New Posts New Posts RSS Feed - Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos (R)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos (R)

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos (R)
    Posted: 18 Svibanj 2010 at 16:37
Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos

Riblji tacos mi je bio potpuna nepoznanica, ali kako sam tek bio sretan kad sam ga probao. Iako je vecina ribljih tacosa sa roštilja prilicno zdrava (barem u usporedni s Big Macom), znao sam da mogu i bolje.  I evo što sam napravio:



Sastojci:

    * Filet tilapije (ili bilo koje druge cvrste bijele ribe)
    * Tortilje od cjelovitog brašna
    * Nemasni ili polumasni ribani sir
    * š konzerva sjeckane rajcice
    * Nemasno kiselo vrhnje
    * š limeta

Priprema:

Riba

š. Zagrijte pecnicu na š80 stupnjeva.
2. Tavicu pošpricajte sa malo organskog maslinovog ulja i zagrijte ju. Stavite ribu na tavicu i pržite po minutu sa svake strane.



3. Zatim stavite ribu u vatrostalnu posudu. Posipajte mješavinom ribanog sira i sjeckane rajcice i pecite š0 do š5 minuta.

Tortilje

Tortilje od cjelovitog brašna stavite u toster dok nisu laganu hrskave. Ili tavicu namažite maslinovim uljem i pecite oko minutu sa svake strane.
Možete ih i podgrijati u mikrovalnoj par sekundi, ali onda nisu hrskave. 

Baja umak

Pomiješajte oko pola šalice nemasnog kiselog vrhnja sa oko dvije žlice svježeg soka limete. Dodajte malo soli i svježe mljevenog papra, miješajte i poslužite u zdjeli.

Stavite ribu u tortilju, na nju stavite Baja umak, malo chilli paprike ako ste hrabri, i možda malo crnog graha.   


Varijacija

Želite li verziju s malo ugljikohidrata ili jednostavno želite odbaciti žito u potpunosti? Onda ribu nagurajte u prženu i oguljenu papriku. Evo kako cete to napraviti.

š. Kupite paprike.   
2. Slijedi zabavan dio. Pregorite ih preko otvorenog plamena. Pregorite ih dok ne pocrne.



3. Postavite ih u papirnatu vrecicu.
Na ovaj nacin ce se upariti i odbaciti koru.



5. Razrežite jednu stranu (možda se otvorila tijekom pecenja), izvadite sjemenje i napunite ribom, sirom i rajcicom.

6. Stavite u pecnicu na š80 stupnjeva na š5 minuta dok se sir ne otopi.

5 zdravih recepata za popizdit



Paprike su izvrsne sa govedinom i puretinom. Napunite ih sa cim god želite.   

izvor:building-body.com




 

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 15 Srpanj 2007
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 4399
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Svibanj 2010 at 08:30
  zanimljivo....izvedivo jedino vikendom ;)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.