Muskulfiber |
Post Reply |
Author | |
Julia
Viden/a u gymu Joined: 22 Travanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Travanj 2009 at 09:32 |
Više ne znam što da radim...Vježbam vec jedno 4 mjeseca, prije toga nisam dugo godina tak kad sam pocela nisam bila u nikakvoj formi. Također i prehranu sam promjenila. Ukratko, izgubila sam oko 8 kg, puno cm-a, poboljšala kondiciju. Ono što me muci da u zadnjih mjesec dana kad god vježbam imam takve užasne bolove u mišicima da ne mogu ni hodati, placem kad se moram ustati iz sjedeceg položaja, po noci me bude bolovi i ne mogu se okrenuti na drugu stranu kreveta. Popijem tabletu, al pomogne mi samo na par sati. Otprilike vježbam do 5 puta tjedno po 60 min i pokušavam to stalno povecavati. Evo zadnje sam vježbala 60 min crobno, i 40 min ancrobno. Zanima me koliko je to normalno, kako da to sprijecim i da li uopce smijem vježbati dok me toliko boli?Hvala unaprijed. |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
hmmmm :S toliki bolovi.. ajde probaj odvojiti anerobni i crobni trening! kakva ti je prehrana?
|
|
Julia
Viden/a u gymu Joined: 22 Travanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sada kad si spomenuo ovo odvajanje, moram priznat da nemam toliku upalu mišica (citaj: bole samo listovi) kada vježbam samo crobno. cim uzmem utege i radim s njima vježbe onda pocinju pravi bolovi. Prehrana i nije za pohvalu, ali bolje nego prije. Sada jedem otprilike š500 kcal dnevno. No i to mjenjam jer sam shvatila da mi odgovara da jedno 4 dana jedem oko š200, a onda jedan dan nešto više od š500. Za dorucak jedem zobene i mlijeko, do rucka popijem oko dvije kave s mrvicu šecera i mlijeka. Rucak jedem ono što je skuhano, ali izbacujem kruh, mesa baš ne jedem puno, više jedem cušpajze. Poslije opet kava i za veceru jedem ili 2 kuhana jaja ili posni. Naravno s obzirom da nisam na nikakvoj dijeti i ne želim izgubit pozitivnu E, onda s vremena na vijreme pojedem koju palacinku ili nešto drugo što me veseli. |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
zato što ti crobni ni približno ne "trga" mišice kao ancrobni trening! ne unosiš dovoljno proteina da osiguraš pravilan oporavak mišica i vjerujem da je tu glavni problem, pojacaj prehranu, pogotovo proteinima, a možeš dodati i naveecr malo dobrih masti!
|
|
Julia
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala puno na odgovoru, pokušat cu ubaciti više proteina u jelovnik. Samo još jedno kratko pitanje...Da li smijem vježbati s upalom mišica, jer dok vježbam ništa me ne boli. I radim dva dana pauze tjedno, dakle š dan vježbam, pa pauza i onda još 4 dana za redom vježbam i opet pauza. |
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
gledaj, kao prvo ti trebaš drasticno povecati unos proteina, jer ovaj tvoj unos proteina je katastrofalan i samo ceš si uništiti tijelo!
mislim da te to kudikamo treba više brinuti od rasporeda treninga.. što se treninga tice, ne treba biti isto dugacak odmor između crobnog i anerobnog treninga! tako da uzmeš recimo anerobne pon sri pet a crobne rasporediš kako ti paše... |
|
Julia
Post Options
Thanks(0)
|
TX još jednom, imaš pravo. Pobrinut cu se oko jelovnika, pa cemo vidjeti.
|
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
ok, javi kad ga otprilike složiš.. u smislu onosa proteina, i de molim te izbaci toliko kava
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |