Inzulin |
Post Reply |
Author | |
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Lipanj 2007 at 16:09 |
Da li pazite na skakanje inzulina?
Da li stvarno vodite racuna da vam inzulin bude minimalan prije spavanja, maximalan prije treninga ? Ja sam poceo vec prije voditi racuna o tome a vi ? |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nisam nikada bas razmisljala o tome.... Na koje sve nacine uopce povisujemo inzulin?
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koliko ja znam..kad je inzulin na nuli onda se masti efektivno trose..-> inzulin skace sa unosom ugljikohidrata.
Zato se ujutro kad se ide radit kardio trening izbjegavaju obroci koji sadrze imalo uh jer je onda inzulin na nuli i efektivno se trose masne naslage. Poslije treninga pozeljan je visok inzulin; 'Sportske studije su takodjer pokazale da unosenje ugljikohidrata neposredno nakon treninga, povecava razinu hormona inzulina, sto je jedan od glavnih hormona zaduzenih za rast misicne mase uz hormon rasta i testosteron.' Kontroliranjem inzulina poticemo da tijelo razgradjuje masti. To se vec i od prije znalo..-> sto manje uh to se masti vise trose. |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja isto nisam bas nikad o tome razmisljao , niti vodio racuna o tome
Ali zanimljiv post Mr. G, poucan |
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
znaci prema tome treba prije jutarnjeg kardio treninga NE jesti ugljikohidrate, nego poslje treninga recimo ako ujutro plivam, onda prije plivanja ( dakle prvi obrok nakon budjenja ) jesti bjelancevine i masti (recimo) i onda nakon plivanja uh ( zitarice i slicno ) stima tako? |
|
krijesnica
Viden/a u gymu Joined: 14 Rujan 2007 Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ajme meni, jos i to!!! Iako, ima smisla... |
|
Life is like a box of chocolate. U never know what U R gonna get.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |