TV-kuhari |
Post Reply |
Author | |
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Sijecanj 2010 at 19:53 |
Gledate li kada kulinarske emisije na Tv-u i šta mislite o istima?
Ja ih znam pogledati i to - KOD ANE - cesto radi "zdrave stvari" i stavlja dosta naglasak na povrce, kako ono koje cesto koristimo, tako i na ono "zapostavljeno". Dosta koristi maslinovo ulje i smatram da bi se našlo dosta recepata u njezinoj emisiji kojima bi Fitovci dali zeleno svjetlo JAMIE OLIVER - Ipak ostaje moj favorit. Tip je simpa, spontan i skroman, ne pravi se važan i nije uštogljen, voli se zafrkavati, a voli prezentirati mediteransku kuhinju, dakle ne tipicnu ili iskljucivo britansku, također inzistira na maslinovom ulju(u sve ga stavlja), povrcu i na kraju krajeva, cesto i na dobrom komadu mesa ili ribe. A zgodno mi je slušati njegov londonski slang. NIGELA LAWSON - britanska kuharica, nešto kao Ana Ugarkovic po stilu emisije, ali, naravno, puno opuštenija pred kamerama, vrlo pedantna. VEcERA ZA PET - Još jedna emisija ovog tipa. Tu moram priznati, iako je zanimljiva jer se nauci nešto novo, saznate neke pametne trikove i nove zdrave recepte ponekad, meni je najviše fora ipak ta njihova međusobna komunikacija. Smiješno mi je kako su neki ljudi natjecateljski, pa cak i neprijateljski nastrojeni i kako su promišljeni, a svoje "protukandidate" smatraju opasnim rivalima . Ta mi je emisija najzanimljivija zbog toga što je dobar materijal za proucavanje ljudske psihologije, osobito ljudske sitnicavosti (" dajem manju ocjenu jer mislim da je dekoracija bila preoskudna" ) i ljudske taštine ("ja mislim da je moja vecera ipak bila najbolja, ja bih sebi dao/dala cisti 5") a najviše zbog ljudske gluposti - kakav je to razlog za dat manju ocjenu nekom jer je priredio za jest ono što ti ne voliš i inace ne jedeš. ?! A šta vi mislite o ovim showovima i jeste li zadovoljni nacinom kuhanja, izborom namirnica, jeste li pokupili kakav recept, zadovoljavaju li izborom namirnica FIT standarde za vas? |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
kad bi oni francuz sta je na jezikova juha ima takvu emisiju sigurno bi je gleda.kod ane koji put bacin oko i to je to
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Najbolji je francuz.. i ne boji se nikoga.. hehe
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
Francuza sam skroz zaboravila!
Ali, on je, cini mi se, više orijentiran na higijenu i bonton nekako. Zar ne? |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
zato sta je takva emisija.ali on je vrhunski kuvar.da mi je bar misec-dva da me on uci bija bi napredak siurno
|
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja bila.. tj. natjecala se Ekipa je u globalu bila ok, kaže snimateljska ekipa da mo mi i super kakvih sve bolesnika ima, ali imali smo i mi naravno jednu dežurnu frikušu... "Jooooj, previše kokosa, zaostaje mi za zubima.." A prije emisije kaže kako OBOŽAVA kokos "Ma domacica se previše trudila, bila je nekako nategnuta atmosfera kva kva kva..." A jedva sam ih iza ponoci istjerala iz kuce koliko su se nalokali domacim vinom I svi mi daju 5 a ona 3. Enough said. U principu je najbolje kuhati prvi dan kad ocjene padaju stvarno na temelju skuhanog i prezentiranog. S prolaskom vremena, natjecatelji se upoznaju, bivaju sve subjektivniji, stjecu se međusobni dojmovi, rivalstva i simpatije pa su i ocjene produkt više mjerila. A da ne spominjem sindrom petka i to da svi tu dolaze ipak pobijediti. Nadalje, Ana mi je show iako mi nije nešto ovaj novi HRT koncept emisije, ono kad na kraju sama degustira i onako fejk uzdiše. Svejedno bi je fora bilo imati za frendicu pa da nam kuha. Dijetalno, naravno Jamiea nisam dugo gledala, ali super mi je on onako hiperaktivan , a ostalo ne gledam. |
|
Strong is the new skinny.
