Kako živjeti š00 godina? |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Srpanj 2010 at 11:49 |
Osim zdrave prehrane, tjelovježbe i sl. - potrebno je i malo medicine..
clanak: Tajna života od š40 godina Dio clanka: "Istraživaci su vec produžili životni vijek miševa i muhi, nakon odmrzavanja bakterije Bacillus F koja je bila zamrznuta još od ledenog doba. Bakterija je također muhe ucinila zdravijima i vitalnijima, te povecala njihovu mišicnu aktivnost." Mislite li da ce kroz cca. 5-š0god. postojati medicinski pripravci koje cemo moci konzumirati i koji ce nam produljiti život? što mislite o tome? Bilo bi divno živjeti š50 god., no bitno je da budemo mentalno i fizicki jednaki kao u 40ima ili 50ima.. da se proces starenja uspori.. Ne isplati se živjeti od 70god. do š50.god. kao nepokretni starac.. Idemo raspraviti malo o ovome.. Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
mesek
Pali po spravama Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
Post Options
Thanks(0)
|
ne bi ja
pa recimo da ti se sa 60 pinpek više nece dici! ko bi još 80 godina živel s tom frustracijom |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ti ocito nisi razumio što sam napisao..
Poanta je da se uspori proces starenja odnosno da sa š00god. budeš jednak kao što sada ekipa bude sa 60.god. Jel ti sada malo jasnije? |
|
|
|
mesek
Pali po spravama Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma znam, samo sam se malo šalio
al i dalje ne bi... al to kažem sad, pitaj me za 40 godina |
|
All Shall Peris
Viden/a u gymu Joined: 26 Lipanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 155 |
Post Options
Thanks(0)
|
hahaha xD ... A bas... |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja bi. bar š00 a da buden vitalan i pokretan u svin segmentima,samo nek doktori rade na tome,pa cemo i sa 80 u gym
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
E to se se traži, kao penzici .. u ful formi u gym-u. |
|
|
|
AnastasiaB
Pali po spravama Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
Post Options
Thanks(0)
|
hm...ja ne vidim baš smisao održavanja života pod svaku cijenu...60 mi je sasvim dovoljno, ako ne i previše. Ideja je zanimljiva teoretski, ali stvarno, zašto živjeti toliko? još hajde da živiš u stanju tijela kao da ti je 20-30(što je naravno nemoguce, ali htjela sam reci da ne možeš voditi jednako kvalitetan život sa 30 i sa 60 cisto s fizickog aspekta), ali 60...neznam. proces usporavanja starenja je dobra ideja ako je u svrhu doživljavanja prirodne dobi, ali u svrhu potezanja duže i duže..ne. i ovo je moje mišljenje, nisam mjerodavna govoriti opcenito niti sam to htjela
|
|
Breathless
Viden/a u gymu Joined: 18 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 267 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma, tko bi uopce želio živjeti š00/š40 godina?
|
|
"Najbrzi nacin da smiris um jest da pokrenes tijelo."
(Gabrielle Roth) ~ |
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Frank Zane, evo kako izgleda sa 64 godine!
|
|
Rijeąeno na PM.
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Ja - ukoliko bi bio jednako vitalan, snažan, pokretan kao da imam 40/50 god.. |
|
|
|
AnastasiaB
Post Options
Thanks(0)
|
zoki, zanima me razlog...poanta je u potezanju do maximuma ili?
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
kakvog maximuma? što ti ne voliš život? |
|
|
|
AnastasiaB
Post Options
Thanks(0)
|
pa nije to, bar kod mene, stvar koja se voli ili ne voli, naprosto jest. i onda ga naravno pokušavam uciniti što boljim, ugodnijim etc s obzirom na svoje kriterije i želje(logicno), ali želim jednom umrijeti svakako, a mislim da nemam više zašto živjeti ako ne mogu održavati kvalitetu života kakvu ja želim da bude, iliti radje bih živjela jako dobro i krace nego osrednje i dugo, kod mene nije poanta u dužini nego kvaliteti...znam da je poanta ovog clanka u tome da živim i kvalitetno i dugo, ali kako rekoh,to bi iziskivalo previše odricanja kod mene u svrhu dužine i nauštrb kvalitete, što pak ne želim. i tu govorim o individualnim kriterijima kvalitetnog, ne generalnim, ti me baš iskreno i ne zanimaju. kad sam spomenula maximum mislila sam, s obzirom da ja uopce ne gledam na to kao ti, da je valjda stvar u dostizanju još jednog cilja više nego u icem drugom, ali ja te ne poznajem pa to ne mogu tvrditi niti tvrdim. samo i dalje ne vidim jasan razlog za tako nešto, s moje strane gledišta, s ove generalne gdje su ljudi u stanju svesti kvalitetu svog života na minimum jer je bitnije živjeti uopce nego živjeti dobro(pa onda tom logikom i tjerati dugovjecnost tako da se pokušavaju povecati mogucnosti za kvalitetu istovremeno)...žao mi je, ja to shvacam, jasno mi je, ali za mene ne stoji.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hmmmm, ja sam ko Zoki, da mogu nebi zelio nikad umrijeti Volim zivjeti i ima toliko stvari koje zelim i volim a nemam vremena, nikad mi nije dosadno.....a i uopce ne mislim da nebi zivio istom kavlitetom ko i sada.......mozda bi se predomislio nakon 200 godina, ali da me sad pitaš bilježim se na listu cekanja
Edited by The Phoenix |
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |