Kako dobiti na masi bez kreatina |
Post Reply |
Author | |
motivation_
Viden/a u gymu Joined: 24 Rujan 2013 Location: Austria Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Prosinac 2015 at 11:46 |
Pozdrav ljudi...
moje pitanje je vezano za masu. Prvo da objasnim svoju situaciju... Treniram vec dugo vremena (oko 3 godine) ali sa pripremama za bikini takmicenje sam pocela u julu, od tada sam izgubila oko 6 posto body fata, s tim da od jula do septembra ishrana nije bila potpuno clean, tek sam u 9.mjesecu uspjela se naviknuti na to sve. Trenutno 1 sedmicno imam cheat meal, ostatak je clean. Unosim 200 g UH, 160 g proteina i ostatak je mast da se uklopim na oko 2200 kcal. Do sada sam vidjela da mi je to najbolje za odrzavanje. Eh prosle 2 sedmice sam povecala uh na otprilike 220 i ocekivala da cu se udebljati, trenutno ne vidim nista, a strah me puno povecati a ne napravim suprotno. Znaci cilj mi je dobiti na masi sada, naravno sto je moguce manje sala dobiti, jer u 2.mjesecu krecem na 12 sedmica dijete pred takmicenje koje je u maju. Cula sam svakakve price o kreatinu, i bojim se da ne poremetim hormone i rad bubrega, znam da ce neki reci to je sve nedokazano, jednostavno strah me te hemije, i dovoljno mi je sto unosim whey i bcaa u organizam, ne bih vise hemije iskreno. Molim vas za misljenje, sta mislite koliko se treba povecati unos UH, i eventualno sta jos raditi? Trenutno radim uglavnom low intensity sa tegovima, ponekad 1 sedmicno hiit sa burpeejima itd. Plan radi moja trenerica. Pozdrav |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako ne vidiš ništa, deri dalje 2 tjedna nije puno, ali i dovoljno da shvatiš ima li pomaka. Ja bih digla za još bar 20 (ili odmah zaokruži na 250) pa čekala dalje...simple as that :) Nećeš se umastiti ako ideš polako i ako ne junkaš previše. A ako želiš malo ubrzati tu masicu i inače nisi baš sklona brzom debljanju, te krećeš sa relativno niskog bf-a slobodno si ubaci još koji cheat na sredini tjedna...ili 3x tjedno, a možda čak možeš komadić nečega svakodnevno S tim da se možda toga pripaziš s obzirom da se prirpemaš za ozbiljno pa nemaš prostora za puno eksperimenata
Edited by Gym_girl - 15 Prosinac 2015 at 12:19 |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
motivation_
Viden/a u gymu Joined: 24 Rujan 2013 Location: Austria Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
hm trenutno body fat je oko 18% tako da se ne bi igrala s tim cheatom, plus ne osjecam
se bas najbolje sa cheatom (vrlo cesto pretjeram sa unosom secera kad imam cheat ) onda mi dodje lose... da tako sam nesto i ja zamislila...250 pa pazit i gledat malo kilazu i centimetre... masnocu ne treba povecavati?
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svaki dan koje pivo nakon treninga i rezultat neće izostati.
Za masu razmisli o suplementaciji sarmom preko zime. Možeš slobodno zaboravit brige o hepatotoksičnosti uz dobru porciju kiselog kupusa. I u malo ozbiljnijem tonu, kreatin baš ne igra neku ulogu da li ćeš dobiti na masi ili ne, osim što možeš povući malo vode u periodu dok ga koristiš. |
|
motivation_
Post Options
Thanks(0)
|
haha sad ce bozic...ali dozvoljen samo jedan cheat meal e sad...neko kaze bez kreatina ne ide, neko opet dijeli tvoje misljenje
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kreatin je najprecijenjeniji suplement svih vremena. Također služi kao odličan paravan za objašnjenje rezultata deriviranih od nekih drugih 'suplemenata' o kojima nije red raspravljati na ovom forumu.
Deset kila gore u osam tjedana? Od keratina, bajo moj! |
|
motivation_
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
WebShopMaster
Cita FAQ Joined: 19 Srpanj 2014 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja bih preporučio kreatin. Od kako sam ubacio kreatin u kombinaciji sa whey proteinom imam puno više snage i izdržljivosti.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Il je autosugestija, a mozda si popravio i dio prehrane, odmora, popravio formu jer kreatin nema nikakve veze sa izdrzljivoscu i snagom. Teoretski bi jedino mozda mogao vidjeti brzi oporavak ili rep vise ako treniras u 1-3 rep rangeu cijelo vrijeme.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |