Redovita probava? |
Post Reply | Page <123 |
Author | |
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
cekaj malo, ocito je došlo do neke zabune.
Ja sam mislio na odvajanje nutrijenata tipa prvo pojedem svježi sir a onda pojedem kikiriki npr ili prvo pojest tjesteninu a onda piletinu odmah iza. a Tally misli na odvajanje u smislu sacekati nekoliko sati da prođe od konzumacije Uh i P npr. Hm, nema mi smisla, a da ne duljim sa razlozima, jedan od onih koji mi odmah pada na pamet je taj što ce P unesen bez UH ili M biti konverziran u glukozu tako da..ne hvala. Ili ako unesem samo UH, podražim inzulin. receptore i što sam dobio? Prazan hod..ništa drugo. |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tako je..sacekat nekoliko sati...a kod un-a cekaš nekoliko dana svatko fura svoju teoriju..
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ah baš cool jel ima onih kod kojih se ceka nekoliko mjeseci? Te su mi baš hardkor |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
ne, ali vidiš mogla bi se neka nova knjiga napisat - dao si mi ideju sad
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Tijelo je naviknuto na 24 h bioritam, odnosno smjenu dana i noci, kako god. I ono što je jako bitno, kad se vec govori i o dijeti, je kalorijski deficit ili suficit. Razdvajali vi nutrijente ili ne na koje god nacine, imate 24 h da ostvarite jedno od toga (S ili D) jer nakon sna sve krece ispocetka. I zbog toga je recimo meni nepojmljivo da primjerice razdvajanjem nutrijenata ostvarim recimo kal unos od cca 3000kcal npr., jer nemam dovoljno vremena za unijet toliko hrane ako moram cekati da se prvo probavi jedno pa drugo, pa tako u krug. cak i ako se radi dijeta, redukcija, bitne su kalorije, a ne kako ceš razdvojiti ili spojiti nutrijente. Naravno u slucaju razdvajanja na dijeti imaš manje vremena raspoloživog za jesti da automatski ostvaruješ deficit.
Samo pravilno iskombinirani obroci i nema brige. |
|
Tally
Cita FAQ Joined: 05 Studeni 2009 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
he he...ma nije stvar u cekanju...
nego bas kako si rekao Thorn...u pravilno iskombiniranim obrocima... ..a sve ovisi tko kako kombinira :) ...meni je ovaj nacin postao normala...mozda grijesim..mozda ne...uglavnom o kombiniranju hrane postoje cijele studije. napisem ja jedan svoj dnevni menu...pa svi slobodno prekombinirajte..bit ce mi zadovoljstvo...postujem svacije misljenje i nacin kombiniranja |
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Slažem se i slobodno napiši jelovnik da malo iskomentiramo, baš me zanima kako to izgleda |
|
andrea
Cita FAQ Joined: 01 Listopad 2009 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja svako jutro doruckujem žitarice s jogurtom..i dok se spremim taman se probavi..tako da ujutro ko urica mi probava radi....nema mi do jogurta..što se tice mlijeka, mene ono samo napuhne, teže ga probavljam, također za bolju probavu lijek je jabuka, jer nije bezveze ona narodna jedna jabuka na dan, tjera doktora van. i naravno puno vode tokom cijelog dana i obavezno voce jer ono potice probavu..
|
|
Post Reply | Page <123 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |