New Posts New Posts RSS Feed - Upoznavanje
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Upoznavanje

 Post Reply Post Reply
Author
LadyButerfly View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Srpanj 2013
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LadyButerfly Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Upoznavanje
    Posted: 06 Srpanj 2013 at 23:10
Bok svima!

Danas sam stala na vagu i konacno odlucila stati na kraj ovakvom stilu života, sjela sam za racunalo u potrazi za savjetima o zdravoj prehrani, dijetama itd. pa naletila na ovu fantasticnu stranicu! Drago mi je da postoji ovako nešto gdje ljudi mogu savjetovati jedni druge i skupa proci kroz cijeli proces izgradnje novoga sebe. Vjerojatno je lakše nego kad si sam, slažete se?

Nešto malo o meni... Stanujem u Zagrebu i imam 23 godine. Studiram ekonomiju i radim tako da vecinu vremena provodim sjedeci za stolom. Visoka sam (ili bolje reci niska ) 163 cm i imam 62 kg - to je 12 kg više nego prošle godine. Grozno! Ali evo, pokušavam se pokrenuti; prošli tjedan sam krenula u teretanu na neke grupne treninge (kao aerobik, ali s utezima) i oporavljam se od upale mišica. Mislim da cu biti spremna ponovno doci u ponedjeljak.

FITovci i FITovke, kako se vi hranite? Svakodnevno citamo novinske clanke ili slušamo u reklamama onu carobnu recenicu: "Smršavite bez gladovanja" - istina ili mit? Premišljam se izmedju odabira neke konkretne dijete (npr. UN-ova) ili jesti svega, ali u manjoj kolicini - iako mi se to baš ne cini mudro. Uvela bih posni sir u svoju prehranu, ali ne volim mlijecne proizvode i taj sir mogu pojesti samo sa cajnom žlicom kikiriki maslaca i jednom zgnjecenom bananom, ali to je onda vec previše kalorija za dijetni obrok, zar ne?

Svaki savjet je dobro došao. Hvala unaprijed!     
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2013
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 5136
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Srpanj 2013 at 10:01
Hej Draga dobro došla! Reci šta to finoga papaš, kako ,koliko cesto treniraš pa cemo ti ti pomoci,ajde baš mi je drago da si odlucila napraviti novi veliki korak promjene u svome životu Hug
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Srpanj 2013 at 15:04
Originally posted by LadyButerfly LadyButerfly wrote:

 Svakodnevno citamo novinske clanke ili slušamo u reklamama onu carobnu recenicu: "Smršavite bez gladovanja" - istina ili mit?    

Istina, istina Wink

Dobrodošla Lady, drago mi je da si tu svratila prije nego se odlucila za UN ili tome slicno Big smile

Ajmo mi prvo nac uzrok debljanja Smile

12 kg je došlo kakvim navikama? Dakle, kako su izgledali prijašnji jelovnici i kako izgleda sada?

Inace, neka ti vaga ne bude jedino mjerilo uspjeha - reci ce ti samo jednu stranu price, koja ce te možda zeznut. Nije potrebno krenuti sa velikim restrikcijama, pogotovo kod nevelikog viška kg-a, ali je potrebno napraviti neke promjene, prva od tih je - kalorijski deficit. Nacina za uci u minus ima više, a najbolji je kombinacija blago reducirane prehrane i povecane aktivnosti.

Moraš samo napraviti bolje izbore što se hrane tice, kretati se više, i shvatit potrebe tvog tijela za kalorijama Wink Ništa prenaglo, jer ce te to samo dovesti do plafona kojeg neceš znati rješiti sama.

Ajmo jelovnike Smile 
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.