|
|
zmaj
Post Options
Thanks(0)
|
kad si bila u veceri,jesi pobjedila ili? nekad pogledan to kad neman sta i meni su te baze najjace nije mi valjala dekoracija i slicne gluposti,sta si kuvala mozda san te i gleda
|
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
ovu jesen je bilo na tv. jesam
kamenice i grdobinu i nešto od kokosa |
|
|
|
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
Super da si nam ispricala svoja iskustva iz prve ruke
Baš me je zanimalo kako to tamo stvarno izgleda, jer ipak nakon montaže gledatelji ne vide sve Najgori su oni što cjepidlace, slažem se, a pogotovo kad ljudi daju manju ocjenu jer "oni ne vole tu i tu namirnicu" koja je bila pripremljena Ako nešto inace ne jedeš kako možeš biti mjerodavan jel to dobro napravljeno ili ne |
|
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
BTW; Je li itko gledao prošli tjedan Veceru za 5?
S, ajmo rec, slavnima Bili su Davorin Bogovic, Rafo i tri cure...a Bogovic je stvarno KRALJ Kakve on fore valja... Vidilo se da im je bilo super da se izvrsno slažu i da se svi znaju dobro šaliti, k tome na svoj racun Taj tjedan je emisija bila genijalna, stvarno onakva kakva bi i trebala biti - pozitivna, vesela, s prijateljskom atmosferom, trudom kandidata...baš pravi show |
|
chaxy
Post Options
Thanks(0)
|
Oo, imalo bi se tu svašta za ispricati
Montaža cini cuda, što je i razumljivo- ipak treba snimanje od cca š6h do 2šh ukalupirat u pola sata. Ali da ista ta montaža može potpuno krivo (loše ili dobro) prezentirati osobu, itekako. Konkretno u mom slucaju, šokirala sam se kako su neki djelovi odrezani, a drugi ubaceni i kako su zbog toga određeni natjecatelji ispali na tv-u sasvim drugaciji nešto što su se za vrijeme snimanja prikazali. Ali opet, i to je razumljivo, ipak RTL tu emisiju mora prodati gledateljima koji su gladni socnih prica i luđaka. Ali snimateljska i redateljska ekipa stvarno je show... ja se sa svima skompala. što se tice samog dana kuhanja, eh, kako to sve ko po špagi izgleda na tv , a u biti je to teška gluma, jer naprosto ništa NE STIGNEš jer je vremena premalo, pa ti svi moraju pomagati (ukucani, a meni je redateljica slagala salvete haha). Ja sam pred kamerama otvorila 3 kamenice, a ostalih 50 je caca. Jednostavno ne stigneš. Natjecala se nedavno jedna žena vegeterijanka i to sa svejedima , malo mi je to cudno bilo. A ona je u biti sve na tanjuru probala (osim mesa,naravno) i svima davala super ocijene, znaci bila je potpuno objektivna. cak im je spremala nekakve školjke i ribu kad su kod nje bili, ali nije to isto i sama jela. Show Toliko o biserima koji bi napravili valjda sve za 5500 kn u bonovima za LIDL , pa makar se i sramotili pred cijelom nacijom... |
|
|
|
chaxy
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam gledala samo Petru i Maju... fora su. Pogotovo jer su neoptereceni, to je u humanitarne ja mislim.
|
|
|
|
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
Da, Chaxy, baš si sve dobro rekla
Bilo mi je stvarno zanimljivo procitati o tvojim iskustvima, i je, kako si rekla, treba PRODATI emisiju, sve je to samo beskonacni marketing I ja sam gledala tu ženu, baš je bilo neobicno kako je postupala s mesom i ribom ali najveci gaf od svih joj je bio kad je netko napravio neke košarice punjene nadjevom od sira, šunke, krastavaca, vrhnja...a njoj je izostavio šunku iz obzira prema njenom vegetarijanstvu. I ona dala manju ocjenu a kao razlog navela što njoj nije stavio šunku!!!!! Joooooooooj |
|
chaxy
Post Options
Thanks(0)
|
Ajmeeee haha, nisam onda tu epizodu gledala
Nikad ne uspijem gledati svih 5 dana, a svoju epizodu sam gledala tek reprizu jer sam imala trening a on se ne propušta |
|
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |