-još jedan ektomorf |
Post Reply |
Author | |
Bjorgvin
Cita FAQ Joined: 28 Listopad 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Listopad 2013 at 18:30 |
Dakle, vjerojatno vec isfurano pitanje oko problema debljanja, dobivanja mase..
Ektomorf sam po gradji i oduvijek mi je to predstavljalo izvor kompleksa koje sam godinama zanemarivao drugim obavezama i pokušao potisnut, medjutim trenutno sam na zadnjoj godini studija i imam nešto više slobodnog vremena i htio bi se ozbiljno pozabaviti tim svojim vjecitim problemom.. Moj najveci problem predstavlja prehrana, mislim da sam dosta izbirljiv i ne jedem prave stvari, usto mislim da imam pojacan metabolizam i nikako pridobiti gram na sebe, a pošto citam da prehrana predstavlja 70% uspjeha ne znam da li meni ima smisla uopce krenuti u teretanu i pokušati nešto promijeniti? citam ove jelovnike i mislim da nisam baš u stanju takav režim provoditi.. muka mi je siliti se i gurati nazor hranu u sebe..ne mogu! imam jedva 70kg i visok sam 189cm. Bio bi najsretniji kada bi dobio nekih 15kg na tu visinu, ali realno vjerujem da je to nemoguce, zadovoljio bi se bilo kakvim vidljim pomakom sa trenutnog stanja.. Ne želim se previše žaliti, želim nešto napraviti iako se nikada nisam nicim bavio, htio bi ozbiljno krenuti i imam želju ako treba i 6x tjedno trenirati, samo ne znam da li ima smisla? usput, ako vec poznajete neku dobru teretanu sa ozbiljnim trenerima koji su educirani i voljni pomoci kroz cijeli taj proces volio bi da mi nešto preporucite a da nije previše udaljeno od studentskog doma Cvjetno naselje.. Bio sam na razgovoru u fitnes centru Olimp i Adam&Eva ali me nisu previše oduševili.. Hvala na bilo kakvoj pomoci. :) |
|
eXpertise
Viden/a u gymu Joined: 01 Rujan 2012 Status: Offline Points: 200 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozz, ja sa 185cm 81kg na defki izgledam sad još mršavo, al prijatelju moj ti si ko kostur 189cm/70kg
i da bez pravilne prehrane nema ništa, jbg ako ti je muka "siliti se" i "muciti se" budi kostur =) ako ipak želiš nešto postici, pitaj sta god treba i daj da vidimo kak jedeš " htio bi ozbiljno krenuti i imam želju ako treba i 6x tjedno trenirati, samo ne znam da li ima smisla?" nema smisla da ektomorf trenira 6x tjedno tebi je dosta 4-5x tjedno naglasak stavit na velike vježbe i papat puno "usput, ako vec poznajete neku dobru teretanu sa ozbiljnim trenerima" gdje to nisu ozbiljni treneri da cujem ? |
|
Bjorgvin
Cita FAQ Joined: 28 Listopad 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
jesam, kao kostur sam, i svjestan sam toga. Posvecivao sam se drugim stvarima u životu, uz 6ogodišnji studij bez ikakvih zaostataka nisam baš imao vremena za išta drugo, zato sam i tu jer želim promjene.
Znam da nema smisla trenirati toliko puta tjedno kao što sam naveo.. time sam samo htio pokazati da imam želju i da sam ambiciozan u svojim namjerama.. prilicno brzo sam sit, i stvarno mi je teško jesti više nego što mi tijelo zahtjeva da bi ispunio taj neki suficit kalorijski u tome smislu sam stavio izraz ''muka''.. dakle doslovno muka! pa ja mislim da jesu treneri neozbiljni ako im veliš da si prvi put tu, a oni ti odgovore samo evo udji i kreni, ili gdje je trener ujedno i recepcionarka.. mislim, ne tražim da netko visi nad mnom i svaki moj korak prati, ali barem da pokaže i gleda da li dobro izvodiš vježbu i poneki savjet vec puno znaci za nekoga tko je tek pocetnik.. |
|
eXpertise
Viden/a u gymu Joined: 01 Rujan 2012 Status: Offline Points: 200 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislim da ako si pocetnik trebao bi najprije savladati pravilnu izvedbu cucnja i mrtvih dizanja, od te dvije vježbe ces biti puno jaci (i veci ako ces papati) ako ih radiš
uz cucanj i mrtva, bench press, zgibovi i dipsevi (ako ih mozes), potiski; moras pitati trenera da ti pojasni te vjezbe (i probaj malo sam gledati tutoriale na netu, citaj malo na ovom forumu ima svašta , angažiraj se sam) imati ces puno veci apetit kada ces poceti vjezbati vjeruj mi kak stojis sa prehranom ? što si jucer i danas jeo što ti nije jasno još ? |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bjorgvin, razni tekuci mixevi su spas za tebe... i masti u svakakvom obliku Može primjeri jelovnika? Bez brige, sve je moguce, samo ce trebat malo informacija sa naše strane i volje i truda sa tvoje
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Matt619
Cita FAQ Joined: 02 Studeni 2013 Location: Faisalabad Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bio bi najsretniji kada bi dobio nekih 15kg na tu visinu, ali realno
vjerujem da je to nemoguce, zadovoljio bi se bilo kakvim vidljim pomakom
sa trenutnog stanja.
|
|
**** FRank ****
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zašto vjeruješ da je nemoguce? Nije nemoguce samo po sebi - samo ako vjeruješ u to i nastaviš se ponašati u skladu s tim Ako želiš promijeniti to vjerovanje onda prvo moraš nauciti što trebaš raditi, a onda biti uporan u tome.
Edited by Gym_girl - 02 Studeni 2013 at 07:43 |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |