Bodybuilderi godinama koriste eliksir živ |
Post Reply ![]() |
Author | ||
Zoki ![]() Fit moderator ![]() Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 07 Listopad 2010 at 17:13 |
|
Bodybuilderi godinama koriste eliksir života!
![]() Koktel aminokiselina, građevnih blokova proteina, jedan je od zadnjih ponuda u lepezi mogucih eliksira života. Tim talijanskih znanstvenika uspio je tako produžiti životni vijek miševa. Znanstvenici su sredovjecnim miševima dali vodu s tri aminokiseline i uocili da su glodavci živjeli znatno duže nego miševi koji su jeli svoju uobicajenu hranu. Voditelj istraživackog tima iz Milana porucuje da bi za iste rezultate na ljudima trebalo provesti niz testiranja koja tek trebaju uvjeriti lijecnike. Aminokiseline koje su tako iznenađujuce produžile život miševa su: leucin, izoleucin i valin. Dr. Enzo Nisoli, sa Sveucilišta Milan i kolege kaže da su prilikom pokusa postigli š2 postotno produženje životnog vijeka miševa te poboljšali njihovu koordinaciju i fizicku snagu. U izvještaju objavljenom u Cell Metabolism napisao je: "Naša studija nudi dublje objašnjenje uloge aminokiselina u prevenciji i kontroli sa starosti povezanim bolestima." Spomenute aminokiseline - tri od 20 koje tvore proteine - u prijašnjem istraživanju produžile su životni vijek kvasca. Međutim, tocna uloga ovih aminokiselina u ljudskom organizmu je nepoznata. Bodybuilderi ih koriste kako bi održali mišicno tkivo tako da se mogu kupovati u specijaliziranim trgovinama. izvor:net.hr ![]() |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
![]() |
||
soner_9393 ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pošto nema nikakav link na studiju o utjecaj proteina da produljuju život, ne vjerujem baš tim ljudima s net.hr i slicnih str.
![]() |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
![]() |
||
The Phoenix ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
|
Neda se ni meni citat, ali naišao sam na puno clanaka vec da je whey kao super, i ovo i ono, kao najslicniji majcinom mlijeku po sastavu plus nabrojano milion i 2 korisna ucinka wheya na organizam i imunitet....naravno ima tu puno marketinga ali vjerujem ima i istine, taj whey bi vecini normalnih ljudi i onako bio najkvalitetniji i najzdraviji obrok koji su uopce pojeli u danu.......
A i ima ona izreka, ak je dobro za bolesne nemre bit loše za zdrave ![]() ![]() Bez šale, ali u bolnicama se za oporavak teških bolesnika koriste whey napitci i MRP formule |
||
![]() |
||
zmaj ![]() Fitness freak ![]() Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
|
ima jedan napitak zove se ensure +, sta doktori daju ka cijelokupnu uravnotezenu prehranu bolesnicima |
||
![]() |
||
The Phoenix ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
|
Ahaa, bas sam na njega i mislio kad sam to napisal |
||
![]() |
||
zmaj ![]() Fitness freak ![]() Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
|
sta je najjace iman to priliku pit svaki dan,al nepijen http://abbottnutrition.com/products/ensure-plus evo za ostale sta je to. mozda bi i moga pocet pit sad kad san na masi |
||
![]() |
||
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
|
Slicne priprevke sam ja isto tako susretao dok sam radio u bolnici... ne sjecam se imena ali su u staklenim bocama, sastav je tipican, proteini nešto UH ( cini mi se maltodekstrin i glukoza) vitamini minerali i sl
Mislim da mi je doktor rekao da ih koriste pacijenti oboljeli od neke vrste karcinoma (neznam koje ) i tako... |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
![]() |
||
|
ma ovisi koji,ali uglavnon je za bolesnicku primjenu kod nemogucnosi unosa hrane ka nadopuna prehrani ili nadomjestak potpuno prehrani.inace po meni ok proizvod iako ce neki rec puno UH i M a malo P al po kutijici se dobije š3,75g P š0,82g M i to ugl nezasicene. samo 4,4mg kolesterol 44,4g UH |
||
![]() |
||
Zoki ![]() Fit moderator ![]() Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
|
Evo, ovo je vjerojatno izvorni clanak, Daily Mail:
Body builder protein powder 'could increase life expectancy by š0 years' |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
![]() |
||
eabi ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 22 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 53 |
|
ensurese daje osobama koje imaju oboljenja koja ih sprecavaju da unose uravnotezenu prehranu u organizam. nema veze koja vrsta raka je u pitanju jer se manje vise daje osobama oboljelim od raznih malignih bolesti
moj tata je pio 2 dnevno (doduse prosurejer mu je sastav nesto drugaciji od ensure-a, takav da "ne hrani" kancerogene stanice) a svekar mi ima chronovu i pije ensure isto 2 dnevno pediasure mi je pilo dijete 2x dnevno kad je imao 3tj dijareu i nakon 4 komada je od djeteta koje je bilo malaksalo na infuziji dosao do djeteta koje se opet smijalo i cak je i vozio bicikl nakon toga bez sumnje je to odlican napitak ali s obzirom na osobe koje ga konzumiraju, ja ga drzim dalje od sebe Edited by eabi |
||
![]() |
||
|
budi sigurna da ti nista nemoze bit od tog napitka,to prakticki svako moze koristit ka zamjenu za obrok,neces se zarazit
![]() |
||
![]() |
||
eabi ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 22 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 53 |
|
ma znam da se necu zarazit ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |