hello |
Post Reply |
Author | |
samsung11
Cita FAQ Joined: 28 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Kolovoz 2011 at 22:15 |
Pozdrav svima, odavno se zelim prikljuciti ekipi...pisem iz Sarajeva. Bavim se brdskim biciklizmom, povremeno rolanjem. Teretanom sezonski, sto znaci zimi...
Visok sam š83 i imam oko 79 kilograma, sto smatram da nije lose, mada cu preko zime nastojati da povecam misicnu masu, a skinem salo...aparat kaze da imam oko š2,8%. Na ishranu pazim u smislu da ne pijem sokove, ne jedem cipsove i tako to...samo kruh od cijelog zrna, svako jutro jaja, kefir...itd... Svaki savjet i preporuka su dobrodosli. |
|
Juzernejm
Viden/a u gymu Joined: 28 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 138 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav i dobrodošao :)
Dobivanje na mišicnoj masi i skidanje sala je težak proces ako se radi istovremeno, i neceš dobiti željene rezultate koje bi mogao dobiti kad bi radio odvojeno. Moj savjet ti je da si do oktobra skontaš optimalnu nutricionalnu potrebu za š dan, i od tad, nekih mjesec i pol dana (znaci do negdje sredine novembra) se baciš na prehranu za dobijanje mase (u prijevodu unosiš više kalorija nego što ih potrošiš) i treniraš za masu. Nakon toga, ako budeš zadovoljan, imaš 6 mjeseci ispred sebe za kvalitetno skidanje sala. Doduše, to je samo savjet, ako nisi dovoljno iskusan u ovom podrucju, mislim da bi trebao još malo procitati forum i saznati šta više o nutricionizmu, pravilnoj dijeti, vježbama, a i na kraju, o svojem tijelu.
|
|
Get ripped or die mirin'
R.I.P. Zyzz |
|
samsung11
Cita FAQ Joined: 28 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vidi, nemam ja nekog vidnog sala previse. Malo na stomaku (ali bas malo) i to je to...
Imam mali problem sa dobijanjem mase, sve mi se skuplja na stomaku...genetika ili sta vec... Posto se sezona biciklizma polako blizi kraju, znaci da ce biti vise vremena za teretanu i bazen. U principu i ja mislim prvo na masu, ali posto nikad ranije nisam tako radio morat cu se dobro uputiti u sve, da ne bi napravio samo veci problem sebi... |
|
Juzernejm
Viden/a u gymu Joined: 28 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 138 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa da, malo se informiraj i procitaj po forumu neke threadove oko toga, imaš dosta korisnih informacija tu. A to salo na trbuhu ce ti najteže ici dolje :) .
|
|
Get ripped or die mirin'
R.I.P. Zyzz |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |