D: Sindrom piriformis - mišic koji pritišce išijas |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
CeLe111
Viden/a u gymu Joined: 06 Listopad 2015 Status: Offline Points: 370 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobar kiroprakticar, akupunktura, "cupping therapy", istezanje..
|
|
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje. Stalni pristup i motivacijska podrska. Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama! http://www.fgfitness.uk |
|
Ninolina
Cita FAQ Joined: 05 Srpanj 2018 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prvo sto primjetih, svjeza ekipa :) i tako ja sad u krevetu poslije 5-e injekcije, upravo o tzv. piriformis sindromu. Uradila magnetnu rezonancu, nalaz uredan, a ipak bol u donjem dijelu ledja i osta dijagnoza na osnovu istih simptoma koje imate vi, znaci: bol u lumbalbom dijelu ledja, zatim ide u desni kuk (kod mene) gluteus tj zadnjicu i spusta se sve niz butinu, list i na kraju stopalo, stz da misic piriformis stvara pritisak na ishijalni nerv koji je najduzi i najdeblji u nasem organizmu.
Isla sam na fizakalnu terapiju, nista nanesu ti gel dexazon, protandrljaju, malo zagrijavanja putem tople vode-hidrofor i u salu za vjezbanje a ja ne mogu da se pomjerim. Tako da nista to, banje nenormalno skupe, jedino ko moze more da priusti, to mi je najdrazi nacin lijecenja i tijela i duse. :)
Mogu vam preporuciti kiroprakticara Aliju, kod koga sam ba dva puta, restartuje organizam, sve krcka ali...opet nasa neaktivnost i neazurnost dovede do boli, pritiska nerva, znaci svaki dan moramo min pola sata raditi vjezbe istezanja te grupe misica a na youtube ima par efikasnih bas za ovu dijagnozu. Lijep pozdrav, nadam se da sam doprinijela na neki nacin! Vjezbajte lagano, bez naglih pokreta i teskih vjezbi i rezlutata ce biti. Takodje analgetici, injekcije...sve je to privremeno i nije u tome izljecenje...Svako dobro!
|
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |