Palacinke s hoisin piletinom (R) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Svibanj 2010 at 16:13 |
Palacinke s hoisin piletinom
Sastojci: * 3 žlice hoisin umaka (kineski grill umak) * režanj cešnjaka, oguljen i smrvljen * đumbirov korijen (2,5 cm, oguljen i sitno nariban) * š žlica soja umaka * š žlicica ulja od sezama * sol i svježe mljeveni crni papar * 4 pileca batka, bez kože * š/2 svježeg krastavca, oguljenog (po želji) * š2 kupljenih kineskih palacinki * 6 mladih lukova, ocišcenih i narezanih po dužini na trake * slatki chilli umak, za posluživanje Priprema: š. Zagrijte pecnicu na š90°C. U vatrostalnoj zdjeli izmiješajte hoisin umak s cešnjakom, đumbirom, soja umakom, uljem od sezama, solju i paprom. 2. Dodajte pilece batke i promiješajte. Nježno pokrijte i stavite u hladnjak marinirati 3-4 sata, povremeno okrecuci piletinu. 3. Izvadite piletinu iz marinade i stavite je u tavu za pecenje. Marinadu sacuvajte. Pecite u zagrijanoj pecnici 30 minuta povremeno podlijevajuci marinadom. 4. Narežite krastavac na pola po dužini i izvadite sjemenke žlicom po sredini. Narežite na tanke trake. 5. Stavite palacinke na paru da se dobro ugriju ili ih ugrijte prema uputama na pakiranju. Tanko narežite vrucu piletinu i posložite po tanjuru s narezanim mladim lukom, krastavcima i palacinkom. 6. Stavite žlicu piletine na sredinu svake palacinke, a na vrh krastavce, mladi luk i malo umaka. Zarolajte i poslužite. 7. Chilly umak poslužite zasebno. Izvor: Niskokaloricna jela, specijalno izdanje za Vecernji list Ako volite, palacinke - ovo treba probati! |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |