Purece roladice (V) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 19 Travanj 2010 at 16:07 |
Purece roladice
Sastojci: oko 50 dag pureceg filea od prsiju š žlica senfa š0 dag dimljene vratine š0 dag sira 50 dag manjh tikvica š cesan cešnjaka š mrkva sol papar oštro brašno maslinovo ulje Priprema: Dakle puretinu najprije narežite na odreske, po mogucnosti što vece, malo ih potucite i premažite senfom s jedne strane. Jednu manju tikvicu narežite po dužini na što tanje ploške (najbolje da koristite onu spravicu za guljenje krumpira),a preostale tikvice narežite na kockice. Dimljenu vratinu i sir također narežite na tanke ploške. Po odrescima poslažite redom tikvice, zatim vratinu i na kraju sir. Zarolajte i ucvrstite cackalicama (ili koncem) kako se roladice ne bi raspale. Uvaljajte ih u oštro brašno i na brzo prepržite u tavi. Izvadite na tanjur te na preostalo ulje stavite tikvice, naribanu mrkvu i usitnjeni cešnjak. Podlijte s malo vode ili povrtnog temeljca, dodajte sol i papar i ostavite neka prokuha. Tada dodajte roladice i neka se zajedno pirja oko š5-20 minuta. U slucaju ako je potrebno još malo podlijte. Prije serviranja iz roladica izvadite cackalice i po želji poslužite cijele ili narezane. Kao prilog može biti riža, palenta, pire od krumpira...ima puno mogucnosti izvor: Nenina knjiga recepata Izgleda ukusno... Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mljac!
Ja imam jedan zdravi prijedlog za ovaj receptic. Umjesto prženja purecih rolica (bespotrebno ulje i škrob), rolice se mogu skuhati u foliji: Izrežite foliju u onoliko komada koliko imate odrezaka i neka bude velicine cca 30×30 cm (ili 40x40 ako su vam jako veliki odresci). Napravite pilece rolice na slijedeci nacin: na rub komada folije stavite komad pilecih prsa sa najdevom kako je napisao Zoki. Zarolajte tako da krenete od ruba na kojem ste stavili komad mesa pa prema ostatku folije i zatim dobro zavrnite rubove. U meso ne bi smjela prodrijeti voda kad ga stavite kuhati stoga pripazite da vam se folija ne raspara. Pilece rolice stavite kuhati u veliki lonac s kipucom vodom oko 20 minuta (ovisno o velicini može biti i pola sata, uvijek možete izvaditi jednu i vidjeti da li je gotova i zamotati je u novi komad folije te vratiti natrag na kuhanje ako nije… Ocistite pilece rolice od folije (i pazite da se ne opecete ) izrežite i servirajte na tanjur. Dodala bih još da je odreske dobro potuci batom na što tanje (stavite ih između dvije prozirne folije da se ne raspadnu). Inace takve rolice možete puniti sa svim i svacim, pirjanim gljivama ili nekim drugim povrcem, sirevima, itd. Dobar umak uz to je reducirani umak od aceta balsamica (š l pileceg temeljca kuhati sa š,5 dcl aceta balsamica dok se ne reducira, odnosno, smanji na 2-3 dcl). Dobar tek |
|
Strong is the new skinny.
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Chaxy,
hvala na nadopuni i zdravim prijedlozima! |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
Anytime!
|
|
Strong is the new skinny.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |