Moj trening program--savjet |
Post Reply |
Author | ||
svemirko
Cita FAQ Joined: 19 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 19 Veljaca 2011 at 12:25 |
|
Pozdrav svima..Treniram vec nekih 6 mjeseci i dosta sam "narastao"i razvio se od pocetka,pa bih sada zelio malo definicije i kao najvecu zelju,da oblikujem grudi..treniram 6 dana u nedjelji,od cega 4 dana trcim po pola sata-sat vremena navece..Inace da napomenem,da sam prije teretane imao oko 90 kg,ali to je sve bilo smjesteno u stomaku i oko struka..nakon ovih 6 mjeseci stomak i struk sam stanjio dosta,nije jos idealno ali "moze proci"..obim grudi mi je oko š05 cm i obim ruke u nadlaktici je 43,5 cm..moj trening program ima sljedeci izgled:
ponedjeljak: PRSA: Ravni bench press Kontra kosi bench press Kosi bench press Potisak bucicama na kontra kosoj klupi Ravni bench press na smith mašini Kosi bench press na smith mašini Leptir vježba na pec-dec spravi Potisak bucicama na ravnoj klupi Potisak bucicama na kosoj klupi Pullover bucicom Sklekovi LEDJA: Zgibovi siroki hvat Zgibovi uski hvat Zgivoi obrnut hvat Povlacenje na lat spravi (ispred glave) Povlacenje na lat spravi ispred glave (uski hvat) Veslanje na mašini u sjedecem položaju (uski hvat) Veslanje na masini u sjedecem položaju (široki hvat) Povlacenje na spravi Jednorucno povlacenje na spravi Veslanje u pretklonu sa šipkom Veslanje u pretklonu sa šipkom s okrenutim dlanovima Jednorucno veslanje bucicom s koljenom na ravnoj klupi Veslanje bucicom u stojecem položaju Mrtvo dizanje (Deadlift) Mrtvo dizanje s ukocenim nogama Leđnjaci na podu Leđnjaci s asistencijom ruku na podu Leđna ekstenzija Utorak: BICEPS Stojeci biceps pregib bucicama (naizmjence) Koncentracijski biceps pregib bucicom u pretklonu Stojeci biceps pregib bucicama (obje ruke istovremeno) Stojeci pregib EZ šipkom (nadhvat) Hammer pregib bucicama Pregib bucicama u poluležecem položaju naizmjence) Pregib bucicama u poluležecem položaju (obje ruke istovremeno) Stojeci jednorucni pregib kablom Pregib na scott klupi s kablom Stojeci pregib na cross spravi Stojeci pregib kablom (objerucke) Biceps pregib na spravi Stojeci biceps pregib šipkom Sjedeci biceps pregib bucicama (istovremeno) Sjedeci biceps pregib bucicama (naizmjence) Koncentracijski pregib bucicom sjedeci Jednorucni biceps pregib na scott klupi Biceps pregib EZ šipkom na obrnutoj scott klupi (nadhvat) Biceps pregib EZ šipkom na scott klupi Stojeci biceps pregib EZ šipkom TRICEPS Triceps potisak u stojecem položaju na spravi Triceps potisak na spravi šipkom Triceps potisak na spravi šipkom 2 Triceps potisak na spravi užetom (uski hvat) Triceps potisak na spravi užetom (široki hvat) Triceps potisak na spravi jednom rukom Triceps potisak na spravi jednom rukom (izrucenje) Triceps potisak na smith mašini (uski hvat) Triceps potisak EZ šipkom na ravnoj klupi (uski at) Dipsevi s potporom na klupici Dipsevi Sklekovi s uskim rasponom ruku Jednorucni sklekovi Triceps ekstenzija na mašini Triceps ekstenzija u stojecem položaju kablom Triceps ekstenzija bucicom u stojecem položaju Triceps ekstenzija EZ šipkom u stojecem položaju Triceps ekstenzija bucicom s oslonom na ravnu klupu (kickback) Triceps ekstenzija bucicom u sjedecom položaju iznad glave Triceps ekstenzija bucicom u sjedecem položaju (jedna ruka) Triceps ekstenzija bucicom u ležecem položaju Jednorucni kickback bucicom u stojecem položaju Francuski potisak sjedeci Francuski potisak EZ šipkom srijeda RAMENA Potisak na spravi za ramena Predrucenje kablom stojeci Jednorucno lateralno podizanje kablom Potisak šipkom (dvorucnim utegom) ispred glave Potisak šipkom (dvorucnim utegom) iza glave Predrucenje plocom Potisak na smith mašini (iza glave) Potisak na smith mašini (ispred glave) Vojnicki potisak šipkom Predrucenje šipkom Arnoldov potisak Predrucenje bucicama sjedeci Lateralno podizanje bucicama sjedeci Potisak bucicama u sjedecem položaju Predrucenje bucicama u stojecem položaju Odrucenje bucicama sjedeci Povlacenje šipkom do brade Povlacenje bucicama do brade trcanje NOGE standardne vjezbe (cucnjevi,vjezbe za listove itd) cetvrtak odmor (trbusnjaci,trcanje,blagi kardiotrening) PETAK: PRSA Ravni bench press Kontra kosi bench press Kosi bench press Razvlacenje na cross spravi Razvlacenje na cross spravi 2 Razvlacenje bucicama na kontra kosoj klupi Razvlacenje bucicama na ravnoj klupi Razvlacenje bucicama na kosoj klupi LEDJA iste vjezbe kao i za prosli trening SUBOTA biceps triceps iste vjezbe + trcanje i trbusnjaci NEDJELJA RAMENA I NOGE (standardne vjezbe za noge a za ramena iste kao i prosli put) DA napomenem,svaku vjezbu radim po 4 serije (š5,š2,š0,8 ponavljanja sa povecanjem kilaze,npr za bench krecem sa 70 kg i uradim š5 ponavljanja i povecavam kilazu tako da sa 90kg uradim 8 ponavljanja).. trening jeste obiman ali u teretani dnevno provedem 2-3 sata..pauze izmedju serija su mi od 30 sec do 90 sec a izmedju vjezbi 3-4 minute..i da napomenem,da prije 7 dana sam poceo piti Weiderov kreatin,pa ako ima i neki savjet za to,samo dajte...hjojj sto sam se napisao,svaka mu cast ko procita sve :)))...pozdrav svima |
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ovo je definitivno previše vježbi Ne moraš uopce biti
2-3h u teretani, max sat i pol, i ne moraš trenirati 6x tjedno, dovoljno ti je 3-4x |
||
svemirko
Cita FAQ Joined: 19 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ahaaa,ok ok,hvala na savjetu,uvijek je lijepo cuti neki dobar savjet..znaci kraci trening a malo intenzivniji preporucujete???pozdrav
|
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tako je, ne moraš imati š0-š5 vježbi po mišicnoj skupini |
||
carmaa
Cita FAQ Joined: 24 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pitanje....
visoka sam š62 cm, a imam 72 kg....htjela bih skinuti bar 7 kg iako bih najviše željela imati i š0 kg manje... ali one step at the time.... pa me zanima koje vježbe bi bilo dobro da pocnem raditi? buduci da nemam teretanu u blizini trebala bih neke vježbe koje bih mogla obavljati kod kuce...podebno bih htjela poraditi na nogama buduci su pune celulita, debele i imam jake listove.... hvala! |
||
Claric
Cita FAQ Joined: 24 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 89 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne previše, nego radiš sve moguce vježbe koje imamo na jelovniku skoro:) Preporuka:
PON: prsa - biceps UTO: leđa - triceps Sri: odmor cET: ramena - listovi PET: noge |
||
carmaa
Post Options
Thanks(0)
|
|
možeš li biti malo konkretniji sa vježbama? |
||
Claric
Cita FAQ Joined: 24 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 89 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mogu ali nema baš previše smisla pošto nemaš teretanu blizu sebe. Jedino ako imaš opremu doma onda ti ja ili neke moje kolege za koje vidim da su prisutne možemo složiti nekakav program. |
||
carmaa
Post Options
Thanks(0)
|
|
[/QUOTE] Mogu ali nema baš previše smisla pošto nemaš teretanu blizu sebe. Jedino ako imaš opremu doma onda ti ja ili neke moje kolege za koje vidim da su prisutne možemo složiti nekakav program. [/QUOTE] hmh pa nemam.... jel ne bi mogla radit neke vježbe bez opreme... ????' |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |