Meksicke tortilje s piletinom recept (R) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Travanj 2010 at 11:27 |
Tortilje punjene meksickim zacinima i puretinom.
Vjerujem da imamo ovdje nekolicinu ljudi koji vole meksicku ljutu hranu, stoga sam poželio pronaci recept s piletinom ili puretinom i prenijeti ga ovdje. Evo jednog.. Sastojci: š/2 kg piletine ili puretine pola veceg crvenog luka 2 paprike (crvena i zelena) š manja konzerva crvenog graha š manja konzerva slatkog kukuruza meksicki zacini (Cantina mexicana - fajita mix) umak od rajcice za taco (Casa fiesta - mild taco sauce) š paket tortilja (Poco loco) 2 rajcice svježi sir š jogurt Upute: •Piletina (puretina) se nareže na male, duguljaste komadiæe i posoljena poprži na ulju u voku. • Kada je gotova, izvadi se iz voka, a ubaci se nasjeckana paprika i luk. • Nakon pirjanja, u papriku i luk se vrati piletina, dodaju se zaèini i š dl vode. • Kada se sve dobro propirja, u vok se još ubaci grah i kukuruz, dobro se izmiješa i ostavi još 5 minuta na vatri. • Rajcica se nasjecka na sitne kockice. • Mladi sir se izmiješa s jogurtom da se dobije rjeđa smjesa. • I za kraj Ršš; tortilju namažete s jednom žlicom mješavine sira i jogurta, dodajte 2 žlice mixa iz voka, žlicu nasjeckanih rajcica i žlicu umaka od rajcice za taco, srolajte tortilju i... uživajte! FITovci, istina je da ovo jelo (meksicke tortilje s piletinom) možda ima i sitno više kalorija zbog umaka i slicnog - no možemo si priuštiti š tj. i ovakav rucak. Da li volite tortilje i koje tocno? |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Deni
Viden/a u gymu Joined: 01 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mmmm mljac ovo je fino, obožavam ljuto (citaj slavonac) ja pravim/imam recept za encilade s building body stranice i budu mi predobre, sad koje tortilje uzimam pojma nemam koje su marke u merkatoru ih kupim.
Tako je Zoki ja si jednom do dva puta u 2 tjedna napravim tako nešta, svakako sljedeci ce biti ovaj recept. |
|
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Daj nam taj svoj recept da ga vidimo.. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |