i prelijte umakom od sira. Poslužite uz osvježavajucu salatu i cašu bijelog vina. Izvor: Sweet sensation |
|
Strong is the new skinny.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |