bolumija |
Post Reply |
Author | |
venera
Viden/a u gymu Joined: 22 Lipanj 2007 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Lipanj 2007 at 00:18 |
Pozdrav svima
imam 28godina visoka sam š.62 cm a imam 63 kg . Vec dugo imam problema sa kilazom prije tri god imala sam 72 kg jedva sam nekako uspela da dodjem do 63kg nisam bas zadovoljna svojim izgledom al kako da je sve stalo od jednom i moj se desio neki perokret tesko mogu sebe da kontrolisem od kako sam smrsala ko da je moj organizam pomahnitao jes da sam koristila jednu od najstrozijih dejeda za moje mrasavljenje .Sad zadnih god pokusavm se hraniti zadravo i redovno i koliko toliko uspeva mi u tome jer nisam povratila moju staru kilazu .Ali stvar nije u tome postoji drugi problem od tad cesce ustajem nocu i jedem nije vazno sta jedem sve i tome strasno nervira i baca me u depresiju jer nikako nemogu da se doga okanim .nije da gladujem danju jedem redovno voce i povrce i sve sto je potrebno organizmu ,,nisam gladna ne osecam se gladnom al ipak skoro svaku noc ustajm i jedem .Moze li mi ko reci ko je mozada imao slican ili isti problem sta je to i kako ga se resiti.ja ipak mislim da je to posledica od prestroge dijete .I DA LI JE TO BOLUMIJA volela bi da mi se neko javi i pomogne ili posavetuje unaperd hvala |
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sto se tice bulimije to je jedan ozbiljan poremecaj psiholoskog karaktera i takvu dijagnozu ti moze postaviti jedino lijecnik i nitko drugi. Sto se tice simptoma koje ti imas ne bih rekao da su povezani sa bulimijom jer nju karakterizira teznja za savrsenstvom tijela i gotovo uvijek se osoba prisiljava na povracanje hrane. Drugo bulimicari jedu jer imaju osjecaj gladi a ti govoris da jedes iako nisi gladna sto barem koliko ja znam nije slucaj kod osoba koje pate od bulimije. Dalje osobe koje pate od bulimije nerijetko ozljedjuju sami sebe, pate od promjena raspolozenja i pokusavaju paznju okoline skrenuti na sebe i sl. Ne znam kad je to tvoje stanje pocelo ali prvi znakovi bulimije se javljaju jos u pubertetu i najcesce su posljedica psiholoskih trauma u djetinjstvu. Za pocetak bi bilo dobro da posjetis lijecnika i upoznas ga sa svojim problemom, a ako ne da si pokusas sama nametnuti odredjeni rezim prehrane koji nece ukljucivati konzumiranje hrane po noci, a koji zadovoljava tvoje dnevne potrebe. Ove informacije su cisto informativnog karaktera i nikako ne zamjenjuju misljenje lijecnika. |
|
venera
Post Options
Thanks(0)
|
HVALA PRIJATELJU BAR MI JE MALO LAKNULO
|
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ti po ovome nemas bulimiju,ali je ocito da imas poremecaj prehrane. I kao sto je fitness napisao najvaznije je sada kada su odmori da se dobro odmoris i potom se uputis svojem ljecniku. Iskreno mu reci sto je na stvari i moli uputnici za psiloholosko testiranje, pa potom kud bude trebalo. U danasnjem vremenu kada nas bombaju savrsenstvima vrlo se lako dode zu tu krizu. Vazno je ostati zdrav, kako fizicki tako i psihicki. kada ti budes pomirena sa sobom i kada ces steci vjeru u sebe, sve ovo ce ti biti smjesno. Potrazi pomoc
|
|
http://sportprehrana.bloger.hr/
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
3 su ti poremecaja u prehrani
Ovo sto se tebi dogada je upravo ovo posljednje. Kao i svaki poremecaj prehrane, osnova mu je u psihickom stanju. Ti trebas prvo to rijesiti i to najbrze i najbezbolnije uz strucnu pomoc. A prejedanje ce prestati s vremenom kad postanes zadovoljna sobom.
|
|
venera
Post Options
Thanks(0)
|
Vec duze vreme razmisljala sam o tome da snekim porazgovaram o tome kako se stvarno osecam al mi se nikako neda da priznam da mi nesto hvali i da je to nekakav problem al u stvari vidim da je to problem al se do sad nikad nisam usudjivala ni da progovorim o tome za sve moje prijatelje bila sam osoba bez nikakvih problema .A u stvari ja godinama cuvam svoju tajnu ,,,,vec neko vreme zanam za ovaj forum citala dosta i nekako na trenutku dobila snage da i ja napisem nesto sto mene muci iznjela sam jedan deo od moje tajne ,,,,,,,e sad sta je to ja pojma nemam jos se nikom nisam obratila za pomoc jer jos uvek nemam hrabrosti za to .Ima perioda kad jedem a i da ne osecam da sam gladna a ima perioda kad kad mi organizam pomahniti pa sam stalno gladna ,,,,neznam tesko mi je stvarno opisati i priznati celu situaciju .
zahvaljujem svima koji su mi pisali . |
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
samo ti lijepo odi doktoru i vjeruj u sebe. za tvoj problem niko ne mora znati, povjeri se najblizima i neka ti budu pomoc i potpora. Hrabra s vec time sto sama sebi priznas
|
|
http://sportprehrana.bloger.hr/
|
|
ica-beograd
Viden/a u gymu Joined: 24 Lipanj 2007 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako vec pretpostavljas da je to bolest i da tvoje ponasanje nije takvo oduvek bilo,molim te idi kod lekara ili bar kod nutricioniste. Necu ni sa cim da te plasim,ali kad neko vec ne moze sam sa necim da izadje na kraj,onda barem treba dopustiti drugome da ti pomogne. A dok to ne uradis,potrudi se da nadjes neku svetlu stvar u svom zivotu i tome se posveti,nemoj previse misliti o svome telu i kilazi,na kraju krajeva,ako izgubimo zdravlje,vitka linija nam vise i nije potrebna.
|
|
Koja je razlika izmedju skole i zivota? U skoli dobijete lekciju,a zatim vam daju test. U zivotu dobijete test koji vas nauci lekciji.
|
|
ica-beograd
Viden/a u gymu Joined: 24 Lipanj 2007 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
|
E da,evo ti i link,pa procitaj,cisto da vidis o cemu se radi,da li su tvoje sumnje tacne... |
|
Koja je razlika izmedju skole i zivota? U skoli dobijete lekciju,a zatim vam daju test. U zivotu dobijete test koji vas nauci lekciji.
|
|
faith_86
Viden/a u gymu Joined: 23 Lipanj 2008 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozz
svima tema
o kojoj se pise je veoma zanimljiva.ja imam isti problem u porodici,naime moja
starija sestra pati o bolumije vec par godina.do sad nismo uspjeli da nademo
konkretan lijek za to.svi doktori govore isto da je to na psihickoj bazi.ja
stvarno ne znam sta da uradim da joj pomognem.visoka je š72 i ima 49-50kg.ona
bih rado prestala sa svim tim al je cisto menoguce.gledati je svaki dan kako se
pati a ne biti u stanju da ucinis nest za nju je najveca nocna mora.molim vas
sve koji bili sta znate o ovoj opakoj bolesti da mi se javite.pokusavam skupiti
sto vise informacija o bolumiji da bar znam kako da se postavim prema tome.ako
je nekada neko od vas bio na ivici ovoga pakla neka mi se javi i sam razgovor s
tom osobom ce mi pomoci da razumijem,a i njoj da svati da nije jedina.jedan
savjet za sve djevijke:nikada,nikada ne eksperimentisite s dijetama jer
bolumija je najgore zlo koje moze da vam se desi
Edit: uredjen tekst Edited by Zoki |
|
Have a Faith-;)
|
|
©parogica
Viden/a u gymu Joined: 02 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 96 |
Post Options
Thanks(0)
|
najbolji nacin za riješavanje problema je puno ljubavi. Mene je decko koji me obožavao dobrim dijelom izvukao. nakon prekida i s puno nerviranja simptomi su se opet pojavili,dakle cim malo više pojedem rigam,umišljam da je hrana koju sam pojela pokvarena i da me boli želudac,i opet rigam. S novim deckom i ja sam nova,normalna! osjecam da me obožava ovakvu kakva jesam! netreba mi drugo
|
|
By:©parogica:)
|
|
faith_86
Viden/a u gymu Joined: 23 Lipanj 2008 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozz
ok je to kad neko razumije sta se desava i pokusava da ti pomogne,ako nista bar da pokusa da te razumije.decki uvijek (cast izuzetcima) misle da djevojke si to umisle.lijepo je cuti da ih ima i razumih |
|
Have a Faith-;)
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ali...to ti opet nije riješenje problema... Ti bi ipak trebala potražiti savijet lijecnika... |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |