Soja |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Super, hvala!
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
MESNA šTRUCA SASTOJCI (za 8 osoba):
Zagrijte pecnicu na š80°C. Pomijesajte pire od rajcica, vino, vodu, cesnjak, bosiljak, origano i sol- to lagano kuhati š5 min. Maknuti s vatre. Pomjesajte puretinu, zobene p., jaja, tikvice i &fracš2; salice umaka od rajcice u velikoj zdjeli. Dobro izmjesajte. Oblikujte smjesu u strucu i stavite u kalup 20 x š0 cm. Pecite 45 min. Bacite mast koja se iscjedi iz struce. Prelijte &fracš2; salice preostalog umaka od rajcice preko struce. Pecite jos š5 min. štrucu polozite na tanjur za posluzivanje i pustite š0 min da se ohladi. Izrezite na 8 komada. Preostali umak posluzite uz strucu. Po obroku: š88 kalorija š2 g bjelancevina š2 g ugljikohidrata š0 g masti 3 g zasicenih masti 244 mg natrija 39 mg kolesterola 2 g vlakana p.s. Moj savjet ti je da napravis vise umaka jer je zaaaakon i falit ce ti koliko ga god napravis, a sto se tice ovog sa soli- inace ti je cijela ta South Beach dijeta neslana, tj. s jaaaaako malo soli jer se bazira na drugim zacinima (bilje i to) tako da za svaki recept treba dobro promisliti koliko ces staviti soli. Eto. Dobar tek! Edited by Theia |
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tenks na receptu, javim kad isprobam.
|
|
megy
Cita FAQ Joined: 14 Studeni 2009 Status: Offline Points: 10 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da li slucajno netko koristi sojin umak (npr.Kikkoman) koji je dosta slan te o kakvoj se soli radi u odnosu na obicnu sol koju konzumiramo?
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
sta ce mi soja,ocu biftekeeee
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
ne estrogena, nego fitoestrogena koji imaju slicnu kemijsku strukturu kao estrogeni i djeluju poput njih, odnosno vežu se za iste receptore... inace ja sam cula da je soja odlicna za muškarce što se povecanja mišicne mase tice, zbog važnih aminokiselina koje sadrži, osobito arginina te je tako dobra kombinacija za pwm....e, sad ga ti znaj hehhe grudi vam sigurno od toga nece pocet rast.. |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam vegetarijanka š4 godina. Tek prije godinu sam uvela u prehranu i ribu.
Od sojinih proizvoda što zaista vrijedi je sojin sir- tofu, tempeh, miso i tamari (sojin sos, samo sol i fermentirana soja). Ljuskice i slicno su stvarno loša hrana a i vrlo lošeg okusa (meni). Mozda nema toliko minusa, ali svakako nedostaje plus tim sušenim proizvodima (osim što su jeftini i sadrže dosta proteina). što se price o estrogenu tice, stvarno ne znam da li su to tocne informacije.Znam svakako da ako soja sadrži prirodni estrogen, radije pijem sojino mlijeko, nego kravlje sa dodanim hormonima rasta, antibioticima itd.... Ja sve po nekom unutarnjem feelingu. Procitala sam sve te materijale i jednostavno mi ne piju vodu. Evo jedan clanak koji navodi obe strane. http://www.centar-angel.hr/HR/Soja.php |
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |