Kako sagorjeti masti, a ne gubiti misicnu masu |
Post Reply |
Author | |
Zaba357
Cita FAQ Joined: 08 Travanj 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 08 Travanj 2013 at 00:04 |
Nikada do sada nisam koristila nikakav dodatak prehrani, odnosno treningu, mada sam odlucna da probam, ali cini mi se da je moja situacija jedinstvena, pa ako neko moze da mi pomogne bila bih mu vecno zahvalna. Imam 27 god, treniram 3-4 puta sedmicno (kardio, rad sa tegovima...)+ ples, ponekad tenis. Moja sadasnja kilaza je 63 kg (visoka sam 173) i zaista ne bih da idem dole, jer sam inace bila dosta mrsavija, oko 55kg. Medjutim, moj problem jeste stomacic, odnosno gomilanje sala oko struka. Koliko god trenirala, i kada sam bila mrsava uvek sam imala taj problem, ne mogu da dodjem do zeljenog rezultata. Postoji li proizvod koji moze da resi ovakav problem? Dakle, ne bih zelela ni malo da gubim na misicnoj masi, ni na masi uopste, nego samo da konacno sagorim masti oko struka. Hvala unapred!!! :*
|
|
zipoe
Viden/a u gymu Joined: 05 Listopad 2012 Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
ni jedan proizvod ne sagorjeva masti sam od sebe..smanji prehranu (unosi dovoljno proteina!) ,probaj umjesto kardio raditi HIIT program https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/HIIT-protokol.aspx savjetujem ti,uzmi si BCAA aminokiseline (konkretno od MVP,BCAA 5000-sadrže dosta BCAA za ne tako visoku cijenu ali su odvratnog okusa stvarno),one ce ti pomoci da ti se mišicno tkivo ne razgradi
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
ali ne postoji gubitak kila bez gubitka misicne mase. barem minimalnu. ali to nije neki problem. uz pravilnu prehranu i trening taj gubitak misica nadoknadis kada ponovo odes u suficit kcal.
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozz!
ja imam isti problem,još uvijek skidam mast sa trbuha,i pokušavam na ostalim mjestima nabiti malo mišica. ugl,kod mene pali,puno manje UH,i puno više proteina. vježbam sa utezima tj,sa opterecenjem i to tako da dižem težinu konstantno. uzimam momentalno ovo,,https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Pro-Whey-3G.aspx, a ,pila sam i gold whey,ali mi nije baš odgovarao. ovaj mi je super. ugl,zadovoljna sam s napretkom,takodjer vježbam po extremovim vježbama,i kombiniram i druge,npr body rock, i ništa bez cucnjeva,sklekova i zgibova,to mi je osnovno u svakom treningu. i naravno sve sa najmanje 20kg,za sada. probaj,eksperimentiraj,sretno! |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |