New Posts New Posts RSS Feed - Podsjetnik na svestrani posni sir
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Podsjetnik na svestrani posni sir

 Post Reply Post Reply
Author
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2009
Status: Offline
Points: 1580
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Podsjetnik na svestrani posni sir
    Posted: 23 Travanj 2010 at 13:35


Podsjetnik




Enjoy!
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2010 at 23:41
Ja cu C/P ovdje tvoje ideje s posnim sirom:

Pa evo nekoliko prijedloga za serviranje i nekoliko jednostavnijih recepata:
  • Posni sir, Wasa (integralni, raženi) krekeri, rajcica, paprika
  • Posni sir i žlica jogurta manje ili više kremasto izmiksani (po želji) + prstohvat crvene ljute ili slatke papricice kao vrlo jednostavan i ukusan home-made sirni namaz
  • Posni sir + žlica jogurta + prstohvat sjeckanog vlasca i/ili peršina/kopra - također ukusan sirni namaz koji možete jesti uz integralni kruh i purecu/prešanu šunku
  • Posni sir, poširano jaje, rotkvice i rajcica uz integralni kruh po želji
  • Pogacice od svježeg sira: Lagano umijesite 300 g svježeg posnog sira, 2 jaja i malo brašna. Oblikujte plosnate pogacice i pecite u tavici na malo ulja.
  • Žlicnjaci od posnog sira: Od š5 dag griza,,š jaja, š00 g posnog sira, malo nasjeckanog peršina i malo soli zamijesite žlicnjake/male knedlice i kuhajte ih kratko u slanoj vodi (dok ne isplivaju na površinu). Poslužite uz gustu krem juhicu od miksanih tikvica, juhu od rajcice, variva od povrca itd.
  • Posni sir, tvrdo ili meko kuhana jaja, rotkvice, naribani hren i crni/raženi/integralni kruh/pecivo
  • Tikvice sa svježim sirom: Za 2 osobe treba vam - 2 srednje do vece tikvice, š žlica umucenog žumanca, 50 g posnog sira, š žlica maslinovog ulja, š/2 cešnja cešnjaka, š žlica nasjeckanog peršina, sol. Tikvice kuhajte nekoliko min u slanoj vodi, neka se ohlade i zatim malo izdubite sredinu. Izdubljeno meso tikvice izmiješajte sa žumancem i sirom i dodajte cešnjak,peršin i mrvu soli. Tikvice napunite tom smjesom i pecite u pecnici na 200 stupnjeva š5-ak minuta.
  • Posni sir, bilo koji jogurt i integralni kruh
  • Namaz od šunke: Izmiksajte š00 g posnog sira i 5-6 dag sitno nasjeckane (na kockice) šunke (kuhane, prešane, purece, Deluxe). Zacinite kremu slatkom crvenom paprikom i poslužite uz dvopek, integralni prepeceni toast i sl.

Za slatku varijantu jednostavno je izvesti sljedece:

  • Krema/Pjenica od sira i voca : Posni sir, žlica jogurta, žlicica vanilin šecera - sve smiksati npr. štapnim mikserom i po gotovoj kremi/pjenici posipati smrznuto voce (višnje/borovnice/jagode)
  • Home-made Danonino/Dukatino: Posni sir i š-2 žlicice pekmeza s malo il bez šecera (naravno -može i obicnog) okusa po želji (marelica, šljiva, borovnica, jagoda) izmiksati štapnim mikserom
  • Light (alternativni) Tiramisu : Pomiješati 500 g posnog sira s 5 dag šecera u prahu.4 bjelanca i prstohvat soli izmiksati elektricnim mikserom u cvrsti snijeg. Postupno dodati 5 dag šecera u prahu, zatim u smjesu od sira pažljivo umiješati snijeg. Još vam treba 20 dag piškota koje namocite u skuhanu jaku crnu kavu i slažete jednu do druge u vatrostalnu zdjelu. Na njih ide pola kreme, zatim drugi sloj piškota i opet drugi dio kreme. Neka stoji u fridgu š sat. Prije posluživanja, po vrhu posipajte kakaom.
  • Palacinke punite svježim sirom i narezanim jagodama/borovnicama/višnjama
  • Posni sir + 2 žlice jogurta s okusom vanilije izmiksati
  • Posni sir + 2 žlice bilo kojeg vocnog jogurta izmiksati
  • Kup od sira i voca: Treba vam 500 g posnog sira, 500 g jagoda, 250 g šumskog voca -borovnica/kupina/malina ili višanja, 2 žlice šecera u prahu. Sir i šumsko voce izmiksati sa mikserom u kremu. Jagode i šecer isto tako izmiksati u kašu. U visoke caše slagati jagode, kremu od sira u cca 4 sloja. Na vrh stiti eventualno malo šlaga i pokoju cijelu jagodu
  • Zapecene nektarine sa sirom: Za 4 osobe treba vam 4 nektarine ili breskve, š žlica smeđeg ili vanilin šecera, š/2 šalice posnog sira i š/2 žlicice mljevenog anisa/cimeta. Prepolovite nektarine, izvadite im koštice i poslažite ih u vatrostalnu posudu ili lim za pecenje. U sir umiksajte šecer pa smjesom punite nektarine. Pospite nekim od zacina i pecite cca 8 min na srednjoj temperaturi.
Made by Kate.

Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.