Pomoc pri spravama i vjezbama u teretani |
Post Reply |
Author | |
laac
Viden/a u gymu Joined: 27 Kolovoz 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 25 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Kolovoz 2007 at 18:27 |
Evo ovako, u teretanu sam poceo ici prije 2 tjedna iz jednostavnog razloga, jer mi je postalo dosadno kod kuce pa sam htjeo sto bolje iskoristit slobodno vrijeme.
Posto sam pocetnik u teretani i jos nemam dovoljno iskustva s spravama i vjezbama molio bih vas neki savjet ( s kojim tezinama da pocnem, koliko serija dnevno, koliko puta tjedno da idem u teretanu......) Prvi dan mi je instuktor objasnio sve radnje i vjezbe koje mogu raditi i kako da ih radim, ali da bi me svakodnevno upucivao u radnje moram ga jos dodatno placatit sto mi bas i nije na ruku. Trenutno imam 90 kg, š85 cm, takodjer bi htjeo bi skinit i koji kilogram pa eto svaki savjet je dobrodosao |
|
the mystery of life isn't problem to solve but reality to experience.
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovaj site ti ima odlicne clanke i o vjezbanju i o prehrani pa prije svega ti preporucam da ga malo "procesljas".
|
|
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
|
potpisujem theino + sto se tezina tice to ti niko ne moze rec, pa valjda radis s onoliko s kolko mozes a da ih s tom tezinom uspijes pravilno napravit da se nigdje ne izvijas i tak to.. znaci nemoj pretjerivat s tezinom dok ne uvjezbas jos pravilno izvodit pokrete da ne razmisljas o njima.. a onda postupno povecavas..
tak je i meni sam jednom sve bio pokazo.. i odma bolje pocni s programom jer ces samo gubit vrijeme kao ja isla par mjeseci svaki put sve sto mi je pokazo onak kruzila po spravama i nikakve koristi..
upala = dobar trening :)
za skidanje kila trebas konstantno radit bez vecih pauza izmedju serija i vjezbi, ali najbolje ti je crobni trening (bicikl, trcanje, ...)..
i da evo nisam na pocetku, al moze i za kraj, jel? dobrodosao na forum :)
Edited by just_a_girl |
|
DarkGift
Viden/a u gymu Joined: 23 Travanj 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 33 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako nije problem da mi netko objasni sto da radim poslje treninga ( masa ) jer... Radim masu i znaci 8-š2 p ( ja radim 5-š5 ) naravno sa povecanom tezinom po svakoj seriji i radim po 4-6 sprava ... ali svaki put kad zavrsim niti sam umoran niti nesto previse iscrpljen i nisam siguran dali to ima efekta jer sam dugo radio sa manjim kilazama po š5-30 ponavljanja gdje se sa mene cjedio znoj i nakon 2h treniranja bio sam mrtav a sada radim najvise šh - š.5h , pa jeli to uobicajno za takav trening ili mozda da dignem kilazu iako je dosta tesko sada ( a pauze su mi 45s do 60s ) a prije su bile po 30-35s. |
|
When we lose just about everything we are ready to do anything
|
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
Trening za masu nije samo trening, to je sustav trening-prehrana-odmor. Kada radis trening za masu onda poslije njega ne radis nista i normalno je da poslije njega ne osjecas umor kao npr. poslije treninga za izdrzljivost. Trening neka ti traje oko 60 minuta, a pauze oko 60-90 sekundi izmedju serija i oko 2-3 minute izmedju vjezbi. Ako zelis povecati misicnu masu onda moras provoditi takav sustav kroz jedan ciklus od npr. 6 tjedana. https://www.fitness.com.hr/vjezbe/vjezbanje/Trening-masa.aspx |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |