Još jedan vapaj upomoć, u moru drugih :D |
Post Reply |
Author | |
Royal
Cita FAQ Joined: 09 Ožujak 2016 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Ožujak 2016 at 20:12 |
Pozdrav svima!
Danas sam na poslu iščitala veći dio foruma(šef će biti oduševljen) ali svejedno imam par nedoumica pa molim one stručnije da me upute :) Za početak, visoka sam 169cm i imam 78kg. Cilj mi je skinuti minimalno 10kg, za početak. S promjenama sam krenula još prošle godine kada sam živjela sama i kada sam mogla sama raditi svoje jelovnike, no tada sam napravila kardinalnu grešku - živjela sam na doručku i ručku, koji su ajde, bili zdravi (bravo ja!) No onda je uslijedila ozljeda i mirovanje od cca 6 mjeseci, i naravno da sam se udebljala, but now I'm back on track :) Pa dakle, radim u kafiću, od ponedjeljka do petka, od 07-15h. U teretanu idem 5 puta tjedno, a niže dolje ću napisati kako sam složila trening. Što se prehrane tiče, počela sam ju sređivati prije mjesec dana, ali osjećam da to nije to i zato mi i treba vaša pomoć jer ne želim raditi krivo mjesecima bez rezultata. Također, dižem se oko 5:20 a spavati idem rano, već oko 21h (osim vikendom) 05:20 pola limuna u 2dcl mlake vode 05:30 D: smoothi - manja banana, 2 žlice posnog sira, cca 1 dcl mlijeka (3,8%mm), žličica raw kakaa (nekad), žličica chia i lanenih sjemenki, 1-2 žlice zobenih 1 kuhano jaje, posni sir namazan na šnitu kruha od raži i chia sjemenki omlet od 2 jaja i šnita raženog kruha (na masl. ili kokosovom ulju) šnita od raženog kruha, namazan posni gore sa malo soli, 2 šnite pureće šunke i z. salatom/paprikom i SVAKO JUTRO kava u granulama (1,5dcl vode, 0,5dcl mlijeka 3,8mm) bez šećera 10:30 MO: 15ak badema/lješnjaka/oraha i voćka (mandarina, naranča, jabuka) nekad 3 rižina stiropora šaka sušenog voća (smokve/marelice) uvijek KAVA kao i ujutro, bez šećera 14:30 MO2/PWM : 2 žlice posnog sira sa malo soli i papra sa povrćem (rajčica/paprika) salata od mozzarele i rajčice sa malo soli i papra i žlč. masl. ulja 2 žlice grčkog (dukatos) jogurta sa bananom i chia i lanenim sjemenkama (ako ujutro ne jedem bananu) šnita raženog kruha sa pekmezom bez šećera od malina (ako ujutro ne jedem kruh) šnita raženog kruha sa kikiriki maslacem i bananom (rijetko, jer ujutro uvijek jedem ili kruh ili bananu) salata od povrća (paprika/rajčica), 2 žlice grčkog jogurta i tunjevine iz konzerve (ocijeđene ful) TRENING oko 16h 17:30 R: mama kuha, ali ne jedem pohano, bijelo brašno. Jedem integralnu smeđu rižu, pir, heljdu, tjesteninu od pira, leću/poriluk/kelj/grah kao varivo, domaće juhe sa mrkvom, prokulicama... Rekla bih da je zdravo, čak i ukućane tjeram na zdraviju prehranu :)) I nakon toga u principu ne jedem, jer vrlo brzo idem spavati, ne radi uvjerenja da ne jedem poslije 18 h. Kao što sam spomenula, oko 21h sam već u krevetu, i nemam kada utrpati još jedan obrok :/ Trening: Pon: 2 kruga kardio: 2min hodanja (incline 12), 3min jog (incline 6), 2min hodanja (incline 15), 1min trčanja (incline 3,5) trbušnjaci, leđnjaci, bicycle crunches, plank - 3x15 (s opterećenjima) Uto: 1 krug gore navedenog kardia Gornji dio tijela koristeći sve i samo sprave - sve 3x15 leđnjaci, bicycle crunches, čučnjevi, ležeće podizanje nogu, plank, boćni trbušnjaci - sve 3x15 (s opterećenjima) Sri: 1 krug gore navedenog kardia donji dio tijela koristeći sve i samo sprave - sve 3x15 trbušnjaci, ležeće podizanje nogu, side plank, most - sve 3x15 (s opterećenjima) Sub: 1 krug gore navedenog kadia gornji dio tijela uz utege i bodyweight vježbe (ovo me ful izmori :D) Ned: 1 krug gore navedenog kardia donji dio tijela uz utege i bodyweight vježbe (a ovo još više :D)
*mala digresija, ono u čemu znam da u startu griješim je mlijeko - probala sam s bademovim, ali nitko ga ne pije osim mene, i ne stignem ga potrošiti i pokvari se, a nije mi baš jeftino. I ne jedem piletinu koliko bih htjela, tj češće to budu krilca, batak i slično, radi cijene (mama :D), ali to planiram dovesti u red i ubaciti u međuobroke. Također, kroz dan pijem samo vodu, trudim se što više, a ako sjednem negdje onda zeleni čaj s medom i limunom (dok još korizma traje, kasnije ću se morati boriti protiv pivkana :D) Eto, ukratko je to to. Potrudila sam se u zadnjih mjesec dana pohvatati što više, ali htjela bi da ovog puta sve bude kako spada pa vas molim da mi predložite promjene i izmjene, otvorena sam za sve sugestije. Hvala od srca!! |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |