D: Trening bez sprava - funkciššš;nalni tr. |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 31 Ožujak 2010 at 16:32 |
Pošto je u zadnje vrijeme termin „funkcionalni trening“ sve popularniji,
pokušati cemo vam pobliže objasniti kakav je to princip treniranja.
Vjerujem da je vec nekolicina FITovaca cula za ovakav princip treninga i nije vam strano. Procitajte clanak: Funkcionalni trening - trening buducnosti Rekviziti koji se koriste u ovakvom treningu su girje (kettlebell), medicinske lopte, gimnasticke karike, pliometrijske kutije razlicitih dimenzija, konopi, vijace, elasticne trake, a tu je i veliki repertoar vježbi koje se izvode samo sa težinom vlastitog tijela (body weight vježbe). Ovdje nema izolacijskih vježbi kao u klasicnom bodybuildingu! Pravi funkcionalni trening je najkompletniji nacin treniranja jer se radi na svim bitnim znacajkama; snazi, kondiciji, eksplozivnosti, brzini i izdržljivosti. Kod svih vježbi je bitno da radi što više mišica u istom vremenu.. Da li primjenjujete ovakav nacin treninga? Ako da, koje su vam omiljene vježbe? Pogledajte i kratak video isjecak gdje je prikazan funkcionalni trening - video Slobodno komentirajte clanak.. i našeg novog suradnika. Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Deni
Viden/a u gymu Joined: 01 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo ja skinio od Steve Cotter-a enciklopediju vol. š i vol. 2. nisam jos stigao pogledati ali sto vidim na netu i sto sam dosad procitao clanke sve mi se vise svidja ovaj rezim treniranja.
Samo sto nisam ni slutio da su girje toliko skupe Zasad se dosta informiram kao i uvjek pa cu vidjet mozda se i kettlebells vjezbe ubace pogotov mi se svidja sto stavis par girji na ledja put u obliznji park ili livadu i udri na svjezem zraku. Svakako cekam iskusnije da prokomentiraju... |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |