Najnovije reksije |
Post Reply |
Author | |
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 03 Ožujak 2009 at 10:11 |
Osim izgladnjivanja i povracanja, oni uplašeni od
hrane i kilograma, dovijaju se sve sofisticiranijim poremecajima
prehrane i življenja. Pa ortoreksicari, ili
opsjednuti zdravom prehranom, ne jedu ništa slatko, masno ni ono cemu
ne znaju kalorije. 'Zbog silnog stresa ne mogu nikako drugacije
kontrolirati situaciju nego im ostaje jedino da kontroliraju jedenje',
kaže psihijatrica Mirta Mahnik.
Bigoreksicari, jedu samo ono što gradi mišice, nikad si nisu dovoljno veliki i manicno vježbaju i kad su bolesni i kad su im mišici upaljeni i cak i kad su im kosti slomljene. Jedu i steroide. 'Strada prvo srce, strada iz razloga što naglo dobijemo 20 kila mišica koje treba hraniti, pumpati krv i kisik u te mišice', kaže Josip Podrug, fitness trener. Drunkoreksicari, piju alkohol, pa zato ne jedu da ne bi unijeli previše kalorija. 'Svaki tjedan u Hrvatskoj od posljedica koje nose nelijeceni poremecaji prehrane umre jedna djevojka ili jedan decko', kaže Hrvoje Rendulic iz 'Nade' iz udruge za pomoc oboljelima. Dijabulimicari, oboljeli od dijabetesa, ali si uskracuju inzulin, kako im hrana koju pojedu ipak ne bi dolazila u stanice.To može voditi u smrt, drugo to ide iscrpljivanju svih sluznica, u osteopeniju, osteoporozu da to na sve druge organe ima reperkusije. Kompanije, mediji i biznisi ideal ljepote koji su im poimanje i prehranu i unakazili, nastavljaju zarađivati na bolesnima. Pa ih zasipaju korisnim savjetima, proizvodima, dijetama, tretmanima i tjelovježbama. A Nijemci otvaraju restorane za poremecene u prehrani, pa anoreksicarima serviraju prazne tanjure, a bulimicarima jelo koje na meniju zovu 'Vucja glad'. Ovo sam našla na dnevnik.hr. što kažete na ove nove reksije? Edited by ewie |
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nažalost, mislim da ce tih novih -reksija biti sve više. A srž problema je uvijek u glavi, što je teže riješiti, a pogotovo sam sa sobom. |
|
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
e moj fitness treneru |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
"jedu steroide"
p.s http://www.medicina.hr/clanci/bigorexia.htm p.s2 ja se prepoznajem u dosta stvari |
|
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
i ja isto.... u drunkoreksiji...
|
|
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
drunkoreksicarka!
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
To vam nije baš zdravo
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Al je uvijek veselo!
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |