New Posts New Posts RSS Feed - Nova i odlucna!!!!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nova i odlucna!!!!

Post Reply Post Reply
Author
spirit40 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote spirit40 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nova i odlucna!!!!
    Posted: 24 Listopad 2011 at 20:00
Pozdrav svima!!!
Mislim da sam na pravom mjestu i da cu ovdje pronaci savjete,pomoc i potporu koja mi je potrebna.
Imam 4šg,visoka sam š65cm a imam 73kg!!!Moj problem su kg dobiveni u trudnoci prije 4g koje nikako ne uspjevam skinuti (prije toga sam imala 58-60kg).Inace,prije 2mj prestala sam pusiti pa nabacila 5kg vise!!Znam,nisam trebala zamjeniti jednu ovisnost drugom,ali...eto,dogodilo se...A mislim da cu se lakse rijesiti ovih kilograma nego sta sam se cigareta-a za to su mi trebale godine!!!
Zato sam ovdje da otkrijem da li se metabolizam moze ubrzati,da li godine i hormoni imaju veze sa sporijim mrsavljenjem i koliko rada i znoja treba da se dovedem u red?
A vjerujte,odlucna sam da napravim sve sta treba...
Ja sam vam tip za solo vjezbanje kod kuce.Dovoljno poznajem sebe da cu se jako tesko natjerati da odem
u teretanu (prepusten si sam sebi),crobik...ili bilo kamo gdje bi se trebala spremiti,obuci,razgovarati s nekim...jer cesto nisam za to raspolozena ili mi ne odgovaraju termini...
Kod kuce imam orbitrek,traku za trcanje,sobni bicikl,utege od 2kg i uze za preskakanje...
Koristim ja to,ali brzo izgubim motivaciju jer ne vidim brze rezultate:))) Vjezbam npr.po sat vremena,ali
mislim da grijesim u tome sta nikad ne idem iznad svojih granica nego nekako cim mi je previse onda
usporim tempo.A ne znam koliko vjezbe da bi bilo ucinkovito.Sve te brojke i postoci,otkucaji srca...samo me zbunjuju.
Kao sta vidite,totalni sam laik ali spremna da naucim i potrudim se...:)))

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Listopad 2011 at 20:14
Dobro nam dosla! :))

Napisi malo primjer svog jelovnika kroz jedan dan, pa da vidimo u cemu je ustvari problem. ;)
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
spirit40 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote spirit40 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Listopad 2011 at 20:35
Hvala na dobrodoslici...
A joooj,bez brige,znam ja zasto se u zadnje vrijeme debljam-jer jedem sve sta stignem!
Ali,dobro..recimo,kad sam na dijeti obicno jedem:

DORUCAK: mlijeko,banana,zobene pahuljice
SNACK: neko voce
RUCAK: piletina,povrce,salata,kruh ili riza s povrcem,salata
SNACK: bademi ili orasi,ili voce
VECERA: jaja sa salatom,tost ili svjezi sir s kefirom
                (nikako ne volim posni sir,ali mislim da to nije problem)
Pazim da pijem dosta tekucine,sokove ne volim,a cajeve uvijek pijem bez secera
Nemam problem sa slatkim jer nisam neki ljubitelj,vise volim slano i masno!

Prije pola godine trosila sam Hrebalife nekih 2 mj i uspjela smrsaviti 3kg,a nije ni u centimetrima
bilo nekih rezultata.Sve sam tada zapisivala-od svakog zalogaja pa sve do svakog kretanja i vjezbanja.
Meni se ipak cini da su to zanemarivi rezultati ili se varam?!
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Listopad 2011 at 22:24
Ništa nije zanemarivo , ukoliko je napredak u poztivnom smjeru....

Ovako na prvu mi se jelovnik cini dosta ok....ako je to stvarno tako.... jedino nisi navela kolicine.... ;)

Npr. zobenih bi trebalo biti oko 60g, sa š,5dcl mlijeka, i tu bi ja ubacila radje neke protkace nego bananu.... no ok....ako ti je to jako problem... ostavi ovako....

U ovaj snack...koliko je to voca? bilo bio ok jedna jabuka, naranca, šalica nekog bobicastog voca npr. a probaj ubaciti malo posnog koliko ga god ne volila...smješaj sa ovim bobicastim vocem npr, ili onu bananu ubaci tu sa posnim umjesto u prvom obroku...
Koliko je piletine u pitanjue? Trebalo bi biti oko 200g, riže oko 50-60g....
Ako su bademi ili orasi, nemoj prelaziti preko 50g...meni je to totalno teško, zato ih na defki micem ;)
Vecera... ok su jaja sa salatom...ali koliko jaja pojedeš? bilo bi ok npr 5 sa jednim žutanjkom. ili eventualno 3 cijela....

Eto to je onako na brzinu.... iako u praavilu ti nije loš jelovnik, kao što sam rekla na pocetku. 

Back to Top
spirit40 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote spirit40 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Listopad 2011 at 22:40
E,bas ti hvala...
Evo,cijeli dan citkam po forumu pa sam i sama zakljucila da bez posnog sira ne ide,pa sam odmah danas vec bila u nabavi :))Nego,cini mi se da bas nije neka raznolika prehrana,mislim na sve sta se predlaze!?Uglavnom zobene i varijacije za dorucak,meso,riba i posni sir!?
Jedem normalnu porciju piletine,onako š snicl bijelog mesa.Sta se tice badema,ne pretjerujem-to je onako par komada (5-8 u toku dana)
A ja nikad ne jedem vise od 2 jaja,a jos mislim kako je i to pretjerano!!!Znaci,moze jaja za veceru?
Kad mogu kruh da jedem?
I kad je najbolje vrijeme za vjezbanje,ujutro ili popodne?
Uglavnom,ujutro imam vremena...samo,da li je bolje vjezbati prije ili poslije dorucka?
I da li je prekasno vjezbati iza 20h?
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Listopad 2011 at 22:54
gle...ako ti imaš vremena, i želiš se raznolikije hraniti....sigurno da ceš ipak naci jako puno namirnica, koje mi ovdje ne spominjemo, najcešce iz prakticnosti.... ;) Bitnno ti jee da kombiniraš proteine i masti, ili proteine i ugljikohidrate, kruh bija u fazi defke maknula i ubacila ricu, možda krumpir i slicno, a ako vec da kruh baš od inteegralnog brašna , cjelovite žitarice, i to oko treninga. Znaaci prije i nakon treninga si možeš tempirati ugljice, a  u ostalim obrocima ih makni.....

Možeš pojesti 5 bjeljanjaka i jedan žutanjak, sa nekom salatom ili povrcem slobodno kao zadnji obrok.... Inace možeš i 3 cijela (ali nemoj onda kruhic uz to ;) )

Uglaavnom puno povrca (zeleenog) da te zasiti, dosta proteina, posni je super jer se dulje probavlja, i malo UH i malo masti... i sigurno ceš uspjeti....

Znaci...ako imaš vremena.... slobodnoo si malo pogledaj kompliciranije recepte.... ;) Možeš i quinou, kus kus, mješavinu žitarica ujutro (ali ne zašecereniih ;) i slicno.....

Ja imam heavy treninge iza 20:00, drugacije ne stižem, zato su mi sad oci ko u sove. 
Ako imaš vremena ujutro, vježbaj ujutro, iako ujutro ne preporucam neke heavy treninge, no kolikko sam skužila ti ih neceš ni raditi. Prije ddorucka možeš prošetati, to ti je isto super zaa gubljenje masti i pokretanje metabolizma.....
Probaj onda navecer ubaciti još neke body weight vježbe i biti ce to ok za pocetak....
Back to Top
spirit40 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote spirit40 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Listopad 2011 at 23:16
E sad mi je dosta toga jasno...:)
Moj najveci problem je izgleda sta nisam strpljiva pa brzo odustanem kad se ne pokazu rezultati onakvi kakve sam zamislila.
Ali dobro,shvatila sam da mi bas to i nije donijelo nista dobrog.Vrijeme ionako ide...pa za 6mj ce se vec pokazati neki rezultati!?
Potrebno mi je da steknem naviku vjezbanja i kretanja.Inace sam u posljednje vrijeme cesto umorna,bezvoljna,muci me nesanica...tako da mi treba jako puno volje i truda da se pokrenem.
Ali,definitivno hocu...
A vasi savjeti na forumu jos mi vise daju poticaja..
Hvala!!!
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Listopad 2011 at 15:02
Dobrodošla - drago nam je da si nova i odlucna! Thumbs Up
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
spirit40 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote spirit40 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Listopad 2011 at 18:11
Hvala na dobrodoslici...:))
Evo,ja vec nekoliko dana temeljito citam o svemu sta me zanima,da bas ne postavljam uvijek ista pitanja.
Iako primjecujem da se uvijek daju odgovori pa makar i š00ti put samo ako je netko stvarno voljan nesto i primjeniti.
A da ne mislite da samo citam i proucavam,vec sam ja krenila s programom prehrane (drzim se savjeta)i laganom setnjom ujutro.
Jos samo da si osmislim plan vjezbanja pa krecem i jacim tempom...Thumbs Up
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.