Griz - da li jesti griz na mlijeku? |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Sijecanj 2011 at 16:44 |
Svi ste sigurno ko klinci jeli griz na mlijeku i to pogotovo gore još malo kraš expressa ili cokolade ribane..
Ovako bi to izgledalo: Da li mislite da je dobro jesti griz ujutro, pogotovo ako je netko na masi? Naša tablica kalorija kaže sljedece: Namirnica (š00 g) Energija UH Bjelancevine Masti kJ kcal g g g Griz š550 370 75 š0 š GI 60 Zobene pahuljice š680 402 66 š4 7 GI 40 Jedete li griz i kada ste ga zadnji put jeli? Mislite li da je dobro pojesti tu i tamo? |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pojesti ga tu i tamo da, ali ne kao i stalan obrok za dorucak poput zobenih. Ubacit malo proteina unutra i super bude vjerojatno, al ima veci GI od zobenih, al i više proteina... dalo bi se raspravljat, nek proba onaj tko je na masi!
Ovo sam našla na jednom forumu: THE PERFECT BREAKFAST 4-6 egg whites with 2 whole eggs š serving semolina (griz ) š banana 525 calories, 38 g protein, 59 g carbs, š5 g fat Why? Eggs, a universal bodybuilding staple, offer easy-to-digest protein to kick-start muscle growth. Semolina provides energy-rich complex carbohydrates, and bananas contain both fructose and potassium, which support glycogen formation in the liver and muscles to minimise muscle breakdown in the body. Hardgainer Tip: Substitute 475 ml of semi-skimmed milk for water in prepping the semolina. This adds another š6 grams of protein, 24 grams of carbohydrate and 4 grams of fat. Shredding Tip: Go with all egg whites to keep fat and calories as low as possible and substitute š50 g of strawberries for the banana to shed another 50 calories. |
|
LiveStrong
|
|
Viden/a u gymu Joined: 07 Veljaca 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 352 |
Post Options
Thanks(0)
|
Znao sam ga koji put ubaciti a i obožavam griz, kao mali sam ga cesto tamanio s naribanom cokoladom
U fazi definicije kad sam osjetio potrebu za slatkim cešto je bio za dorucak s puno naribane cokolade i mjerica wheya |
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prije svih sadašnjih znanja o hrani i prehrani- znala sam ga cesto spremit kao finu lakoprobavljivu vecericu
Poslije sam skužila , što rekoše i Zika i Zoki, da je bolji kao breakfast. Ipak, i dalje ga koji put rado uzmem za vecru, pogotovo u hladnim zimskim danima Ja sam prije cak znala staviti u mlijeko za griz mahunu vanilije ili cist mrvicu vanilin šecera, ali onda sam preskocila onu cokoladu gore. Ne znam, meni se cini kao sasvim Ok izbor, pogotovo za prvi obrok. Iako, sad u Mulleru i Dm-u imate jako finih integralnih kašica za klince ali ko kaže da su odraslima zabranjeni. E, da, danas sam baš bila u Mulleru i otkrila Haferflocken iliti zobene bez dodataka, fino sitno mljevene, pa kad se smišaju s mlikom ispada ko griz |
|
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
neloša stvar sam što ja eto zaboravim na tu namirnicu pa ga i ne jedem cesto, tj. lakše mi je sam otvorit zobene, stavit u blender, dodat sve sastojke i gotovo.
I kad ga se napravi s mlijekom nije tolko zlo, pogotovo za ujutro. Kakao praha i sladila i bude ala cokolino. isto kao i kukuruzna krupica koju precesto zaboravim a s njom se daju napravit odlicni chicken nuggetsi |
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
jel to tanjur iz konzuma?
|
|
Morrighan
Pali po spravama Joined: 05 Svibanj 2010 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 1020 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jaaaaoj grrriiiiiz!
Ja ga ne jedem kuci, ali obozavam kad mi decko spremi griz sa mlekom i kakaom i cimetom, naravno...Ufffff, ubijem se svaki put koliko je ukusno Tako da, ja ga jedem vise kao poslasticu nego kao...redovan obrok |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ni ja ga nisam jeo ekstra dugo. Možda postoji koja zdrava verzija griza u kombinaciji s wheyom.
|
|
|
|
kawa
Cita FAQ Joined: 09 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
|
a znate li staru poslovicu da nista pomalo ne ubija..... mozete svasta jesti,ali ne pretjerivat....
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
To je istina. Al mi bi voljeli cešce jesti griz i da nam to bude zdrava verzija dorucka.. |
|
|
|
bambolino
Cita FAQ Joined: 12 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
pa ja nevidim nista lose u tome da ga se jede kao prvi obrok umjesto zobenih ponekad...pogotovo ako ubacis cimet radi okusa,a slucajno ima i tendenciju da smanji taj visoli GI griza...tako nevidim nista lose ni u tome da ga se jede i na defki!
|
|
eat life whit a big spoon!
|
|
kawa
Cita FAQ Joined: 09 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
|
kada sam se pripremao 2006 za državno prvenstvo u B.B u Bjelovaru mjesec i pola mi je dorucak bio pola litre griza pomjesano sa š2 bjelanjaka i cimetom.....odlicna stvar.......
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |