aminokiseline |
Post Reply |
Author | |
marinzgr
Cita FAQ Joined: 29 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 17 Ožujak 2011 at 17:34 |
Pozdrav,
Zanima me nešto više o aminokiselinama,za koga su namjenjene,kako rade i sve što vi strucnjaci znate o tome... Inace treniram nogomet i dobio sam savjete da su aminokiseline najbolje za nogometaše i naše treninge?? možda je nejasno pitanje i post ali vi iskusniji forumaši cete skužit što me zanima... LP |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Aminokiseline su sastavni djelovi proteina ( š00+ aminokisleina tvori protein).. znaci svi proteini se sastoje od aminokiselina, tako da ih unosiš uvjek kad jedeš proteine... kad se prodaju odvojeno, najcešce su to 3 aminokiseline koje su posebno poznate po anabolickim ucincima i sprijecavanju propadanja mišica a to su BCAA iliti iso-leucin, leucin i valin! Ako ne unosiš dovoljno proteina iz hrane ima ih smisla korsiti, no uzmi u obzir da ti je možda bolje uzeti whey protein u cijoj mjerici od 25 grama proteina bude 4- 5 grama baš ti aminokiselina plus 20 gram drugih isto korisnih
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
marinzgr
Cita FAQ Joined: 29 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
aha,znaci u svakom slucaju je bolji whey od tih aminokiselina...i nema nekih razilka u korištenju s obzirom na treninge i sport??? hvala na odgovoru...
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema nikakvih razlika, slobodno popij whey i glukozu nakon treninga
|
|
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
|
razlka je jedino u tome sta se, upravo zbog toga sta su aminoiselina manji sastavni dijelovi proteina, brze apsorbiraju...
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
a to je bitno jer? |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
|
Gabrijel7
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2011 Location: Karlovac Status: Offline Points: 262 |
Post Options
Thanks(0)
|
bitno jer npr. brze zapocinje rast i obnavljanje tjelesnih tkiva (anabolizam)...
|
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
ako su ti obicni obroci oko treninga ok, nije bitno |
|
|
Gabrijel7
Post Options
Thanks(0)
|
Iluvatar unecno: Gabrijel7 unecno: bitno jer npr. brze zapocinje rast i obnavljanje tjelesnih tkiva (anabolizam)... ako su ti obicni obroci oko treninga ok, nije bitno Slazem se u vezi obicnih obroka, al ovdje ipak govorimo o dodatcima toj obicnoj prehrani... ;) inace se aminokiseline preporucaju osobama koje imaju visokointenzivan trening a ako se ne varam decko je rekao da trenira nogomet a kako sam i sam nekad trenirao nogomet znam da treninzi znaju biti intenzvni...ja mislim da ih nije lose uzimati ak imas viska novca( ja ih ponekad uzimam ) , al nisu nužni... |
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
Tijekom visoko intenzivnih treninga su dobar izvor energije, da.
U biti sve što si rekao stoji, tako da, slažemo se :) |
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |