Ektomorf ( moje iskustvo ) |
Post Reply |
Author | |
dekipkc20
Cita FAQ Joined: 31 Ožujak 2014 Status: Offline Points: 67 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 08 Studeni 2014 at 00:24 |
Pozdrav ljudi , ovdje sam s namjerom da podjelim neki svoj sajvet iskljucivo EKTOMORFIMA.
Da napomenem visok sam 183 cm ,a danas tezim 75 kg. Ove godine u 3 mjesecu sam imao oko 58 kg. Naravno do danasnjeg dana sam cjepidlacio sve do jedno 7 mjeseca.Od 3 do 7 mjeseca je samo pregibi bucicama islicno i puno toga izostalog kao i samih treninga.To se odnosi na 2 radna 5 neradni i slicno.Oko 8 mjeseca vaga pokazuje oko 66 kg cca - ali naravno nevidljivo na meni iako sam dobio 8kg.Citao sam masu foruma ,videa gledao itd itd.Razne ideje sam porbao i pokusavao triceps ovo triceps ono leda ovo leda ono.Naravno bezveze i cak sam preduro neke mini ozljede zgloba i ramena.Od 8 mjeseca do danas sam dobio oko 9 kila takoder sam vjezbao li - la i taj 8 mjesec.Ekspanzija se dogada 9 i 10 mjesec do danasnjeg dana sam dobio oko 8 kila cirka i to ne neke skart mase doduse nije ni sve cisto naravno.I dan danas sam ludacki pusac cigareta tocnije motam duhan , sto radi novaca sto je i manje otrovan no nebitno bitno je da sam IZBACIO kavu koja mi je bila teska ovisnost.Zamislite po 8 kava dnevno sam pio sto crnu sto s mljekom i naravno nisam imao apetita.Samo preko noci sam je ostavio ko da nikad nisam probao i do sad sam popio 1-2 i to u birtiji a kavu sam zamjenio s cajevima koji su mi 200 puta ukusniji i mogu ih pit 5-6 puta dnevno razni vrsti ( crni,zeleni,dumbir,planinski ovaki onaki ).Medutim da se bacim na ono osnovno sto sam ja uveo i vjerujte mi dalo je super rezultate jer sam zbilja i ja bio kao ti , stalak zgoljavac, stakor . Prvo SUPLIMENTACIJA VELIKO NE , riba sardine , RIŽA i tjestenina + jaja ( kuhana ) Druga stvar ako pijete kavu ili klonite se je ili smanjite skroz ( jer zapamtite vama treba apetit ) i naravno NEMA NEMA NEMA nikakvi poguranac na trenngu kofein nisam pitagora ali ako meni od 8 kava nije dalo push i neka koncentracija bome nece ni nekom od 2 kave ( znaci laz jos jedna ) Treca stvar trenirajte 5dana tjedno cak i 6 ( jeste se pitali kako baustelci rade pol dana a opet su jaki i siroki ) eto ga rjesenje svi kazu odmor nebitno odmarate dok spavate iovako o regeneraciji ovisi UNOS tekucine i hrane Cetvrta stvar obavezno piti oko 3 litre MINIMALNO vode ogroman + vise snage na treningu i kroz citav dan vise volje itd Peta stvar NA TRENINGU OBAVEZNA boca od 1 litru do 1,5 ja imam i pijem tokom treninga takoder jedan dobar + Sad bi se dotako treniranja i hrane posto je malo opsirnije i nemogu u natuknicama samo spomenit Tek kad sam se uhvatio svoje logike a ne ona sto sam citao 2 zgiba 2 cucnja i 1 min pauza i slicno KOMEDIJA, znaci radite zgib koliko ide serija pa odmaras koliko ti tjelo kaze a ne neki pajdo na steroidu ja osobno maznem npr 9 zgibova i recimo 16 sklekova uglavnom skoro sve su uski sklekovi sto uze ruke jer odose ramena barem meni i krckaju. Vjezbe koje preferiram ovako ZGIB,CUCANJ,PROPADANJE,SKLEK,PREGIB DVORUCNIM UTEGEOM I EVENTUALNO NEKI BENCH I TO SAKA DO SAKE hvat. Uglavnom fora je da na treningu miksate sve ove vjezbice a ja ih ovako radim pon- zgib,sklek utorak-sklek,propadanja srijeda-noge cet- zgib-propadanje pet-zgib-propadanje-sklek subota-sklek-propadanje Ovo je primjer iako mjenjam nesto s necim i naravno ubacim dvorucni uteg za pregibe i to na samom kraju treninga kad se pumpa Serije i ponavljanja ? nema ih samo si pisem na papir koliko u seriji zgiba i sklekova npr i probavam svoj rekord srusit sto znaci npr ponedjeljak 120 zgibova i 220 sklekova u 1 sat ( svi hvatovi zgiba koje se meni rade ) uglavnom podhvat i dizem se do prsa .Uglavnom poanta kanite se utega samo ove vjezbe i OBAVEZO CUCANJ 1 tjedno ubite noge da nemoste hodat tako ja radim 5 dana se vucem po podu. Uglavnom serije do otkaza, pauza slusajte sebe ne steroid piplse ,dozirajte se vodom tokom treninga , duljina do 1 sat,maksimum dajte , radite razne uglove i hvatove,i samo jako teske vjebe ! Dobro nadam se da sam dobro rekao sta ja radim , posto sam ponesen najradije bi sebe unjeo u tekst i napisao 10k slova. A sad hrana , jedem 4-8 puta dnevno - Moja osnova se bazira na RIŽI s komadicima crvenog i bjelog luka , sto znaci svaki 2 dan jedem 2-3 put dnevno rizu , jaja, sardine, tjesto s vrhnjem,piletina itd.Uglavnom baza je riza i sve jedem s puno kruha.Riza je odlicna i prije trenigna jedno 1 sat i poslje treninga nemorate zurat poslje treninga odma u cube trpat neka jaja i proteine i slicno.Nije potrebno tjelo ce iovako iz svoje rezerve uzeti potrepstine da produzi vrijeme dok vas ne pocne peckat stomak da morate jest tako da.Jedina mana rize i luka je kad se prdne smrdi brutalno od luka danas sam se isprdio u kladari od muke pa sam se sam seb smio ljudi bjezali van to je kao smrt bilo Malo sam se raspiso onako cobanski , ali tako ce se najlakse razumjet sve i nadam se da nisam preskocio sad ga publishiram a u meduvremenu provjeravam jesam sta krivo napiso ili slicno :D I naravno nisam htijeo nikog uvrijedit ovo je moj osobno razmisljanje i iskustvo , neam nista protive utega ali slobodno tijelo i pokreti su nezamjenjivi :).I usput danas je bezparica nitko ni nema za teretanu i utege pa se snade skelkovima samo za zgib treba neka sipka i to je to.Masu body vjezbi ima koje su odlicne i za odlicno tjelo iovako sumljam da netko ovdje ganja nekog manekena il naslikavanje na nekom natjecanju ko ima vecu bicu il tricu nema odustajanja samo zestoko ! Edited by dekipkc20 - 08 Studeni 2014 at 00:37 |
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kakve su ovo gluposti
|
|
Thor
Viden/a u gymu Joined: 22 Prosinac 2011 Location: Solin Status: Offline Points: 252 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Obsessed is a word that lazy people use to describe the dedicated!
|
|
Morrighan
Pali po spravama Joined: 05 Svibanj 2010 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 1020 |
Post Options
Thanks(0)
|
Samo jedan dan noge? :D
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |